Perezu i Oconu ponovo zabranjeno međusobno utrkivanje

Vijesti

Lovro Andraka

Prije 6 godina 3 min 8 komentara

Sve do današnje utrke u Singapuru činilo se kako je odnos Sergija Pereza i Estebana Ocona nakon burne prve zajedničke sezone bolji te kako više nema tenzija između njih. Već na samom startu utrke vidjeli smo njihov kontakt u kojem je deblji kraj izvukao Ocon koji je završio u zidu.

Šef momčadi Otmar Szafnauer odlučio je povući isti potez kao i prošle sezone – od iduće utrke zabranjeno je međusobno utrkivanje Force Indijinom dvojcu. Istom mjerom Force India ih je morala smirivati nakon niza incidenata od kojih je sudar na VN Belgije prošle godine bio kap koja je prelila čašu. Ove sezone bilo im je dozvoljeno slobodno utrkivanje, ali to očito ne funkcionira.

Szafnauer je uoči VN Belgije gdje su obojica startali u top 4 upozorio vozače da ne rade gluposti, a kaže kako je pogriješio jer to nije naglasio uoči VN Singapura gdje su obojica startali u top 10, a na kraju ostali bez ijednog boda.

“Nisam ih podsjetio ovdje, možda sam trebao. Ali sad znaju, neće se više utrkivati ako to ne mogu.”

“Nije bilo prostora, Checo mu je trebao dati više prostora, a Checo je imao puno prostora. Esteban se stavio u poziciju gdje ako se Checo pomakne ne može napraviti ništa. Međutim, tvoj momčadski kolega ti to ne bi smio napraviti.”

“Ako je neki drugi bolid, onda se ne bi smjeli stavljati u tu poziciju. Ali ako je to tvoj momčadski kolega, onda morate imati respekta”, rekao je Szafnauer koji očito smatra da je Perez ovdje glavni krivac.

“Tako je kako je. Uoči sljedeće utrke ćemo im reći pravila i ovo se neće ponoviti, jednostavno je.”

Prokomentirao je odluku FIA-e da sudar proglasi trkaćim incidentom.

“Pregledali su situaciju i rekli da je trkaći incident i ja sam siguran da bi bio da oni nisu momčadski kolege. Iz moje perspektive, momčadskom kolegi ostavljate prostor, momčad je na prvom mjestu. A on [Perez] je imao prostora da mu ga ostavi [Oconu].”

Prvi je ovo incident pod novim vlasništvom momčadi pa je nakon utrke Szafnauer viđen u raspravi s vlasnikom momčadi Lawrenceom Strollom.

“Stvar je u tome da kad ste vlasnik momčadi, šef momčadi ili menadžer, jednom kad izađu [na stazu], ne možete ih kontrolirati.”

“Kontroliranje morate odraditi ovdje, prije nego izađu, Stoga je on [Stroll] u istoj poziciji. Jednom kad izađu oni su za volanom, stoga ih mi moramo kontrolirati prije toga.”

Racing Point Force India krenula je od nule na VN Belgije, stoga im je svaki bod do kraja sezone bitan. Trenutno se nalaze na sedmom mjestu sa 16 bodova zaostatka za McLarenom.

“Ovo nam je naštetilo. Trebali smo osvojiti barem 10 bodova danas, a to znači da bi McLaren bio iza nas. Oštetilo nas je za dobrih 10-12 bodova.”


Odgovor

8 komentara

  1. Marlboro
    McKruno Donator Prikaži

    Meni je isto izgledalo kao Perezova greška. I što je najžalosnije, Perez ostaje u Forcu a Ocon mora tražiti neke druge serije za 19-u.



    2
    -2

    4

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.