Wolff: Mercedes je imao brži bolid od Ferrarija na utrci u Monzi

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 27 komentara

Toto Wolff vjeruje da je njegova momčad mogla uzvratiti udarac Ferrariju nakon poraza u kvalifikacijama dan ranije zato jer je u utrci u nedjelju imala više snage u svom bolidu.

Mercedesov šef kaže da je Mercedes imao “najbrži bolid” u nedjelju, za razliku od kvalifikacija:

“U kvalifikacijama smo zaostajali malo na svakom pravcu. Ne tražim isprike, ali na pravcima smo izgubili 3 desetinke. To nije bio slučaj u utrci.”

“Izgleda da oni performanse iz kvalifikacija ne mogu ponoviti u utrci. Ne želim ići u detalje jer bi se to moglo drukčije tumačiti – mogli bi reći da tražim isprike.”

Ipak, Wolff je svjestan da bi Ferrari bio jači da Sebastian Vettel nije oštetio svoj bolid u sudaru s Lewisom Hamiltonom u prvom krugu:

“Nismo vidjeli Sebastianov tempo u bolidu bez oštećenja.”

Sam Vettel je rekao da je bio iznenađen razmjerom štete nakon sudara.

“Cijeli sidepod je nestao, prednji rub podnice skoro do kraja, vanjska struktura podnice je bila gotova.”

“Kad sam ponovo krenuo – bolid je bio očajan za voziti. Imao sam puno momenata koji su me iznenadili. Onda sam se naviknuo i vozio tako.”

“Kad sam izišao iz bolida bio sam iznenađen. Pitao sam tijekom cijele utrke kakav mi je tempo u usporedbi s ostalima, a malo sam se mučio s prometom, očigledno, bilo je prilično neuredno.”

“Na kraju krajeva – mislim da je naš tempo bio zapravo vrlo pristojan, obzirom na štetu. Očigledno, bez štete bismo bili brži i bez okretanja bismo bili bolji u poretku, ali to je nestalo nakon četiri zavoja,” zaključuje Vettel.


Odgovor

27 komentara

  1. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    I redbull isto….


    0
    0

    0
  2. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Od Sebovog bolida je sigurno Merc bio brzi :)..

    Salu na stranu , cinilo se da Merc ima bolji tempo u utrci.

    Ali opet s druge strane tesko mozemo sigurno reci jer Sebov bolid nije bio 100 % ispravan pa neznamo kakav bi tempo on imao.



    5
    3

    2
  3. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Cek cek cek ako se ne varam Seb je zavrsio na 5. mjestu 16 sekundi iza vodeceg u “brzem” bolidu nakon sto je imao kontakt na pocetku i okretanje te zavrsavanje na zacelju uz ostecen bolid…hmmm ne bih rekao…to što je kimi bio spor to je normalno,ali da je Seb bio na pocetku odletio bi miljama od njih



    5
    2

    3
    • Bmw
      EnoEno Prikaži

      Uz dva ulaska u box!



      3
      2

      1
      • Sebastian Vettel
        The Best F1 Driver Prikaži

        Efektivno jedan kao i svi ostali, samo sa obrnutom strategijom soft pa SS…
        Jer prvi Vettelov boks je bio u prvom krugu, onda nazad na stazu pod SC-om na kraj kolone tak da to nemreš efektivno nazvat strategijom 2 ulaska u boks…

        Vettel je zbog okretanja u principu bio na istoj strategiji kao i Ricc…
        Start sa 18 mjesta na novom Softu, pa onda SS…



        7
        7

        0
  4. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Bili su brži od KR, koliko je bilo do guma, a koliko do motora ne znam.
    SV sa oštećenim bolidom nakon što je se oslobodio prometa je vozio prilično konkurentna vremena.
    Tako da ne znam otkud mu informacije da Ferrari taj višak snage može iskoristiti samo u kvalifikacijama, ali nadam se da zna šta govori.



    5
    3

    2
    • Nelson Piquet
      Grah0 Donator Prikaži

      TW je po meni teški krelac, naslijedi Rossa i on onda kao daje neke izjave ovo ono… Ross je sve to stvorio od nule, a eto ovakvi odvratni tipovi poput Wolffa dođu i pokupe sve zasluge…



      4
      -4

      8
      • F1puls Portal
        Sarma Donator Prikaži

        :facepalm: :facepalm:



        4
        1

        3
      • Nelson Piquet
        Grah0 Donator Prikaži

        @Sarma ček jel to TW mastermind neki, jedino je dobar za davanje nekih izjava tipa Erik Bojler, da lupi kako je npr. Kimi namjerno udario Lewisa :facepalm. De mi reci kad je TW došao na čelo Merca? Kad su objavljena pravila za 14-tu? Ko je tad bio šef? Ko je bio glavni od 10-te?
        Ross stvori ekipu, skupi ljude, naravno napravi pobjednički paket, najuri ga neki odvratni Austrijanac i sad veliki TW… El o El.



        4
        1

        3
  5. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Seb bi imao bolji tempo od Kimia da je bolid bio na 100%, tu opce nema rasprave. Utrka je bila 50-50 između Mercedesa i Ferrarija.
    Oštećenja su napravila svoje. Ferrari je nadoknadio prošlogodišnji deficit u Monzi ( zli jezici će reci da je Ferrari odustao od potjere bla bla) , a sad jesu li nadmašili čistu snagu motora … blizu su ali mislim da im fali još 1%.



    9
    9

    0
  6. peglica Prikaži

    Ove priče su mi postale dosadne i nezanimljive….pogotovo jer su dane kad glavnog favorita nije bilo zbog znamo čega.Da je Vettel ostao u utrci onda bi znali nešto.



    2
    1

    1
  7. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Ja mislim da Vuk sere. :mrgreen:
    Ubijeđen sam da i na portalu ima čak i navijača Mercedesa/Hamiltona koji će se složiti sa mnom. ;)
    Takođe sam ubijeđen da likovi tipa Mark Hughes, koji eto, između ostalog tvrdi da je SF70H bio u egalu sa W08, znaju bolje od njega i da bi mogli od njih dobiti pouzdanu informaciju kako Vuk, zapravo, sere. :chill:



    1
    0

    1
  8. Charles Leclerc
    F12000 Prikaži

    U Dalmaciji bi rekli “pila naopako”, a ovi u Mercedesu je već prakticiraju veći dio sezone.


    0
    0

    0
  9. Brazil
    Anonimus4138 Prikaži

    Vuk samo okrece plocu ako Ferrari pobijedi kaze Ferrari je brzi ako Merc pobijedi onda su oni brzi,daj se odluci i drzi se jedne price!!



    2
    2

    0
  10. Alfa Romeo
    limitmaker1 Donator Prikaži

    …s obzirom kako je lewis lakoćom pratio kimia i kako se kimi mučio s bottasom ovaj put se slažem s totekom… ;)



    3
    1

    2
    • Michael Schumacher
      VRSV546 Prikaži

      Uzmi u obzir da je pratio kimia koji kolki god ga svi volili sporiji od seba, na stazi gdje s drs dobijes cijelu sekundu po krugu, i koji nebi uspio napasti kimia da ga botas nije blokirao, i samim time usporio i dodatno kimi potrosio gume, da je seb vodio nakon prvog kruga bio bi bar 10 sec ispred svih, realno gledano



      10
      9

      1
      • Alfa Romeo
        limitmaker1 Donator Prikaži

        …ne bih se složio, u F1 bolid koji prati troši više gume, lewis je lakoćom pratio kimi i nakon što je otišao kimi u boks lewis je još ubrzao svoj tempo, takoðer i valteri koji je najduže ostao na supersoftu i prije boksa imao najbolja (svoja) vremena do tada sa najstarijim gumama…iz nekog razloga ferrari u utrci nije imao tempo merca, a i sam lewis je rekao da razlika u monzi neće biti kao u spa…ne govore oni to bezveze…



        2
        2

        0
    • peglica Prikaži

      limi..ne uspoređuj Kimija,trebao je biti Vettel na tom mjestu i nebi ga Ham nikad ulovio….ima razlike između Kimija i Vettela….



      4
      3

      1
      • Alfa Romeo
        limitmaker1 Donator Prikaži

        …ja uopće ne uspoređujem vozače, toto je govorio o brzini bolida što piše u članku i na tome se temelje moji komentari…ova izjava kao i sve njihove je dio igre i mediji su tu da prenose njihova bockanja…ako vi mislite da da bi seb pobijedio sa 10s prednosti bez da mu kimi čuva leđa onda ne gledate dovoljno dugo F1….mene ovaj poraz kao navijača ferrarija jako boli ali to ne znači da ću kriviti samo seba ili kimija ili bilo kog pojedinca za ovu utrku…ova utrka je kolektivna krivnja cijele momčadi ferrarija i ako im sada nije sjelo (a ja i dalje mislim da nije) onda će i ovaj kraj godine biti samo još jedno razočaranje a ove godine i veće nego lani…



        2
        2

        0
      • peglica Prikaži

        Ne uspoređuješ vozače a pročitaj si prvi komentar.I ja gledam formulu duže nego imaju godina tvoji roditelji….Seb je jedno a Kimi drugo,kao što je Ham jedno a Bottas drugo……i nije kriva momčad nego baš vozači pogotovo Seb koji da nije napravio neke pogreške kroz sezonu bi bio u vodstvu kao i momčad Ferrarija!


        0
        -3

        3
      • Alfa Romeo
        limitmaker1 Donator Prikaži

        …čisto sumnjam da pratiš formulu od 1951…a nisi dobro pročitao moj prvi komentar…



        1
        1

        0
      • peglica Prikaži

        Ajde od te godine i ne baš ali od recimo 82. da,a spominjao si vozače pa zato moj komentar ide tim smjerom,drugo,kako i mnogi što su istog razmišljanja jedno je Vettel a drugo Kimi….i VRS ti je objasnio neke stvari.



        1
        0

        1
      • Alfa Romeo
        limitmaker1 Donator Prikaži

        …to što drugi imaju slična razmišljanja ne znači da su u pravu, isto vrijedi i za mene…ja sam svoje rekao da se ne slažem s vrs-om i mislim da njegova tvrdnja ima malo uporišta u stvarnosti s moje točke gledanja…na stazi gdje je sve podređeno max brzini ako si brži onda barem možeš doći u drs u roku krug dva sa potpuno novim gumama i pokušati nešto (već viđeno x puta), ako nisi onda ne možeš, ili se mučiš ili uništiš gume (sve ovo vidi pod kimi)…mogu se složiti da je seb brži od kimi-a ali bez kimi-a monzu bi svejedno izgubio…momčadska igra (ne odredbe) je bitnija od pojedinačnih mišljenja, želja i nadanja kad se boriš protiv vrhunskog protivnika…


        0
        0

        0
  11. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Pa ako gledamo dva losija vozaca u Ferrariju i Mercedesu onda nije bio brzi. Tokom sezone Vettel uglavnom ima bolji tempo nego Kimi i nerijetko zavrsi 10-15 sekundi ispred njega a nekad i vise. Pa je za predpostaviti da je Vettel mogao bolje od ovoga sto je pokazao Kimi a uz to je imao i potrosene gume pred kraj utrke. Nidam bas siguran da je bio brzi koliko je to sve Ferrari lose odradio.



    3
    3

    0
  12. Charles Leclerc 16
    ferarista Prikaži

    Od kimija mozda, ali od vettela ne!



    1
    0

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.