Russell pobjednik sprint utrke u Italiji!

Formula 2

George Russell (ART Grand Prix) pobijedio je na sprint utrci u Italiji startajući s petog mjesta. Do postolja su stigli i Artem Markelov (RUSSIAN TIME) te Sergio Sette Camara (Carlin).

Četvrti je završio Nicholas Latifi (DAMS), peti je bio Lando Norris (Carlin), a šesti Luca Ghiotto (Campos Vexatec Racing). Do prvih F2 bodova karijere stigao je Dorian Boccolacci (MP Motorsport) na sedmom mjestu, a posljednji bod uzeo je Jack Aitken (ART Grand Prix).

Obrnuti startni poredak prve osmorice iz jučerašnje glavne utrke donio nam je sljedeći startni grid: 1. Boschung, 2. Sette Camara, 3. Norris, 4. Latifi, 5. Russell, 6. Albon, 7. Markelov, 8. Makino. Fuoco je jučer osvojio osmo mjesto, ali je kasnije diskvalificaran zbog neregularnosti na bolidu pa je Boschung promoviran do pole positiona.

De Vries je, kao i Sette Camara jučer, imao problema prije kruga za zagrijavanje te je bio osuđen na start iz pit lanea. Latifi je odradio sjajan start i s četvrte pozicije stigao do vodstva. Vrlo dobar start imao je i Russell koji je nakon prvog kruga bio drugi. Slijedili su ih Markelov, Albon, Sette Camara, Ghiotto, Makino i Norris. Gunther je padao u poretku nakon štete na prednjem krilu. Nijemac je u 3. krugu morao u boks po novo.

Norris je prošao Makina za sedmo mjesto nakon lošeg starta. U 4. krugu dodir su imali Gelael i Boschung prije druge šikane, a Gelael se izvrtio i njegova utrka je bila završena. Russell je napao i prošao Latifija na startno-ciljnoj ravnini, ali onda je promašio kočenje u prvom zavoju. To su iskoristili Latifi i Markelov koji su ga brzo prošli. Markelov je u sljedećem krug prošao Latifija na startno-ciljnoj ravnini i prešao u vodstvo.

Iz kontrole utrke je javljeno da će incident između Gelaela i Boschunga biti istražen nakon utrke. Russell je ponovno napao Latifija u 8. krugu, ali Kanađanin se uspio obraniti. To je iskoristio Sette Camara koji se približio Britancu, no vodeći u prvenstvu je u sljedećem krugu prošao Latifija bez problema. Sette Camara je nakon malo mučenja ipak prošao Latifija u 11. krugu. U istom krugu grešku je napravio vodeći Markelov na kočenju u prvom zavoju.

Rus se morao vratiti na stazu kroz izletnu zonu, a to je iskoristio Russell koji ga je prošao prije druge šikane. U međuvremenu je Norris prestigao Albona za peto mjesto i počeo se približavati prvoj četvorici. Markelov nije odustajao od pobjede, pritiskao je vodećeg Russella. Markelovu je javljeno da ima poteškoće s motorom, ali da radi dobar posao. U pozadina se vodila velika bitka za sedmo mjesto. Albon je ispao iz zone bodova zbog problema s bolidom.

De Vries i Nissany su imali dodir na ulasku u drugu šikanu. Nissany je oštetio prednje krilo, a de Vries je probušio gumu. Markelov je nekoliko krugova prije kraja ipak popustio u pritisku na Russella. Rus je ubrzo zatim bio pod pritiskom Sette Camare. Brazilac je napravio grešku u posljednjem krugu i to je omogućilo Markelovu da zadrži drugu poziciju. Norris na kraju nije uspio proći Latifija za četvrto mjesto, a najbrži krug utrke je, kao i jučer, zabilježio Sette Camara. Russell je petom ovosezonskom pobjedom povećao prednost u odnosu na Norrisa.

Do kraja F2 prvenstva ostale su još utrke u Rusiji i Abu Dhabiju. Borba za naslov nastavlja se za 4 tjedna u Sočiju.

Rezultati utrke

Pozicija Vozač Momčad Krugovi Zaostatak
1 George Russell ART Grand Prix 21 33’31.886
2 Artem Markelov RUSSIAN TIME 21 1.056
3 Sergio Sette Camara Carlin 21 4.347
4 Nicholas Latifi DAMS 21 5.651
5 Lando Norris Carlin 21 6.174
6 Luca Ghiotto Campos Racing 21 17.452
7 Dorian Boccolacci MP Motorsport 21 20.751
8 Jack Aitken ART Grand Prix 21 24.216
9 Arjun Maini Trident 21 25.188
10 Antonio Fuoco Charouz Racing System 21 28.453
11 Louis Deletraz Charouz Racing System 21 31.875
12 Alessio Lorandi Trident 21 34.792
13 Nirei Fukuzumi Arden International 21 38.322
14 Tadasuke Makino RUSSIAN TIME 21 1’04.378
15 Roy Nissany Campos Racing 21 1’17.780
16 Maximilian Gunther Arden International 21 1’18.848
17 Nyck de Vries Prema Powerteam 20 1 krug
Alexander Albon DAMS 16 5 krugova
Ralph Boschung MP Motorsport 4 17 krugova
Sean Gelael Prema Powerteam 3 18 krugova

Poredak osmorice najboljih nakon 20 utrka

Pozicija Vozač Bodovi
1 G. Russell 219
2 L. Norris 197
3 A. Albon 176
4 A. Markelov 158
5 N. de Vries 154
6 S. Sette Camara 144
7 A. Fuoco 116
8 L. Ghiotto 93

Odgovor

5 komentara

  1. Fia
    bodo Prikaži

    Nikola, good report. Malo nas je ali pratimo…..
    Jesi čuo danas najavu da je ovo Markelovu defnitivno zadnja sezona u F2/GP2. Nema više potrebe za time a imati će dovljono bodova na super licenci.
    Ima li kakvih informacija da li se sprema za 3. vozača , rezervnog ili test vozača kod nekog od Renaultovih teamova? Norris , Russel vjerovatno idu dalje, , Albon, De Vries i još neki valjda isto imaju ili će imati preko 40 bodova na super licenci. Da li imaju dovoljno spozora i lobista/love ostaje pitanje. Hm, mala bara puno krokodila.



    3
    3

    0
    • F1puls
      Nikola Klobučarić Prikaži

      Markelov je već veteran. U Rusiji će odraditi FP1 za Renault. Aitken je ove sezone njihov rezervni vozač, a Markelov je isto u tom programu. Tako će vjerojatno i ostati za 2019. Norris mi je nekako najbliži mjestu u F1, za ostale ne vjerujem. Da sam na čelu FIA-e uveo bih pravilo po kojem bi F2 prvak imao osigurano mjesto u F1 sljedeće sezone.



      1
      1

      0
  2. Fernando Alonso
    Lovro Andraka urednik Prikaži

    Za početak zahvaljujem Nikoli na kvalitetnom praćenju cijelog vikenda u Italiji :thumbs:

    Pogledao sam kratki sažetak utrka na službenoj stranici Formule 2, čini se da su obje utrke bile lude i da jednostavno moram pokušati odgledati cijele utrke u idućih par dana. Makino je izveo čudo u subotu, a posvuda po stazi bila je hrpa sjajnih borbi u obje utrke.

    Bit će napeto do kraja, nadam se da neće biti kvarova koji su u dosadašnjem dijelu sezone oštetili većinu vozača, pa i glavne kandidate za naslov, tj. da ćemo imati čistu borbu vozača. Russell je evidentno u boljoj poziciji, ali sigurno pritisak raste s njegove strane, mora nastaviti pritiskati i sakupljati velike bodove kako bi održao prednost, dok Norris jednostavno mora ići po pobjede želi li do naslova pored Russella.



    3
    3

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.