AMuS: Ferrari je odlučio – iduće sezone dolazi Charles Leclerc

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 52 komentara

Njemački Auto Motor und Sport prenosi ono o čemu se već naveliko priča u paddocku Monze – Ferrari je odlučio da će iduće sezone uz Sebastiana Vettela voziti Charles Leclerc! Ništa nije službeno potvrđeno, a glasina kaže da je tu odluku donio pokojni Sergio Marchionne, te novo vodstvo Ferrarija to mora ispoštovati iako je novi predsjednik Louis Camilleri prijatelj Kimija Raikkonena i osobno nije sklon ideji mijenjanja vozačke postave za 2019. godinu.

Takav rasplet pojasnio bi Raikkonenovu relativno hladnu reakciju nakon pole positiona jučer, suze supruge Raikkonen, a možda i reakciju Sebastiana Vettela na team radio nakon što su mu poručili da je 38-godišnji Raikkonen ostvario najbolje vrijeme.

Ferrari sad ima problem oko pravovremene objave ove informacije jer je dobro poznato koliko navijači obožavaju Raikkonena. Šef momčadi Arrivabene je uvijek imao dobru vezu s njim i čini se da novi predsjednik Camilleri prepušta njemu težinu nove odluke kad kaže: “konačnu odluku će donijeti Maurizio Arrivabene.”

Ostaje za vidjeti hoće li se ispoštovati odluka Marchionnea ili će novi predsjednik isposlovati da Raikkonen ostane još godinu dana, a Leclerc dobije priliku u Haasu, obzirom da je Giovinazzi navodno već kontaktiran oko posla u Sauberu iduće godine.


Odgovor

52 komentara

  1. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Ovo ima logike kao razlog nezadovoljstva Vettela. Kimi je fer igrač, ali sad baš računati da će potrgati pomažući Vettelu nakon otkaza, prije će biti da će htjeti sebe pokazati u dobrom svjetlu…. budući je u odličnoj formi.

    Hamilton može početi organizirati proslavu naslova.



    5
    4

    1
    • David Croft
      Ferrari Prikaži

      Kakvo nezadovoljstvo?



      1
      -3

      4
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Rekao je na presici da je nezadovoljan, ali da neće reći zašto.



        3
        2

        1
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        Nije to rekao…rekao je da nije zadovoljan sa svojim krugom…

        Čemu izmišljanja?



        1
        -4

        5
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Rekao je, na pressici nakon kvalifikacija, u studiju.
        Novinari su ga gurali da objasni to s team-radija, pa je odgovorio doslovno: “Clearly I wasn’t happy but I don’t tell you why.”



        3
        3

        0
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Pa normalno da nije sretan. Kimi je no2 koji slusa i neprsvi probleme. C L ce biti zeljan dokazivanja a ja vjerujem da ce vrlo brzo moci parirati Sebastianu jer docko ima talenta i ponizan je. Vidi se da ce biti klasa no pitanj je dali ce suradnja sa Vettelom biti dobra. Svaki vozac gleda sebe pa tako i Vettel no ponekada se moraju i ovakve odluke donositi.


        0
        0

        0
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Kimi ne radi probleme zato jer je normalan lik i slaže se s Vettelom, ali Kimi nije no.2, barem ne još. Da je broj 2 onda bi ih bez problema zamijenili u Austriji i jučer bi teglio Vettela u zavjetrini.

        Što se tiče Leclerca – tip je sjajan i sigurno će parirati Vettelu ako dođe u Ferrari. Najbolji debitant u F1 već dugo, dugo vremena. Ali, to su slatki problemi za Ferrari – ako može izvući još desetinku više od Vettela, to znači da su oni desetinku bliže naslovu. Tako da, Tifosi se nemaju čega bojati.



        8
        8

        0
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        Najbolji debitant u F1 već dugo, dugo vremena

        How yes no :rofl:
        Deset godina nije baš toliko dug period.
        Zadugo se neće pojaviti rookie koji će zasjeniti LH :thumbs:



        2
        -4

        6
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        12 godina je dosta dug period, nisam aludirao da je impresivniji od Hamiltona Teško je uspoređivati, ipak je jedan uletio u top ekipu s pobjedničkim bolidom, a drugi u tadašnjeg backmarkera.

        Zadugo se neće pojaviti rookie koji će zasjeniti LH

        Vjerojatno neće, teško da će itko rookieja uvaliti u šampionski bolid, tako da vjerojatno dugo vremena nitko neće ni imati priliku zasjeniti LH u tom aspektu.



        6
        6

        0
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        Zaokružio sam za godine.
        Opet nije toliko daleko.
        Upao jeste u najbolju ekipu, ali upao je zajedno sa dvostrukim WDC.
        Dalju priču svi znamo.
        CL je dijelio mjesto sa pay driverom.
        I veoma je impresivan bio i tada i ove sezone : thumbs:
        Taj drugi dio je i meni bio na umu, ali ga nisam pisao.
        Nažalost teško će neko opet tako upasti. Jedino da se potrefi kombinacija lova LS i talent tipa CL.



        3
        1

        2
  2. Marlboro
    TurboV8 Prikaži

    WOW izmjesani osjecaji…



    2
    1

    1
  3. F1puls Portal
    Sarma Donator Prikaži

    Ma Kimi ostaje.



    6
    6

    0
  4. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    par godina prekasno , ali bolje ikad nego nikad.
    bio bi najsretniji kad bi on i lec samo zamijenili mjesta.



    3
    -7

    10
  5. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Ovo je bullshit teže kategorije:

    glasina kaže da je tu odluku donio pokojni Sergio Marchionne, te novo vodstvo Ferrarija to mora ispoštovati

    U biznisu kao nigdje drugdje vrijedi “kralj je mrtav – živio kralj”.

    Za svaki slučaj ostavili su si odstupnicu ako se pokaže da nisu bili u pravu.

    Ostaje za vidjeti hoće li se ispoštovati odluka Marchionnea ili će novi predsjednik isposlovati da Raikkonen ostane još godinu dana



    6
    6

    0
    • Mercedes
      Har Kl Donator Prikaži

      Riječ bivšeg predsjednika nikoga ne obavezuje.
      Ono što sam ja pročitao, čak i prije SM smrti, je da Ferrari ima potpisano nešto sa CL vezano za slijedeću sezonu. Detalji nisu objavljeni.
      Ja mogu samo nagađati da je vezano za performanse CL ove sezone.
      Tako da to baš i nije tako jednostavno kako izgleda.
      Vettel bi sigurno želio pored sebe imati KR nego CL.
      CL je nadolazeća zvijezda, nikako naivna i već poprilično iskusna.


      0
      -1

      1
  6. Charles Leclerc 16
    ferarista Prikaži

    Bilo je i vrijeme



    2
    -5

    7
  7. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Moje misljenje je oko Raikkonena da treba sacekati kraj sezone. Ako uspije pokazati brzinu koja je barem na visini Bottasa i ako uspiju uzeti naslov da ce dobiti novi ugovor. Treba prolongirati odluku za kraj sezone. S ovim bolidom bar jedan nasliv ako neosvoje sezona ce biti fijasko. On mora biti svjestan da je tu da pomogne Vettelu jer sanse za naslov su mu male. Ako se ispostavi da odveze kraj sezone kao proteklih godina onda bi mu se zahvalio na svemu i doveo C.L. Btw mali je onaj za kojega cu ubuduce navijat. Htio bih da Kimi vozi ali ipak mislim da je polako tome kraj.



    2
    1

    1
  8. Kimi Raikkonen
    Iceman 7 Prikaži

    Nije mi bitno hoće li ostat u Ferrariju, samo da ostane još sezonu u F1… McLaren još nema drugog vozača, nebi im trebao bit problem dovest Kimija… Bio bi to sjajan kraj karijere… Bilo bi šteta da ode jer s 39 godina ima više brzine nego 2/3 grida



    4
    4

    0
    • Kimi Raikkonen
      zoka Prikaži

      Mislim da nije njemu bitno da se tek onako voza na 20 mjestu, a mclaren ne može garantovati da će biti išta bolji sljedeće godine. Zato im nije ni Alonso ostao.



      2
      2

      0
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Ima Kimi brzine, ali covjek ima nevjerovatno puno peha. Jos je protrklih sezona imao jako puno oscilacija u voznjama. Ajde ove godine je stvarno ok samo da tako nastavi ili da bude jos bolji. Onda neka vozi dokle god hoce.



      3
      3

      0
  9. Sergio Perez 11
    LedeniSplicanin Prikaži

    Rekla-kazala.
    Kad je to Ferrari potpisao neprovjerenog vozača?
    Mali Lecrerc je definitvno i neosporno velik potencijal i kapacitet, ali istovremeno mlad i zelen i relativno često griješi na stazi. Jos je mlad za Ferrari i zelen, ne vjerujem da ce se to dogoditi iduće sezone.
    Možda sam subjektivan i jer sam navijač, ali Kimi uz izuzetak nekoliko grešaka vozi sjajno i iznad svih očekivanja ove sezone, ništa neočekivano s obzirom da svi znamo šta on može i pokazuje kad mu dođe voda do grla (istek ugovora).
    Nadam se da će Kimi odraditi jos jednu sezonu jer bi bila velika šteta i kraj jedne velike ere kad bi izgubili i njega i Alonsa u istu sezonu.



    5
    3

    2
  10. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Ruku na srce Kimi je imao previse prilika i kredita. Meni je on od svih vozaca trenutno najdrazi i ne zelim da ode, ali objektivno ovo je ispravna odluka. Njegovi rezultati naspram Alonsa i Seba su zastrašujući. Oke nema sreće ponekad, no on kao da svaku sezonu odradi polovično. Pola sezone loše, pola se probudi i to bas kad se spominje njegov odlazak. S time da i kad se probudi zavrsava uglavnom 3., tu i tamo jedva ugrabi 2. mjesto svake prijestupne. U ovakvom bolidu jednostavno mora uzeti pobjedu.

    Ili ce Kimi iz inata danas odvoziti jednu od svojih najboljih utrka i zamisliti malo momčad oko odluke, ili ce vec na startu spušit sve. Ja bi volio kada bi Ferrari pričekao sa odlukom, i stavio želju Sergia na stranu (ako je uopće istina). Pa neka se sudbina oko njegove budućnosti u Ferrariju donese na temelju rezultata u sljedecih par utrka. Pa i da se pokaze opet stoji ona činjenica da on vozi dobro samo kad je njegova buducnost u timu upitna. Odluka je jednostavna, ali je u njoj previse emocija. Nije lako ni momčadi, ni fanovima, a ni njemu.Svi bi mi da je Kimi redovito u borbama za pobjede, no to nije tako. Imam tek nesto malo nade da sam ipak u krivu i da to Kimi može.

    Sretno Kimi.



    17
    16

    1
    • Charles Leclerc 16
      ferarista Prikaži

      U više sezona je on vozil dobro samo kad mu je trebao novi ugovor to ne traje od ove godine ta tema vrti zadnje 3, 4 sezone. Mislim da je sad dosta toga, ak nemozes voziti cijelu sezonu na maks nivou i pomoci timu nisi za ferrari. Posto su on i Bottas “drugi vozaci” onda je Bottas daleko ispred Kimija.



      1
      -5

      6
  11. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Ne bude li blizu Vettela, nista od njega.



    1
    -1

    2
  12. Ferrari
    PhillSF Prikaži

    Ajmo prvo pričekati službenu objavu…baš kad Ferrari ima 1-2, na domaćoj stazi… Više mi to liči na kvarenje dobre atmosfere u garaži pred utrku :/



    11
    9

    2
  13. Charles Leclerc
    F12000 Prikaži

    Najdraži vozač napokon u najdražem timu. Ostvarenje snova.
    Doslovno mi nije bilo stalo za jednog vozača kao za Leclerca još od Schumija.



    3
    -1

    4
  14. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Uffff Seb na aparatima,ako dobije malog za kolegu onda ce morat bit budan…sve u svemu koliko god mi bilo zao Kimija,volio bi vidit svjezu krv u ferrariju i malo borbe jer Charles sigurno ne bi bio vozac br. 2 (to ne znaci da je kimi sad broj 2)



    7
    2

    5
    • Ferrari
      Korisnik Prikaži

      zasto bi Seb bio na aparatima?



      4
      2

      2
      • Stefan Bellof
        mario550 Prikaži

        Zato sto ce ga Leclerc razvaliti !, jednostavno!.

        I zato sto nece imati no1 status



        5
        -12

        17
      • Sebastian Vettel 5
        dzalac Prikaži

        LOL @mario550 normalno da ga nece razvaliti,ali ce Lec voziti sto bolje moze i pokusat ce se dokazati,što kimi nije morao raditi i kad je trebalo,bio je tu za Seb….



        2
        -1

        3
      • sennacher Prikaži

        Uh, koliko smo se ovakvih “znalačkih” predviđanja načitali u posljednjih desetak godina na ovom i starom portalu



        2
        0

        2
      • avalon Prikaži

        mario550 …. naravno da će leclerc razvalit seba ako dođe u ferarri samo , nije u pravom smislu riči razvalija ni ericssona koji je jedan od najlošijih vozača na gridu . bilo je zaostataka marcusa i po 1 + sec ali i onih ispod 0,2 s ;) osim toga normalno je da vozač koji će početkom 2019 . imat iza sebe 21 trku bude tretiran isto ka i 4 ( možda i 5 ) X prvak . to si vidija u mercedesu , odnosu tima prema bottasu u odnosu na lewisa … ravnopravno do kraja , potvrdija toto hahahahahahaha …. btw , kad leclerc razvali seba onda će momčiću biti pussy smoke pobjedit LH i u 2. sezoni osvojit prvenstvo :) :):)



        1
        1

        0
    • Williams
      Montoya Prikaži

      Sve ovisi kako će ova sezona završit. Ako Vettel bude prvak onda će imat OK tretman i iduće godine, a ukoliko ne bude, mogli bi bit ravnopravni sljedeće godine (zadnji put su u Ferrariju to bili Alesi i Berger 1995.) što bi onda značilo da bi Vettel pakirao kofere za 2020.


      0
      -1

      1
  15. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Drago mi je ako je istina, no u zadnje vrijeme sam bio sve sigurniji da će Leclerc morati sačekati još jednu sezonu bar. Kimi je u jako dobroj formi i trenutno je najteže odlučiti, otkad Kimi vozi za Ferrari ponovo, treba li produžiti još jednu godinu s njim i mislim da bi bilo pametno još koju utrku sačekati za to zbog situacije u prvenstvu.



    9
    8

    1
  16. Alfa Romeo
    limitmaker1 Donator Prikaži

    …kako napraviti dodatni pritisak na Ferrari sada kada su ispred našeg voljenog merca…hmmm…ajmo napisati da polesitter odlazi da skrenemo pažnju medija sa naše odluke da imamo 1 i 2 vozača i uvedemo tenzije pred start jedne jako važne utrke…



    7
    5

    2
    • sennacher Prikaži

      Prema nekim komentarima ovdje izgleda kako to poprilično uspijeva. Brojni Ferrarijevi navijači koji su potcjenjivali Vettela dok je nizao naslove sada ponovo čine isto kad se bori za naslov u ekipi za koju bezuvjetno navijaju. Neki već unaprijed znaju kako će četverostrukog svjetskog prvaka pomesti nova mlada nada kao što su prije znali da je Alonso daleko bolji iako je Vettel protiv njega osvojio dvije titule u vrlo stresnom foto-finišu.
      Kim si je (dosta slično Alonsu) dobrim dijelom sam upropastio karijeru kad se u trenutku dok je bio top vozač u F-1 odlučio na onu glupu avanturu s rallyem, a kad se vratio više nikad nije dostigao raniji nivo.
      I sad svi ovi znalci znaju kako je Ferrari najbolji bolid, nikom naravno nije palo na pamet da je Vettel jako dobar jer je praktično kroz čitavu karijeru poprilično nadmašivao timske kolege.



      7
      5

      2
  17. Ferrari
    racer 29 Prikaži

    Ma relaxx.. Ovo je mečkina propaganda s ciljem unošenja nemira među crvene..
    izgleda uvidjeli da više nemaju najbolji bolid na gridu ;)



    4
    4

    0
  18. Rover
    zjurina Prikaži

    Whatever :-)

    Ferrrari for einning ready !!!!!!!!! Foooooooooooooorzza !!!!!!


    0
    -2

    2
  19. Sergio Perez 11
    LedeniSplicanin Prikaži

    Povlacim sve receno.
    Kimi ajde u penziju.
    Moga je Ricciardo uletit dok se Leclerc jos kali…
    Ovo moze samo ferrari



    4
    2

    2
  20. Marlboro
    M_M 1983 Prikaži

    Da je danas Max bio na Kimijevom mjestu Lewis nebi pobjedio pa makar je imao brži bolid i novije gume!



    4
    3

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.