Magnussen: Alonso misli da je bog

Izdvojeno

Luka Kolak

Prije 6 godina 2 min 45 komentara

Vozač Haasa Kevin Magnussen je nakon kvalifikacija za VN Italije izjavio kako mu se Fernando Alonso, nakon incidenta koji se dogodio na stazi, smijao u facu te kako misli da je bog.

Španjolac je htio preteći Magnussena s vanjske strane prve šikane u posljednjem krugu druge kvalifikacijske runde, međutim, taj dvojboj je završio neslavno za obojicu vozača gdje su izgubili priliku za prolaz u posljednju rundu. Preko radija se moglo čuti kako se Alonso smije i ne može vjerovati što je Danac napravio. Kamere su uspjele uloviti i šefove obje momčadi u raspravi zbog nastale trakavice. Ipak je prije izjave Magnussena, cijelu situaciju komentirao dvostruki svjetski prvak.

“Svi smo bili pri kraju kruga za zagrijavanje i uz cijelu tu gužvu, jedan bolid Haasa je odlučio zaobići i započeti krug usred svih bolida koji su bili manje-više na poziciji,” komentirao je Španjolac.

“Tako smo započeli zajedno krug, došli zajedno do prvog zavoja i obojica si pokvarili vremena.”

“Postoje mnoge klase vozača i onda je tu jedan Haas, koji ima treći ili četvrti najbrži bolid na gridu i ispadnu u Q2.”

“Otići u Q2 je bila jedna od stvari koje sam htio. To ne mijenja mnogo stvari za mene, vjerojatno za njih da, ali je zabavno, jako zabavno.”

Nakon ovih izjava Alonsa, Magnussen, koji je inače poznat kao vozač bez dlake na jeziku, odgovorio je na prozivke na svoj način.

“Ne želim spekulirati zašto je to napravio. Mislim da je to bilo poprilično glupo i nepotrebno,” rekao je Danac.

“Mislio je kako može dobiti perfektni slipstream i prestići me. Dobio je, ne znam koliko desetinki – ali dobijete mnogo ako to napravite.”

“Međutim, nisam mu dopustio da me zaobiđe i da žrtvujem svoj krug, nema šanse. Znam da misli da je bog, ali to sigurno nije.”

Danac je također komentirao i Alonsove poruke momčadi.

“Došao je poslije kvalifikacija do mene i smijao mi se u facu. Stvarno nepošteno od njega. Jedva čekam da odustane,” zaključio je očito ljutit Magnussen.

Nakon incidenta, oba vozača su pozvana na razgovor kod sudaca, ali kako je suditi, nikoga neće zadesiti nikakva kazna za sutrašnju utrku.

Incident Alonso – Magnussen

https://www.youtube.com/watch?v=f8lVkBlWi_o


Odgovor

45 komentara

  1. Fernando Alonso 14
    ja5 Prikaži

    a šta je Magnussen očekivao? Alonso da je pustio gas kad ga je magnussen prestigao, odmah bi si uništio krug pošto je već bio na parabolici i pripremio se za krug tj. počeo je već ubrzavati..



    8
    6

    2
  2. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Mucki potez Alonsa ali ono kad se Magnussen nađe pričati o poštenju.



    10
    8

    2
  3. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Mene zanima kako su prošli kroz Parabolicu



    1
    1

    0
  4. Lotus
    weki66 Prikaži

    de ajd ovaj Magnusen je cisti klosar,buni se sta radi Alonso…a on ga prodje prije parabolice…..coban….uostalom i jedan i drugi nemaju sta pricat o postenju i slicno….



    5
    3

    2
  5. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Bedak Alonso…



    6
    -3

    9
  6. Adrian Newey
    zgrobnika Donator Prikaži

    Glup komentar Magnusena i još gluplja vožnja Alonsa. Kako je mislio proć šikanu kad je Kevin na sred trkaće putanje? Užasno glupa situacija.



    4
    -1

    5
  7. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    E moj Magnussenu, a sta si ti mislio da ce se dogodit kada prodes u Parabolici vozaca koji zapocinje svoj krug…Ne znam ja tko tu misli da je Bog ?



    8
    1

    7
    • Dan Gurney
      Crash Donator Prikaži

      Ocito Alonso.. Da ne misli da je bog, dao bi mu vise prostora kad ga je KMag vec onako proso (valjda nije htio zapet iza Alonsa) a ne ovako glavom kroz zid probo proc brzi auto i unistio pokusaj obojici..



      5
      -2

      7
      • Fernando Alonso 14
        ja5 Prikaži

        znači, po tvom je Alonso trebao pustit gas u Parabolici i dat Magunssenu više prostora? pa onda je mogao odmah i skrenuti u boks



        7
        5

        2
      • Dan Gurney
        Crash Donator Prikaži

        Da, malo vise.. Bilo je ocekivat da ce ga stic do sikane.. A sta je mislio kad je krenuo prolazit ne zna ni sam.. Ocito namjera da mu sjebe krug kad je vec ovaj zapoceo situaciju..



        1
        -1

        2
      • Fernando Alonso 14
        ja5 Prikaži

        pa da Magnussen češće koristi mozak, što je već nekoliko puta dokazao da ga baš i ne voli koristit, vozio bi na dovoljnoj udaljenosti od Alonsa kao i što je vozio do prije Parabolice.



        5
        4

        1
      • Dan Gurney
        Crash Donator Prikaži

        To je jasno.. O tome i govorim, ne mos se izvlacit na drugog.. ak je kmag ispo coban, nije moro i alonso..



        1
        0

        1
      • Fernando Alonso
        Alonso king Prikaži

        13 bolida (pogadam) je uslo u posljednji pokusaj za ulazak u q3 i svi zauzmu svoju poziciju i samo Magnussen mora ispast pametan i ici proci nekog bespotrebno i to u trenutku kada Alonso krece u svoj krug…Bas kako i ja5 kaze, da je pustio gas mogao je odma i u boks skrenit. Magnussen ocito ni sam ne zna zbog cega je isao proci Alonsa, a ne drzati razmak ?



        6
        4

        2
      • Dan Gurney
        Crash Donator Prikaži

        Ma da je svih 20 bilo moras si omogucit najbolju sansu za najbolje vrijeme sto je svakako mogo da je pametniji bog nego sto misli da je..
        Fernando je odlucio izbacit obojicu..



        1
        1

        0
  8. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Magnussen je sve.
    Da, Alonso umirovi se, pokvaren si od glave do pete.



    10
    0

    10
  9. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Mag je moga ovo bolje odradit. Da je ostao iza Alonsa nakon Parabolice mogao ga je na pravcu proći bez ikakvog problema makar se on micao i branio.



    7
    6

    1
  10. Fernando Alonso 14
    AlonsoForever Prikaži

    “Komentari na ovaj članak su onemogućeni.” Ništa to, admini hm? volite dopustit da se neko svadja, vrijedja, psuje, ogovara, jer ZNATE da ce na ovom clanku doci do toga, jer takav je sadržaj, naslov teme, toga ste i sami svjesni. I onda kad neko popizdi, vi prijetite banom, block-om i slicnim stvarima. E jeste pametni, svaka vam čast.
    Ja sam iz Bosne, i imam 23 godine :) molim, i hvala lijepo.



    4
    -10

    14
  11. Fernando Alonso 14
    Domagoj Grmoja Prikaži

    bravo fernando



    5
    -3

    8
  12. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Da je ovakav borac bio 2010. i 2012….sada je malo kasno.



    8
    3

    5
  13. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Jedan glup drugi zloban.



    10
    7

    3
  14. Ferrari
    ferrari1984 Prikaži

    Alonso je isfrustrirani ljigavac…
    Sretan ti put u neku drugu seriju…



    10
    -2

    12
  15. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Navijam za njega ali ovdje je iskljucivo kriv on. K M ga je prosao i ima brzi bolid. Trebao je pratiti Kevina bez pokusaja obilazenja i time bi samo dobio na pravcima. Morao je znati u slucaju preticanja da ce se dogoditi ovo.



    5
    -2

    7
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      da se razumijemo KM je Alonsu omogucio daleko vecu brzinu na ciljnom pravcu i trebao ga je samo pratiti kroz krug i imao bi samo koristi od tog poteza KM. Ovako ga je htio proc jer on samo zna zasto. Alonso da je kocio kada i KM ne bi izgubio nista jer je vec na pravcu nadoonadio 50 metara prednosti koju je KM imao u pocetku kruga. Zbilja nepotreban napad i mogao jr imati besplatnu pomoc.



      3
      1

      2
    • Nando
      Matek14 Prikaži

      Znaci ok je prekrsiti nepisano f1 vozacko pravilo da u pripremnom krugu ne pretjeces zavoj prije startne ravnine vozaca ispred sebe nego napravis razmak i krenes u svoj krug? Jebe se Alonsu za taj krug koji bi odvozio.. u tom Mcl tako i tako nije bilo vise od ovog vremena i pozicije koju je ostvario, al stvar je postovanja medu vozacima na stazi.. i neka se zaletio u taj prvi zavoj i pokazao ovom bahatom dancu.. na kraju krajeva Magnussen je jedini koji je nesto imao za izgubiti.. isto tako kako ti kazes da je Alonso mogao imati zavjetrinu, tako je Magnussen mogao imati od Alonsa zavjetrinu i proci ga normalno na startnoj ravnini.. kad se pravi grbav i bez postovanja, onda nek ima to sto ima kao posljedicu svog ponasanja..



      7
      4

      3
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        i ok , KM je poznat kao zesca budala, i onda ces ti zbog njegovog p9stupka ispasti jos veca? meni to tako izgleda. Ja bi na Alonsovom mjestu mu rekao hvala za drag , ionako ima brzi bolid Hass. Mogao je barem jos iducu ravnicu se slepati za njime. Ovako su ispusili obojica. Ja se slazem da je KM mogao to bolje odraditi no mogao je i Alonso to iskoristiti. Da npr KM je ostao iza Alonso ne bi u tom trenutku imao zavjetrinu i vecu brzinu. Nasla su se dva rogata bosti i ispalo je ovo. Sto rade vozaci kad daju jedan drugome drag? upravo ovo da ga povuce po ravnome i to je po mojem misljenju Alonso trebao iskoristiti. 2 metra da je samo bio iza prosli bi prvu sikanu normalno i imao bi jos jedan drag do iduce sikane. To bi mu svakako omogucilo bolje vrijeme nego ono koje je postigao. To sto je KM mula to je drugi par opanaka.



        1
        -1

        2
      • Nando
        Lux14 Prikaži

        Samo šta bi Alonso imao dirty air od Magnussena šta bi ga koštalo u 2. sektoru. Pogledaj kako su Mercedesi radili slipstreaming za svoje vozače. Nije Bottas bio 2 m ispred Hamiltona nego je to bio točno planirani gap između vozača kako bi najbolje iskoristili ravnice a ne izgubili u zavojima. Magnussen ima povijest majmudiranja sa Alonsom (i svim ostalima), a ni Alonsu nije mrsko vratiti milo za drago.



        1
        0

        1
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        U tome i je fora sto mclaren je sporiji od Hasa i to dosta. Ne bi toliko izgubio u dva zavoja i 2 sikane koliko bi dobio sa 3 pa cak i 4 pravca ako bi mu bio dovoljno blizu.


        0
        -1

        1
  16. zigorec Prikaži

    Ponašanje Alonsa samo po sebi ukazuje zašto ga niti jedna vodeća momčad baš i ne želi. Na žalost, takav vozač a postao žrtva svoje ličnosti i zato u konačnici odlazi iz F1. Dobar primjer za neke druge aktualne vozače.



    4
    -5

    9
  17. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Klošar smrdljivi danski. Dobio što je tražio.



    5
    0

    5
  18. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Kevin je zablokirao Fernanda, tj. ubacio mu se pred Parabolicom, i uništio mu početak kvalifaikacijskog kruga:

    https://www.youtube.com/watch?v=wGBE7GknE5Q

    Ne može biti jednostavnije objašnjeno. – simple as that….. na pravcu je Kevin bio sporiji, nije imao što tude tražiti, bolje da se nije ubacivao ispred Fernanda. Ali eto, vrag mu nije dao mira i izazvao je Alonsa…… kraj priče……



    6
    3

    3
  19. Mattia Binotto
    SamoFerrari Prikaži

    Ne dao Bog da se slupaju 1 u drugoga na utrci hahahaha! Fight 100%



    2
    2

    0
  20. Carlos Sainz 55
    FACS Prikaži

    zadesiti???!!!

    zbilja

    jel ovo hrvatski ili srpski portal?


    0
    -13

    13
  21. OnlyAlonso Prikaži

    Klasicni primjer idiota…


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.