Kvyat jedan od kandidata za mjesto u Toro Rossu?

Izdvojeno

Luka Kolak

Prije 6 godina 2 min 20 komentara

Kao jedan od potencijalnih kandidata za upražnjeno mjesto u Toro Rossu spominje se i donedavni vozač upravo talijanske momčadi, a to je Danill Kvyat.

Rus je ove sezone doveden u Ferrari na poziciju razvojnoj vozača nakon što je izgubio potporu Red Bulla te bio otjeran iz momčad prošle sezone. Ferrarijev šef Maurizio Arrivabene je viđen da se susreo s šefom Red Bulla Christianom Hornerom te njihovim savjetnikom Helmut Markom tijekom VN Belgije gdje su raspravljali o mogućem povratku 24-godišnjeg Kvyata ponovno u Toro Rosso.

To bi bio treći stint Rusa u juniorsku momčad Red Bulla, vozeći za njih 2014. te opet 2016. i 15 utrka 2017. godine nakon kratke avanture u seniorskoj momčadi s Danielom Ricciardom. Kvyatov mogući povratak u Toro Rosso je izvjestan jer trenutno momčad nema adekvatne zamjene za Pierrea Gaslyja koji će sljedeće sezone voziti za Red Bull, dok Brendon Hartley tek mora uvjeriti glavne ljude Red Bulla je li vrijedan zadržavanja još jednu sezonu u Formuli 1.

Na pitanje kakve su opcije na raspolaganju Toro Rossu, šef momčadi Franz Tost je rekao kako se spominju razna imena, ali da sada čekaju objavu iz Red Bulla. Također se kao jedan od izglednih kandidata spominje Ferrarijev Antonio Giovinazzi zbog toga što je Talijan za obje momčadi vozio na testiranjima. No, pošto se ne zna je li Red Bull pričao o toj mogućnosti s Ferrarijev, Kvyatov povratak se čini kao realnija opcija.


Odgovor

20 komentara

  1. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    Ja bi volio da se vrati na grid. Dobar vozac kome se nije toleriralo nesto sto se drugima jest.



    15
    14

    1
  2. Duklica Prikaži

    Definitivno podcjenjen pilot i radujem se njegovom eventualnom povratku. Mislim da to zaslužuje.



    10
    8

    2
  3. Alfa Romeo
    Alfa707 Prikaži

    Po meni. daleko da Rus nije talentiran a)i on je svoju priliku prokockao ili bolje rečeno drugi su njegovu priliku upropastili!
    Zato vjerujem da ć÷krađe dat priliku klincima,@ ako.baš bude frka možda ga i vrate



    1
    -6

    7
  4. Lotus
    weki66 Prikaži

    Lako moguce da ce iduce sezone postava Toro Rossa bit Kvyat i Giovinazzi….. Hartley je simpa,ali ne pokazuje za sad da ima brzinu za F1



    5
    4

    1
  5. Ayrton Senna
    Ayrton_Honda Prikaži

    Ne znam, pa nije presvetli Helmut Marko izjavio da ih doticni vise ne zanima i nek radi sto hoce, a sad bi ga nazad



    3
    2

    1
  6. Formula 1
    villeneuve7 Prikaži

    Bilo bi zanimljivo kad bi moderatori napravili glasanje za najboljeg ruskog vozaca u F1.
    Petrov, Kvyat ili Sirotkin.



    4
    4

    0
    • Fia
      bodo Prikaži

      Kada bi otpimizirali stvar , dali +/- jednake bolide uprosijećili dob, vjerovatno bi na iznenađenje mnogih najbrži ispao Sirotkin, naljuđi Kvyat, a za dlaku najbolji Petrov. Ali kolega f1zd je spomenuo potencjalno najboljeg koji će priliku u F1 dobiti možda “nikad”.,…Artem Markelov. Oni koji duže prate feeder serije GP2, sada F2 i sjete se njegovih bravuroznih vožnji i pretjecanja. No, godine idu, već je 24. Renault ga za sada ne spominje nešto posebno. Ako uopće sljedeće godine nastavi u F2 mora biti prvak ili vice prvak i osigurati ulazak 2020. U protivnom bolje mu je krenut drugim putem.



      2
      1

      1
  7. Formula1
    f1zd Prikaži

    Rusi napadaju.. :mrgreen:
    Još ako Markelov dobije mjesto u Williju.. :prcnjau:



    2
    0

    2
  8. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Zalosno da ce Kvyat (odlican i brz vozac, barem brzi od nekih na ovom sadsnjem gridu ), da tako kazem, morat pojest govno i vratit se Helmutu koji ga je, kako mediji navode, nakon osvajanja bodova u SAD-u potjero iz momcadi uz recenicu da ga vise ne trebaju…Kvyatova je greska onaj mentalni pad otkad je potjeran iz Red Bulla u kojem je pobjedio Riccija i donio prvo postolje u Kini te sezone samo kako bi gospodin Helmut mogao promivirati Maxa. Max je super vozac i trebao je dobit ovakvu priliku naravno, ali ne na nacin da se unisti jos jedna obecavajuca karijera ?



    7
    6

    1
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Ne treba zaboraviti na poteze moje je imao u toj sezoni. Neki su stvarno bili na nivou kamikaze koje nije ni Max ponovio. Sam si je kriv sto je degradiran mada ja to nikada ne bih napravio tako. Ono u russiju udaranje u vettela 2 pita u 3 zavoja ga je kostalo mjesta u RBu. Ruku na srce tako nesto nisam vidio u 20 godina pracenja F1 osim na toj utrci. Izgledalo je kao namjerno a ako je bilo nemammjerno onda je bilo bolesno i glupo do bola. U biti njegov je pristup bio kao i Maxov samo talent i zalede nisu na Maxovom nivou.



      10
      9

      1
    • Robert Kubica 1
      Stipe Prikaži

      Prije bi reka obrnuto, Helmut u nedostatku opcija će morati pojest svoja govna i vratiti nazad “mrskog” vozača.



      5
      4

      1
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Zašto bi iko jeo govna (kada burek nije skup)? I zašto mislite da je iko ikome tu mrzak? Čovjek nije zadovoljio. Onda mu to teško palo, pa počeo lošije voziti. I normalno, izgubio mjesto. Pa evo vratili su i Hartlyja nakon dosta godina. Meni Red Bull izgleda kao prava porodica, i uvijek kada imaju mjesta prvo svoje vozače gledaju. Ili bivše ili sadašnje. A ove gluposti su uglavnom plasirane od strane njihovih mrzitelja. Pa evo ni Sainz nema ništa loše reći o njima, naprotiv. Nema ni Ricciardo, nema ni Vettel. I siguran sam da su svi u dobrim odnosima sa Red Bullom. I bivši i trenutni vozači.



        2
        2

        0
  9. Kimi Raikkonen
    FinCro Prikaži

    Znači, potencijalna pobjeda Maxa u Australiji i Honde čim Kvyat uključen u nekakve otkaze i nove angažmane…



    1
    1

    0
  10. Jenson Button
    the_HD Prikaži

    Sjajan i brz vozač, podcjenjen. Doživio psihički pad i to ga je koštalo mjesta u Formuli 1.
    Ja bio volio da se vrati u Formulu 1 da se dokaže.



    1
    1

    0
  11. avalon Prikaži

    isto ka šta sad “stojim” iza strolla sam “staja” i iza kvyata kad su ga mnogi pljuvali , omalovažavali . drago mi je šta su neki po pitanju rusa došli na “moje” . možda gledam “šire” pa “više vidim” … vidim da je williams katastrofa šta mnogi ne “vide” i time “dajem” kredite LS pa i SS . isto sam tako “vidija” pa i shvatio ( mada ne i opravda ) potez kvyata u sočiu … “nabrijan” dobrim rezultatom/postoljem u kini pred svojom publikom i putinom želija se pokazat/dokazat i … desilo se jbga . odma je posta papak , omalovažavan , “degradiran” u TR , upa u mentalnu krizu ( jbga … 22 godine ) iz koje se nije moga izvuč i čime je “nagomila” loše rezultate koji su bili debelo ispod njegovih mogućnosti . radi odličan posao u ferarriu i sad mnogi vide da je zapravo rus i talentiran i jako dobar , brz šta je “tata” tost koji mu je želija olašat teške momente i izvuć ga iz krize više puta naglašava za njega ali … nije ga trebalo tako omalovažavat , terbalo je gledat “široku” sliku jer sad neki moraju negirat sami sebe ;)



    3
    2

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.