Gasly očekuje težak vikend u Monzi

Izdvojeno

Pierre Gasly upozorava da će Toro Rosso vrlo teško do bodova na svojoj domaćoj utrci ovog vikenda, bez obzira na ohrabrujuću VN Belgije.

Talijanska momčad je očekivala zahtjevan vikend na Spa-Francorchampsu, ali Gasly je u utrci stigao do devetog mjesta, a u kvalifikacijama su bili blizu Q3.

Gasly je pohvalio Hondin napredak od početka godine, a Sauberov Marcus Ericsson priznaje da ga je iznenadila brzina bolida momčadi iz Faenze. Šveđanin se tijekom utrke u Belgiji borio s oba vozača Toro Rossa.

Gasly, međutim, misli da postava Monze neće odgovarati njihovoj momčadi.

“Iskreno, u Monzi ćemo vrlo, vrlo teško do bodova,” priznaje Francuz.

“Ne očekujemo da ćemo imati dobre performanse. Još uvijek moramo pronaći brzine na ravnicama, ali nikad se ne zna što se može dogoditi.”

“U Belgiji se sudarilo nekoliko bolida na startu utrke. Iskoristit ćemo svaku priliku koja nam se pruži. Ne želim biti pesimist, ali na papiru nam ova staza nikako ne odgovara. Dat ćemo sve od sebe i vidjeti gdje možemo završiti.”

Toro Rosso je došao na sedmo mjesto u poretku konstruktora nakon što je Force India izgubila sve bodove. Trenutno su na 30 bodova, ali Force India je u Belgiji osvojila velikih 18 bodova i već im se približava.

“Gledajući koliko su bodova osvojili, mislim da će biti teško ostati ispred njih.”

“Ako odrade nešto slično i u Monzi, prestići će nas za dvije utrke. Očito je da nam je cilj zadržati ih iza sebe.”

“Mislim da će staze nakon Monze više odgovarati našem bolidu i na njima ćemo se moći boriti s njima. Ako sve prođe kako treba, oni će u Monzi osvojiti bodove, a nakon toga će biti važno zadržati ih iza sebe,” zaključuje Gasly.


Odgovor

2 komentara

  1. Mclaren
    KERS Prikaži

    Ne sumnjam da ce biti bolji od Mclarena..kakva ironija?



    4
    4

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.