Button: Alonsov povratak nije nemoguć

Izdvojeno

Luka Kolak

Prije 6 godina 2 min 21 komentara

Bivši momčadski kolega Fernanda Alonsa, Jenson Button, vjeruje kako će se Španjolac sigurno vratiti u F1 ako se McLaren uspije vratiti u borbu za vrh.

37-godišnjak je ostavio mogućnost povratka rekavši kako zna da će se McLaren vratiti još jači u budućnosti te da bi to mogao biti pravi trenutak da se vrati u ovu seriju. Button je pod sličnim okolnostima prije dvije godine zaključio svoju karijeru, no Britanac je uvjeren kako će Alonso uskočiti opet u Formulu 1 ako bude imao kompetitivan bolid.

“Uvijek je na individualnoj razini kada odluče otići iz Formule 1,” rekao je Button.

“Napravio je istu stvar koju sam i ja sam napravio – otišao, ali ostavio mogućnost povratka nakon jedne godine. Mislim da je to dobra odluka.”

“Ako McLaren bude brz i pobjeđivao u utrkama, vratiti će se u Formulu 1, definitivno.”

“Svaki vozač u svijetu bi htio pobjeđivati u F1. Mislim da se povučete jer vam dosadi putovanje i stres oko toga. Još ako rezultati nisu tu, nema razloga zašto bi bili tu. Ako bolid bude brz, siguran sam da će biti zainteresiran vratiti se 2020.”

Alonso je nedavno izjavio kako je razlog njegov odlaska nedostatak akcije na stazi, a ne McLarenovi osrednji rezultati. Gledajući karijeru Španjolca, Button ga je opisao kao najtežeg momčadskog kolegu – rekavši prije toga kako je Alonso bio teži protivnik nego njegov bivši momčadski kolega u McLarenu i trenutni svjetski prvak Lewis Hamilton.

“Bio je izuzetan. Biti dvostruki svjetski prvak i biti nekoliko puta blizu toga, ne postoji mnogo ljudi koji bi mogli to napraviti,” rekao je Button.

“Moj najteži momčadski kolega, doista je uživao. Moj pokojni otac je uvijek respektirao Fernanda, kao što je i on mog oca.”


Odgovor

21 komentara

  1. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Zanimljivo ali realno gledano.. Mislim da je to jaaaaako malo vjerovatno.. Kao prvo mislim da će Mclarenu trebati minimalno 2 do 3 sezone za povratak u sam vrh pod uvjetom da se konačno slože i saberu a do tada će već imat i svoje mlade lavove spremne i gladne za borbu.. Kao drugo Alonso će imati najmanje 40 godina i nekoliko godina izbivanja iz F1.. Vidjeli smo kako to izgleda na primjeru Schumachera kojeg je Rosberg redovito pobjeđivao.. Jednostavno će ga godine i vrijeme pregaziti.. I to je to.. Mogao bi biti još uvjek brz ali uvjek će mu faliti tih prokletih par desetinki za mlađim momčadskim kolegom.. Bio bi sveden na vodonošu mladom lavu i mislim da Alonsov ego to nebi mogao podnjeti.. Tako da sam uvjeren da Alonsa više nikad nećemo gledati za volanom F1 bolida.. Šteta za takovog vozača da nije uspio bolje odabirati momčadi.. Imao je ponudu za Red Bull za 2010 ali ih je odbio.. Ruku na srce tko je mogao vjerovati tada da će jedna ekipa koja radi sokove napraviti onakav rezultat.. Ali to je tako u životu.. Nije uvjek ime i brand poput Ferraria i Mclaren-Honde garancija uspjeha u F1.. Alonso je jednostavno bio u pravim momčadima u krivo vrijeme.. Svaka ekipa ima svoje valunge.. Uspone i padove.. Ferrari je savršen primjer za to.. Zato dragi Fernando hvala ti za sve i iskreni želim ti puno uspjeha gdje god da nastaviš svoju kariberu..


    0
    0

    0
  2. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Zao mi je sto odlazi na vrhunskoj razini…Formulu 1 smatram vrhom trkacih sportova, a zao mi je da negdje dalje trazi srecu dok je na ovakvoj razini. Okrutan je to sport, ali i najljepsi…


    0
    0

    0
  3. Nando
    Lux14 Prikaži

    U godinu dana McL se ne može vratiti u vrh F1, a jedino bi to Alonsa vratilo nazad. Mislim da će McLarenova strategija biti da ulažu što više u bolid koji dolazi nakon velikih promjena pravila 2021. (ili hoće li uopće biti tako velika?), tako da McL vjerovatno uopće neće stremiti vrhu idućih 2 godine već gledaju napraviti veliki skok kao što su to neke momčadi uspješno napravile kroz povijest.


    0
    0

    0
  4. Ferrari
    Scuderia5 Prikaži

    Jedan je Nando!


    0
    0

    0
  5. Stefan Bellof
    mario550 Prikaži

    Za dvije godine ako ne i prije mozemo ocekivati da cetverostruka prevara dobije otkaz u Ferrariju i na njegovo mjesto dode netko drugi.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.