Brown: McLarenu je potreban bolji bolid prije kockanja s mladim vozačima

Izdvojeno

Luka Kolak

Prije 6 godina 3 min 9 komentara

Iskustvo je prioritet za McLarenovu vozačku postavu sljedeće sezone, ali također je potreban i bolji bolid kako bi se išlo u rizik s mladim vozačima, riječi su glavnog čovjeka momčadi Zaka Browna.

Fernando Alonso je tek na potezu hoće li sljedeće sezone ostati u Formuli 1, dok s druge strane garaže, McLaren nije siguran hoće li nastaviti suradnju s Stoffelom Vandoorneom, koji ove sezone u kvalifikacijama još niti jednom nije bio brži od svog momčadskog kolege. McLarenov vozač u Formuli 2 i rezervni vozač Lando Norris čeka svoj poziv u F1, ali se njegovo ime povezivalo i s drugim momčadima.

“Teško se postaviti samo u jednom smjeru jer se toliko dijelova pomiče,” rekao je Brown.

“U ovakvim situacijama moraš imati sva vrata i avenije otvorene i čekati da se domine krenu rušiti. Ponekada je to u tvojim rukama, ponekad nije.”

“Upoznati sam s našom situacijom sa Stoffelom. Gledamo koje će prilike biti ili ne biti dostupne kada vidimo što će Fernando u konačnici odlučiti.”

“Također je riječ i o paketu – iskustvo i mladost – pogotovo u ovoj situaciji. U fazi smo reizgradnje, a imati dva mlada vozača u našim bolidima i nije baš najsretnija solucija.”

“Kada imate bolji bolid, onda možete možda preuzeti određeni rizik s dva mlada vozača jer ste im pružili dobre bolide.”

Dok Alonso o svojoj budućnosti sam donosi odluku, Vandoorne će se ipak morati boriti za svoje mjesto u bolidu. Brown je i dalje na strani Belgijanca i kaže kako mu daje “ogromnu podrške” referirajući se na promjenu šasije za VN Mađarske tjedan nakon što je utvrđeno kako njegov bolid po performansama kaska za Alonsovim.

“Realnost je da imamo dva slobodna mjesta. Naš posao je da napravimo najbolju situaciju s vozačima, ali to zahtjeva razgovor s drugim vozačima.”

“Svaki vozač je svjestan da mora biti na visokoj razini zbog toga što momčadi uvijek traže najbolju soluciju u tom trenutku. Podrška smo Stoffelu što je jedan od glavnih razloga zašto nam se pridružio Gil, kako bi nam pomogao sa situacijom vezanom uz vozače.”

“Osjećam se ugodno te mu pružamo svu potporu dok smo u fazi silly sezone i gledamo okolo postoje li različite mogućnosti.”

Brown je dodao kako će situacija s Force Indijom biti ključni faktor kristaliziranja situacije na tržištu vozača.


Odgovor

9 komentara

  1. Ayrton Senna
    Ayrton_Honda Prikaži

    Ovaj Brown mi je jedan od antipatičnijih likova u f1



    9
    6

    3
  2. Aston Martin
    nando1 Prikaži

    Žao mi je Vandornea , dečko je ok, dobar je vozač ali došao je u Mclaren u teškom trenutku . Puno jači vozači se nisu mogli nositi sa Alonsom u istom bolidu a kamoli Stofel.Iskreno , dao bi mu još jednu sezonu śansu , jer tko god da dođe u Mclaren teško da če biti brži od Alonsa , naravno pod uvjetom da on ostane .



    14
    6

    8
  3. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Ako Alonso ode sumnjam da bi im Sainz donio potrebno iskustvo. Možda bi im Kubica dobro došao u tom slučaju.



    7
    6

    1
    • Williams
      Montoya Prikaži

      I ja sam obožavao Kubicu dok je vozio BMW-a, ali to je bilo pred 10 godina. Čovjeku je ovo osma sezona da ne vozi F1 bolid, zadnji put je vozio kad je Vettel postao najmlađi prvak. Od onda se toliko toga dogodilo i promjenilo, a između ostalog i njegovo fizičko stanje, da neznam zašto se njega uporno gura kao nekakvog iskusnog i odličnog vozača. DA, bio je to 2010. ali sad sigurno nije. Da sam u krivu onda bi se momčadi otimale za njega, a nevidim baš da je neka potražnja. Renault ga otpilio, u Williamsu vozi na kapaljku petkom pored golobradih, potpuno neiskusnih vozačića.
      Znam da ćete nalupat sad tu 20 minusa, al razmišljajte glavom, a ne srcem. I ja bi volio da se vrati i da bude isti ko prije, ili još i bolji, ali to je vrlo teško izvedivo, da ne kažem nemoguće.



      29
      28

      1
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        Nedavno je bio intervju u kojem je spomenuo i ‘ta’ testiranja za renault. Objasnio je kako mu je trebalo vremena da se privikne na nove gume i kako je sad puno bolji nego onda.
        Ja ga ocekujem u ulozi race drivera dogodine. :)



        6
        5

        1
  4. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Prosetao se kroz GP2 i zasluzeno dobio status prije ulaska u F1 “drugi Hamilton” koji ce pobjedit Alonsa i natjerat ga u mirovinu. Tu je pretpostavku mnogih samo podebljala cinjenica da je pobjedio Buttona u kvalama za Bahrein 2016. i sljedeci dan osvojio prve bodove za Mclaren Hondu. Od Australije prosle sezone se znalo da nije na Alonsovoj razini, ali je pred kraj sezone bio ispred Alonsa u bodovima zbog niza nesreci za Alonsa u toj sezoni. Ove je sezone dozivio potpuni potop i vjerujem da sve navijace frustrira onih 8 bodova pored VAN u tablicama jer Mclaren polako zaostaje za drugim timovima iz nepoznatog razloga jer su sezonu poceli na razini Renaulta, a kada je situacija za osvajanje bodova onda ih osvoji samo Alonso i zbog toga se nalaze iza FI i Haasa koji na papiru jest brzi od Mclarena, ali Grosjeanova sezona i greske su se trebale bolje iskoristit. Imam teoriju da Stoffelu ne odgovaraju bolidi koji su na gridu od pocetka 2017. i da se ne snalazi bas najbolje u njima, a pritisak kojeg na njega vrse Alonsovi rezultati i losa Mclarenova forma ne pomazu mu bas u osiguravanju mjesta u Mclarenu. Mislim da je imao potencijala, ali nakon ove dvije sezone (sezonu i pol) ne mogu nista reci osim da ce vrijeme pokazati sve



    28
    27

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.