Gasly: Hondina vozna svojstva su bolja nego Renaultova

Izdvojeno

Luka Kolak

Prije 6 godina 2 min 15 komentara

Vozač Toro Rossa, Pierre Gasly, vjeruje kako je Hondina pogonska jedinica puno konzistentnija nego Renaultova s kojom se mladi Francuz susreo prošle sezone.

Gasly je svoj debi u Formuli 1 imao prošle sezone u zadnjih nekoliko utrka gdje je momčad bila na Renaultovim motorima, dok je ove sezone full-time vozač gdje momčad koristi motore japanskog proizvođača. Komentirao je kako iako Honda i dalje radi na reduciranju nedostatka snage s obzirom na svoje rivale, njihov motor već ima svoje druge jake točke.

“Ako gledamo vozna svojstva od početka ove sezone, mislim da su ona dobra i više konzistentna uspoređujući ih s onima što smo imali s Renaultom prošle sezone,” rekao je.

“Imamo više gasa i momenta koje možemo dobiti iz motora.”

“Znamo gdje se trebamo poboljšati. U smislu sveukupne snage se trebamo poboljšati, ali u smislu voznih svojstva stvar je poprilično dobra.”

Hondin tehnički direktor u F1, Toyoharu Tanabe, rekao je kako je teško procijeniti dio motora koji je odigrao ključnu ulogu u krugu.

“Hondina podrška pokraj staze misli kako su vozna svojstva jedna od prioriteta. Vozna svojstva su komunikacija između pogonske jedinice i vozača te zbog toga moramo unaprijediti to područje koje je od iznimne važnosti za nas.”

Nakon nekoliko utrka na stazama koje su pokazivale deficit Honde pogonske jedinice s obzirom na rivale, vikend na Hungaroringu je bio i više nego zadovoljavajući za japanskog proizvođača.

“Znali smo da je to staza koja ne traži puno snage te da će biti nešto bliža borba između svih nas,” rekao je Gasly.

“Međutim, Honda je napravila sjajan posao u kišnim kvalifikacijama. Vozna svojstva su bila sjajna te na stazi nismo imali nikakvih problema.”

“To je najbolji način da ih motivirate i da im pokažete potencijal da guraju i dalje prema naprijed, pogotovo prije ljetne stanke. Nadamo se kako ćemo dobiti još više performanse s njihove strane u drugom dijelu sezone,” zaključio je Francuz.


Odgovor

15 komentara

  1. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Neznam.. Stalno se spominje taj manjak snage u udnosu na ostale proizvođače.. Nikako da Honda uhvati korak.. Mislim da će Max i Red Bull popizdit sa Hondom.. Honda bi morala nešto revolucionarno otkriti da uhvati Ferrari i Mecu..



    15
    11

    4
  2. OnlyAlonso Prikaži

    Dobra vozna svojstva su ti za k….kada mijenjate svaku2-3 utrku motore i sta sve ne,a naravno nema ni snage…sta je tu dobro,nisam skuzio??
    A usporedivat Renault od prosle godine i ove je razlika,ajde ti Gasly sjedni u bolid od prosle godine pa mi reci kolko je dobra Honda?hvala



    13
    10

    3
  3. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Seru po Renaultu gore nego McLaren po Hondi.

    Verstappen: Plaćamo milijune za motor koji je najsporiji i koji se stalno kvar

    i

    Verstappen: Red Bullov bolid jednostavno ne funkcionira po kiši

    ….sad su Gaslyu dali ovo da pročita i da kaže kako je TR forma po kiši ustvari do Honde.
    Zašto seru po njima ako su se razišli?
    Moraju imati neki alibi za 2019 ako loše krene sa Hondom, ili nisu svi u RB bili za rastanak sa Renaultom? Možda i jedno i drugo! ?



    13
    11

    2
  4. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    Toliko je Hondin motor bolji od Renaultovog da je Torro Rosso iza sve tri Renaultove ekipe u poretku. A druga stvar, kakve veze imaju kišne kvalifikacije sa snagom motora?

    Btw, Gasly, da dogodine predje u Renault govorio bi uvijek sam kao Francuz imao želju da vozim za Renault, i Hondin motor se po ničemu nemože mjerit sa Renaultom, realno.



    15
    5

    10
  5. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Renaultov motor je pouzdan u Renaultovom bolidu, u svim ostalim smrdi i nesto se događa.
    Moraš svog konja hvaliti pa tako i Gasly.



    4
    0

    4
  6. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Vozna svojstva yamaha t max su bolja od yamahe r1, al opet je tmax puno sporiji od r1….



    5
    0

    5
    • Brazil
      Anonimus4138 Prikaži

      Totalno glupa usporedba,tu se ne radi o voznim svojstvima dali je auto ili motor ugodniji za voznju,vec kako motor salje snagu vozaču u taj trenutak!!! Znaci da mozes vjerovati motoru da to može izvesti u taj trenutak!!



      1
      1

      0
      • Michael Schumacher
        VRSV546 Prikaži

        Ee pa ja to i govorim, t max okreni kad god oces po gasu nema rupe odaziva se odmah, dok drugi (jaci) motori imaju tu manu da svaki ima negdje nekakvu rupu s malo snage, ta se rupa moze smanjiti (koja je uvjek u manjim insrednjim okretajima) ali samim time smanjujes mu snagu u vecim okretajima


        0
        0

        0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.