Lewis Hamilton dominantno do pobjede u Mađarskoj, Bottas se sudario s Vettelom i Ricciardom!

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 4 min 125 komentara

Lewis Hamilton odradio je sjajnu utrku i došao do nove pobjede u Mađarskoj čime je još povećao svoju prednost u ukupnom poretku. Bila je ovo jedna od onih utrka koje sporo podižu tenzije i dramu, da bi se sve rasplelo u posljednjih nekoliko krugova. Vodeći vozači imali su zanimljive strategije, a jedino što nikako nije bilo upitno je Hamiltonova pobjeda. Danas je Britanac bio u svojoj ligi i vozio je drastično bolja vremena od svog timskog kolege koji je na kraju s dva incidenta priuštio pravi vatromet u borbi najprije za 2., a onda za 4. poziciju s Vettelom i Ricciardom.

[glasovanje utrka=”91″]

Hamilton i Bottas su na startu izdržali napade Ferrarija i ostali na 1. i 2. poziciji, a Vettel je prošao ispred Raikkonena s vanjske strane 2. zavoja. Hamilton je kroz idućih par krugova napravio 6 sekundi razmaka do Bottasa koji mu je čuvao leđa s Vettelom iza sebe.

Taikkonen je prvi krenuo u boks po soft gume, i to već u 14. krugu, dok je Bottas odmah reagirao krug kasnije. Hamilton više nije imao zaštitu i Vettel ga je polako počeo hvatati, iako je imao soft gume za razliku od Hamiltona na ultrasoftu.

Jedan široki prolaz 12. zavoja za Vettela vratio je Hamiltonu koju desetinku da mirnije diše, a Lewis je zatim ušao po soft gume i pao desetak sekundi iza tada privremeno vodećeg Nijemca. Vettel je bildao prednost i u jednom trenutku je imao 14 sekundi u odnosu na Hamiltona i 26 u odnosu na Bottasa, ali je tada bilo još prerano za njegov odlasak u boks jer bi morao prijeći na medium. Ferrari mu je htio staviti ultrasoft i zbog toga su ostali još na stazi. Međutim, tada je Vettel naišao na promet Sainza i Ocona koji su se međusobno borili i ni jedan ni drugi nisu pretjerano marili za plave zastave, pa je Hamilton ponovo došao na unutar 10 sekundi od Vettela, a razmak u odnosu na Bottasa bio je taman dovoljan da se ode po nove gume i vrati ispred.

Međutim, Ferrari je promjenu guma uprskao, izgubio sekundu ili dvije, pa se Vettel vratio iza Bottasa. Ipak, novi ultrasoft trebao je biti dovoljan da napadne i prođe na drugo mjesto. To se i dogodilo par krugova prije kraja, ali je Bottas kočio prekasno i pokupio stražnju lijevu gumu Ferrarija koja je ipak preživjela, a svoje prednje krilo je drastično oštetio što je omogućilo Ricciardu da mu se približi i da ga napadne. No, Bottas se i tu žestoko branio pa su obojica završila van staze nakon što se zaletio u bočne usisnike Red Bulla na kočenju za prvi zavoj.

Ricciardo ga je ponovo uhvatio krug kasnije i prošao ispred, a pitanje je hoće li Bottas dobiti kaznu ili opomenu za svoju vožnju u ova dva duela.

Bottas i Vettel

Bottas i Ricciardo

Pierre Gasly vozio je fenomenalnu utrku i završio na 6. mjestu, bez da mu je Kevin Magnussen ijednom ozbiljnije zaprijetio, a Fernando Alonso i Stoffel Vandoorne su imali izvrsnu taktiku i obojica su bili u bodovima do trenutka kad je Vandoorne morao odustati zbog problema s mjenjačem. Alonso je na kraju bio osmi, Sainz deveti i Grosjean kao posljednji osvajač bodova.

Osim Vandoornea odustati su morali i Max Verstappen zbog problema s pogonskom jedinicom i Charles Leclerc koji je izvukao kraći kraj nakon što su ga u sendvič na startu uhvatile dvije Force Indije.

Sad slijede tri tjedna pauze, a iduća utrka vozi se na legendarnoj Spa-Francorchamps u Belgiji.

Rezultat

Vozač Bolid Krugovi Zaostatak
1 Lewis Hamilton Mercedes 70 1h37m16.427s
2 Sebastian Vettel Ferrari 70 17.123s
3 Kimi Raikkonen Ferrari 70 20.101s
4 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 70 46.419s
5 Valtteri Bottas Mercedes 70 50.000s
6 Pierre Gasly Toro Rosso/Honda 70 1m13.273s
7 Kevin Magnussen Haas/Ferrari 69 1 krug
8 Fernando Alonso McLaren/Renault 69 1 krug
9 Carlos Sainz Renault 69 1 krug
10 Romain Grosjean Haas/Ferrari 69 1 krug
11 Brendon Hartley Toro Rosso/Honda 69 1 krug
12 Nico Hulkenberg Renault 69 1 krug
13 Esteban Ocon Force India/Mercedes 69 1 krug
14 Sergio Perez Force India/Mercedes 69 1 krug
15 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 68 2 kruga
16 Sergey Sirotkin Williams/Mercedes 68 2 kruga
17 Lance Stroll Williams/Mercedes 68 2 kruga
Stoffel Vandoorne McLaren/Renault 49 Mjenjač
Max Verstappen Red Bull/Renault 5 Motor
Charles Leclerc Sauber/Ferrari 0 Sudar

Odgovor

125 komentara

  1. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Postovao sam Bottasa , ali vise ne. Sramota za Finsku i Mercedes.



    22
    8

    14
  2. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Bravo za Hama… Onom celavom otkaz odmah, diletant… Kae s glavom Bottas… Ajd napokon Haas s oba u bodovima.. Bravo Gasly…



    6
    0

    6
  3. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Svaka čast Mercedes i Ham.. Čestitke na pobjedi.. Ferrari nije ispunio očekivanja.. Mislim da je ovo bila prijelomna utrka prvenstva.. Opet će Ham to rješiti u svoju korist..



    11
    1

    10
  4. Marlboro
    F1 Dk Prikaži

    Bottasu danas ostalo još samo da ženu udari hahaha



    51
    45

    6
  5. Mattia Binotto
    SamoFerrari Prikaži

    Di su stara vremena formule?



    9
    4

    5
  6. Formula1
    f1zd Prikaži

    Gdje se danas Bottas našo ku*čit? Gdje je bio prošli vikend? Mrš…



    14
    7

    7
  7. Marlboro
    Alonso65 Prikaži

    Ante, sto ocekujes za Bottasa?



    4
    3

    1
  8. Ferrari
    Kamui2000 Prikaži

    Ferrari gubi trke koje treba dobit, a H koristi. Ima li kazne za Bot ili cemo i ovo gledat kroz prste.



    11
    9

    2
  9. Charles Leclerc 16
    ferarista Prikaži

    Vidi frizurice



    9
    5

    4
  10. Felipe Massa 19
    mrgud88 Prikaži

    Toliko tome da Kimi ima naredjenje da skine Hamiltona… Ovaj finski kamikaza je lud ko struja, bas je isao da izbaci i Sebastiana i Daniela…



    13
    8

    5
  11. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Zanimljiva takita mercedesa rekao bih samo nije upalila….. Steta ja mislim da bi vettel uzeo pobjedu da nije box zajeba iako nemogu razumit box rjesi se prometa i onda aj u box, pa jeste mogli prije prometa 3 kruga neznace puno tolko ili 3 4 kruga 5 6 krugova posli pa da moze opalit do maximuma



    16
    11

    5
  12. Charles Leclerc 16
    Catta Prikaži

    Ovaj Bottas mi je iz utrke u utrku sve mrzi i mrzi. Nadam se da ce ga ‘nesreca’ nastavit pratit, nikad vise ne bio na postolju. Toliko dobrih vozaca na gridu, a Mercedes svoje mjesto dadne ovom beskicmenjaku.



    11
    0

    11
  13. Ferrari
    PharaohAthem Donator Prikaži

    Citirat cu jednog od vozaca na gridu: “Jako zanimljiva taktika Mercedesa ovoga puta”
    Preostaje za vidjet kolika ce bit kazna, ako je naravno uopce bude



    34
    30

    4
    • Formula1
      f1zd Prikaži

      ako je naravno uopce bude

      Ravno u sridu….nebi me čudilo da ostane racing incident..



      10
      8

      2
    • Pirelli Wet
      LH_NAJ Prikaži

      Ma kakva kazna tako se vozi za crnog gospodara.Treba kazniti Vettela i Riccia jer su pokušali prijeći svemogući Benz.



      9
      -3

      12
      • Ferrari
        PharaohAthem Donator Prikaži

        LH_NAJ pretpostavljam da je ovo neki fake racun kako bi sprdao ostale clanove svojim komentarima. Ovo je zajednica ljudi koji prate F1 i uzivaju u njoj dugi niz godina i nikome nije u interesu namjerno zadirkivati ostale clanove vec iznositi svoja misljenja o vozacima i timovima koje preferiras. Pretpostavljam da mislis da si smijesan, ali sumnjam da jesi ikome na ovoj stranici.



        8
        8

        0
  14. Ferrari
    07drogo Donator Prikaži

    Samo me zanima kako ce FIA ovo gledat, jos jedan pogled kroz prste ili? Ferrari je izgubio utrku nesto jucer u qualama nesto danas sa greskom… ako nastave tako bye bye prvenstvo



    18
    18

    0
    • Ferrari
      blejky Donator Prikaži

      Nije izgubio u kvalama izgubio je sporom reakcijom boksa kod prolaska Sainza i Ocona 5 sekundi je otišlo u vjetar do tog trenutka imao je 26 sekundi prednosti ispred Bottasa više nego dovoljno da se vrati ispred i onda još zajeb kod promjene guma i ode sve u vjetar.



      8
      6

      2
      • Ferrari
        07drogo Donator Prikaži

        Kako nije…. cak i da je presao Bottasa mislim da ne bi prestigao Hamiltona tako da po pitanju pobjede jucer im je izmakla. Bili su najbrzi sve dane i kad je najbitnije kisa im je pokvarila planove a dobro se zna da je Madjarska gotovo nemoguca za prestizanje



        4
        2

        2
      • Ferrari
        blejky Donator Prikaži

        Misli da griješiš jer u trenutku izlaska iza Bottasa Vettel je bio 8.5 sekundi iza Hamiltona da je izašao ispred na US gumama 30 krugova do kraja garantiram da bi uspio proći naprijed. Pogledaj koliko je Kimi bio brži od oba mercedesa 1.5 sekundu u prosjeku dok nije došao do Vettela a i Kimi je bio na Softu kao mercedesi



        8
        7

        1
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Slažem se da bi Vettel uhvatio Hamiltona da je izašao ispred Bottasa. Ali nisu mogli puno ranije ići u boks, jer bi bilo previše ostati recimo 35 krugova na US. Odradili su oni boks kada treba, 30 krugova prije kraja, ali malo ih zajebao promet malo loš posao u boksu. Ali Hamiltona bi sigurno mogao uhvatiti. Gume su mu izgledale potrošenije nego Bottasu, iako su bile svježije. Čak su izgledale lošije i od Vettelovih na kojima je startao utrku. I Vettel je povećavao prednost Hamiltonu prije nego je naletio na gužvu. Ali jbg, Ferrari je trebao reagovati koji krug ranije, kada su vidjeli da gubi puno u prometu, a ne se držati fiksno zacrtanog kruga.



        4
        3

        1
      • Ferrari
        07drogo Donator Prikaži

        Ja jos uvijek mislim da ne bi prosao Hamiltona, zna se da je Madjarska staza za pole mana… jedva je Bottasa na ovoj stazi a osim sta je Hamilton bolji pitanje je i koliko bi Vettel potrosio us dok bi ga stigao kroz promet… sad je sve to sta bi kad bi…



        2
        2

        0
      • Renault
        Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

        @07drogo,

        Mađarska staza za polemana, a u zadnjih 13 trka, samo 5 pobjeda polesitera?



        1
        1

        0
  15. Ferrari
    blejky Donator Prikaži

    Hamilton lagano do pobjede. Ferrari zajebao strategiju opet umjesto da pozovu u boks Vettela prije one gužve oni ga drže na stazi i čovijek izgubi 4.5 sekunde i onda još zajebu u boksu. Umjesto da se vrate lagano na 2 drugu poziciju i sa US gumama bi Vettel ulovio Hamiltona do kraja sigurno, pitanje dali bi i prošaao vjerovatno bi pokušao je bi i Hamilton morao stiskati i trošiti više gume.
    Totalni zajeb u Ferrariu.
    Šta reći za Bottasa mislim stvarno inžinjer mu javlja da ga propusti naprijed Rikija a on u čudu pita zašto bi. Očigledno misli da umjesto F1 vozi Destruction Derby seriju.
    E, ako mu za ova dva krša što je napravio ne zaljepe kaznu za sljedeču utrku onda nek se lagano FIA je…..



    23
    22

    1
  16. killerAnts Prikaži

    Registrirao sam se samo da izrazim užasno utrkivanje, i boli me briga koliko ću minusa dobit.

    Kao prvo Bottas, dečko koji bi se trebao boriti za naslov, ne popuštati, pristaje biti potrčko i pi*kica jebivjetrima koji ga iskorištavaju i usred tog nezadovoljstva radi sranja po stazi kao što smo mogli vidjeti i danas.

    Znači imaš jedan život, pi*ka mu materina, onda se utrkivaj da budeš svjetski prvak jbt, a ne štitit leđa bilokome, sekundu po krugu NAMJERNO sporiji i ja ne kužim da čovjek može biti tolika pi*ka.

    Bio mi je čak i oke, ali nakon danas, jebeš ti ovakvu Formulu 1, pratim preko 15 godina već, i sad sam skroz zgrožen glupostima…

    Malo o trci, Verstappena udesila nesreća, Ricciardo vrlo dobar, drago mi je da je vratio Bottasu sad na kraju, jer ono nije normalan potez. AKo je brži brži je i točka. Od Ferrarija sam očekivao da će Vettel odmah napasti Bottasa kad je izasao iz boxa, bilo je oko 8 sekundi iza Hama obojica i na kraju ništa(još je Vettel izgubio 5 sekundi iza ovih za puni krug, mah …), pa napadni Bottasa sunce ti ljubim, Gasly svaka čast, također Alonso vrlo dobra utrka …

    Šta reći? Hebeš ti sve ovakvo utrkivanje…, gdje se moraju čuvati gume, moraš čuvat gorivo, još ćeš na kraju morat čuvat ženu …



    32
    19

    13
  17. James Hunt
    Luca Badoer Prikaži

    Kakav amater ovaj Brundle…krivi Vettela za prvi sudar a Horner mu govori da je Bottas jasno kriv i onda bum i u Ricciarda…voznja za crnu zastavu…

    Ric maestralno!

    A Merc necu ni komentirat…sve, ali sve im ide na ruku…kisa, plave zastave, drs zbog backmarkera, pit stopovi, vsc-ovi kad vode pravi SC-ovi kad zaostaju itd…

    Cestitke Hamiltonu, mirno i sigurno od pocetka do kraja…



    39
    30

    9
  18. F1puls Portal
    gosuasus Prikaži

    Dajte Alonsu Mercedesovo sjediste umjesto Bottasu!



    25
    13

    12
  19. Nando
    Matek14 Prikaži

    najjači su ovi crveni koji po forumu pišu kako je bottas podređen hamiltonu ovo ono i kako je (citiram) finski šupak, budala, govno itd, dok paralelno u svojoj momčadi imaju bržeg vozača koji ne smije otići ispred vettela i probat napasti 2. mjesto nego se vozi 10+ krugova iz vettela..

    inače bottas je pretjerao i za kaznu je ovo što je napravio.. još uvijek ne razumijem razinu vettelove sreće da mu guma nije probušena od tog udarca prednjeg krila, but hey nije ni u brazilu 2012 krepao auto cijelu utrku s rupom pa ima smisla..

    utrka solidna.. dobar start, sredina dosadnjikava, kraju dobar..
    hamilton jučer izdominirao kvalifikacije, dns super odvoženo uz dobru strategiju..
    bravo za gaslyja i ricciarda..
    alonso sretan rođendan i odradio si odličnu utrku.. šteta za stoffela da nismo došli do dvostrukih bodova



    33
    -17

    50
    • Dan Gurney
      Crash Donator Prikaži

      Minus za srecu



      10
      5

      5
      • Nando
        Matek14 Prikaži

        da se razumijemo ne želim mu nikakva odustajanja tog tipa i drago mi je da je ostao čitav jer bi totalno uništilo prvenstvo njegovo odustajanje, al razmišljam ovako općenito s obzirom na silinu udarca i da se u 95% takvih situacija guma buši.. imao je sreće da se nije probušila



        8
        -5

        13
    • Sokol1Ferrari Prikaži

      Zasto bi ferari dao mjesto kimiju da napadne botasa? Na temelju cega? Razlog vise sto ga vetel na novim ultrama nije mogao uzeti, eto kimi ce na softu, daj molim te



      10
      -1

      11
      • Nando
        Matek14 Prikaži

        Soft je bio bolji izbor gume za utrku dns i Kimi je vozio znatno bolja vremena i od Bottasa i od Vettela.. ako je timu stalo do toga da jednog vozaca plasiraju na P2 onda su trebali napraviti zamjenu isto kao i Merc prosle god kada je Bottas propustio Ham koji nije uspio i na kraju vratio poziciju Bottasu.. ne brinem ja da da je bilo obrnuto tj da je vettel bio 4 i brzi od kimija na 3 mj da ne bi kimiju naredili da se makne (kao sto su to i napravili proslu utrku).. objektivno gledano Kimi je jos uvijek u utrci za naslov.. covjek ima (sada) 5 postolja u nizu.. al je tim podreden jednoj osobi i nadam se da ce im se to obiti o glavu po pitanju konstruktorskog naslova.. danas su zavrsili 2 i 3′, jednako tako su mogli zavrsit 3 i 4 i prosipat bodove, ne puno ali vidjeli smo u povijesti da je svaki bod bitan na kraju..



        7
        -4

        11
      • Ferrari
        blejky Donator Prikaži

        Ne znam koju si ti utrku gledao ali imali su vozača na P2 i na P3 usprkos pederskom pokušaju Bottasa.
        Ali eto samo Kimi mora propuštati Vettela dok ujedino mercedesovim vozačima je dozvoljeno utrkivati se.



        11
        7

        4
      • Sokol1Ferrari Prikaži

        Matek ti zbilja mislis da bi kimi prosao botasa? Svasta



        8
        2

        6
      • Nando
        Matek14 Prikaži

        da ispalo je dobro za njih na kraju i završili su P2 i P3, al su mogli završit i kao P3 i P4 da je bottas izdržao još koji krug.. poanta onog što želim reći je licemjerno ponašanje određenih osoba na ovom portalu koji susjeda osuđuju a u svojem dvorištu nisu pomeli odavno..
        naravno da je i u mercedesu identična situacija i smatram da je to žalosno zbog samog sporta, al komentiram i to da ferrari ako želi konstruktorski naslov mora počet razmišljat o tome da imaju i drugog vozača. (koji ponavljam još uvijek nije ispao iz utrke za vozački naslov!).. danas je kimi bio brži, ne vidim zašto ga nisu pustili da on proba uhvatiti bottasa, ugrabi P2 što je njemu za prvenstvo dobro, al i za sami ferrari.. to ne bni značilo da do kraja utrke vettel ne bi i sam prošao bottasa

        sokol – mislim da bi



        5
        -2

        7
      • Ferrari
        blejky Donator Prikaži

        @Matek
        Pa jedini razlog zašto je Kimi bio brži je Bottas koji je štopao Vettela pogledaj vrijeme kruga nakon što je Vettel prošao ispred Bottasa i usporedi ga sa vremenima dok je bio iza Bottasa i sve će ti biti jasno. Pa to je jasno svakom tko je i napola budan.
        Jednostavno ne razumijem kako to tebi nije jasno ili ti ne želiš da ti bude jasno. De i ti malo pometi ispred svoga dvorišta jer ti izjava nema nikakve logike.



        12
        7

        5
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Čovječe, Kimi je vozio brže, upravo zbog toga što je Vettel bio zaglavljen iza Bottasa. Mogao je Vettel voziti 2 sekunde brže u čistom zraku. :facepalm:



      13
      9

      4
  20. Mclaren
    wilson Prikaži

    Ricci vozač dana. Bottas blento dana. Živo me zanima kako će suci vidjeti ove eskapade. Ferrari….taktika za zaborav. Bojim se da će jako žaliti zbog ove zadnje dvije utrke. Šteta za Stoffela. Nek je svima dobar i ugodan godišnji. I ekipi na forumu.



    16
    12

    4
  21. Vw
    F1fan001 Prikaži

    Nerazumijem taktiku Ferrarija…umjesto da pozovu Vettela u boks kad je imao 23 sek. prednosti ispred Bottasa oni ga pozovu kad je kroz promet izgubio 5 sekundi i onda u boksu izgubi jos 2 sek. i zapne iza…a Bottas plaćenik da zadrži Vettela iza pod cijenu sudara…Hamilton rutinski…Riciardo odličan



    31
    29

    2
    • Ferrari
      Kamui2000 Prikaži

      Po meni su skroz zaj… taktiku, nije mi jasno zasto je Vet krenuo sa softom ? Trebalo je prije probat napast Botasa. A ovo sa čekanjem boxa ?



      4
      0

      4
    • Formula 1
      tomz Prikaži

      Nisu ga mogli zvati u boks tada, jer iako bi vjerojatno izašao ispred Bottasa, vjerojatno ne bi mogao do kraja na ultrasoft gumama… Morao je duže ostati i onda je upao u promet gdje ga je prvenstveno zadržao Sainz kojemu je bilo pokazano čak 9 (riječima DEVET) plavih zastava.



      14
      14

      0
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Trebali su još krugova na softu, da ultrasoft izdrži do kraja. Ali ključno je bilo loše zaustavljanje u boksu. Da je izašao ispred Bottasa, nema sumnje da bi stigao Hamiltona. Taktika je bila dobra, samo uprskaše u boksu.



      7
      7

      0
    • Blue Flag
      manualgearboxfan Prikaži

      baš dolje navedeno..da je ušao u box sa 23 sekunde, ultra soft mu nebi izdržao do kraja….vidim da se ovdje puno likova gubi u strategiji koju odluče timovi, nekad timovi pogriješe ali nemojte se zavaravati ti ” strategy” nerdovi su jebeno plaćeni za svoj posao i sve ima smisla, i onda kada pogriješe, pogriješe ” namjerno” jer se tim odluči kockati….sve sheldon do sheldona



      7
      6

      1
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Ma izdržao bi, uz malo pažnje pred kraj utrke. Ali možda nebi u njima bilo brzine za napad na Hamiltona. Ali da je ušao u boks dok je bio 14 i nešto sekundi ispred Hamiltona, uhvatio bi ga za par krugova. Pa ako bi ga uspio preteći, onda bi lagano mogao čuvati gume. Ili ih čuvati na neke 2 sekunde iza, i čekati da Hamiltonove dovoljno popuste, i onda napasti… Trebaju biti malo fleksibilni, a ne čekati fiksno određeni krug kada da uđu u boks…



        6
        6

        0
  22. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Bottas otvara trgovinu : C(r)ash and carry by Valtteri ?



    37
    34

    3
  23. Ferrari
    07drogo Donator Prikaži

    I eto nista novo …no further action between Vettel and Bottas od FIAe… bas neocekivano. Jos nek se izvuce i za Riccia ….



    24
    21

    3
  24. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Dosadnjikava utrka, da nije bilo Ricciarda nebi imali šta za spomenuti iz prvih 50 krugova.
    Hamilton odlicno i kontrolirano, Vettel super izvukao maksimum, koštala ga greška u boxu prilike da bar pritisne Hamiltona.
    Bottas poludio danas, sva sreća da nije oštetio Vettela i Ricciarda – rezultatski naravno, vjerojatno zato i neće dobiti kaznu.
    Ricciardo super, bio bi opasan da je startao u prvih 6.
    Gasly i Magnusen odlični.
    Sad mjesec dana fjake do Spa.



    13
    11

    2
  25. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    Sad ce fia kaznit vettela i rikkija :)



    44
    39

    5
  26. Ayrton Senna
    Ayrton_Honda Prikaži

    Kakva gangsta frizura u Hamiltona ?, Ricciardo odlican, Bottas neznam kaj je pokusavao, Gasly također super odvozio ?, a sad 3 tjedna tuge



    12
    11

    1
  27. Kimi Raikkonen
    Iceman 7 Prikaži

    Bottas krvavo gura Hamiltona naprijed, Kimi vozi odlično utrku, ali nikako ga ne ide u prvih par zavoja već dugo…. Red Bull komedija, završavaju non stop s jednim bolidom… Jedva čekam Spa i Monzu, ondje će se koplja lomit!!



    17
    10

    7
  28. F1 fan Senna Prikaži

    Oke Bottas danas nije bio normalan, mogu shvatit i da su mu gume bile state 50 i nesto krugova ali ona dva poteza su nerazumljiva. Ne bi rekao da je namjerno isao ista radit jer je moga i ranije to napravit onda ali jesnostavno ko da se zaboravio i totalno precijenio bolid gume i prostor koji je imao kod oba sudara. Ali isto tako nebi ga trebali toliko pljuvati i vrijedati jer danas defnitivno nije bio na Hamiltonovoj razini i nije ga mogao ugroziti a radi isti posao ko i Raikonen ako i Kimi nije jos gori. Pa treba bit realan i rec da je Kimi danas bio puno brzi od Seba pa ga nije smio napast a ni pric blizu. Nakon Sebovog sudara s Bottasom Kimi ga je mogo proc bez problema dok se on sporo vracao na stazu al ne on ga je pricekao a kasniie ga je i pustio da pobjegne na 2.5 sekundi. Pitam se zasto danas nije bilo iz Ferrarijevog boksa da su na razlicit strategijama i da je Kimi brzi.

    Sve u svemu zanimljiva utrka ponajvise zbog razlicith strategija i sezona uopce nije losa stalno neke kontroverze i zanimljivosti. Od ostalih treba pohvalit Mclaren koji je imao poprilicno dobru utrku ali jos bolju stategiju i jako mi je zao zbog Stoffela mogli su bit dupli bodovi vrlo lako.
    A sad 3 duga tjedna pauze.



    21
    4

    17
  29. Ferrari
    racer 29 Prikaži

    “Fantastično obavljen zadatak, Valterri” – to ću biti Totove i Lewisove riječi kad ga vide u boksu..
    I neću toliko pljuvati po Lewisovom pobočniku jer to nema smisla, ni najmanje.. ali, svi znamo ono očito.. Bottas je udario Seba u nadi da će uspješno ponoviti harakiri Kvyattove poteze, a onda malo i Riccija, onako radi reda da se ne govori da udara samo crvene.. i neću se uopće čuditi da FIA te prljave poteze okarakterizira kao sportske.. ipak živimo u svijetu ugroženih



    29
    18

    11
  30. Pirelli Wet
    LH_NAJ Prikaži

    Da Lewis kakva voznja ,toooo!!!Bottas kralj tako treba nedaj nikome ispred ,čuvaj guzicu svom gospodaru tooooo!!!!Mercedes kako poštena ekipa podsjeća me malo na vladu RH ,čisti ko suza tooooo!!!!



    25
    -15

    40
  31. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Puče Ferrari pod pritiskom. Kakva dva katastrofalna zaustavljanja u boksu. :facepalm:
    Ali iznenađujuće, startegija im je bila odlična. Samo da su je sproveli kako treba. Da je Vettel izašao ispred Bottasa imao bi nekih 7, 8 sekundi da nadoknadi nad Hamiltonom, i da se bori za pobjedu. To je definitivno bilo ostvarivo. A Kimi je mogao uhvatiti Bottasa sa drugim stajanjem. Još je Hamilton imao i lošije gume od Bottasa, iako su mu bile mlađe. Čak su izgledale lošije i od Vettelovih na kojima je startao. Definitivno bi bila borba za prvo mjesto da ne usraše zaustavljanje u boksu. I da, Ferrari nema apsolutno nikakvu prednost u snagi motora u odnosu na Mercedes. Možda u kvalama nešto sitno, ali u utrci možda i zaostaju. Vettel se jedva približavao Bottasu sa DRS-om. Ma nije se ni približavao, sve dok je Bottas imao života u gumama.

    I još nešto, koliko je bilo dijelova po stazi nakon Bottasovih sranja, i ni da pomisle izvoditi SC. Dobro, i da su ga izveli u tom trenutku vjerovatno bi ga držali do kraja utrke, ali ni da pomisle… Srećom, Bottas nije oštetio Vettelu gume. Barem malo sreće u svemu ovome…



    22
    14

    8
    • Ferrari
      pero iz bukurešta Prikaži

      Vožnja u vrućem zraku, gubitak downforcea iza bolida…
      Ništa to ne igra ulogu…



      9
      6

      3
    • Sebastian Vettel 5
      dzalac Prikaži

      Tako je,ne kuzim ove likove sto pisu da je strategija bila uzas,a ustvari je bila brutalna i da nisu sjebali sa 2 pit stopa borba za prvo mjesto bi bila 100%



      15
      12

      3
      • Michael Schumacher
        VRSV546 Prikaži

        Po meni su falili za par krugova jer je botas ubrza dok je vettel bia u prometu, ili par krugova ranije ili par krugova kasnije bi po mom misljenju bilo bolje



        5
        5

        0
      • Dan Gurney
        Crash Donator Prikaži

        Ovo za kasnije ne znamo jer je Bottas dosta digo tempo, ne znam da li je Seb mogo vratit prednost prije prometa.. A opet, ocito ce morat i greske u pitu uvodit u jednadzbe..



        3
        3

        0
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Mislim da nebi Bottas mogao onim tempom više od par krugova, a onda bi mu gume još prije popustile. Tako da mislim da bi mu Vettel ponovo izgradio prednost da je još ostao na stazi.



        2
        2

        0
      • James Hunt
        f1_zg Donator Prikaži

        Da je baba muško zvala bi se Duško.

        Ispijači espressa i limoncella uvijek nešto uprskaju i u tome je problem. U kombinaciji sa Sebom stvara se sinergija uprskavanja stvari. Ili je kiša ili je svjećica ili predugi box ili ne pripreme gume ili Seb hoće biti prvi pa izleti sa staze umjesto da uzme bodove za drugo mjesto. Ništa od titule dok ih ponovno ne postroji nekakav novi Shumi.

        Ove godine imaju strašan bolid, pa opet ništa. Sad je jasno zašto je Alonso pobjegao iz te momčadi i riskirao s McŠasijom, nije dovoljno biti drugi ….



        5
        -1

        6
      • Pirelli Hard
        Monty Prikaži

        Da je baba muško.svaki bi vikend vozila Q-života,utrke života i na koncu dobila pedalu iz ove sramote u kojoj je danas.



        1
        -2

        3
  32. Nigel Mansell
    pero Prikaži

    Zanimljivo. Botas balerini cijelo vrijeme čuva leđa i usporava Ferrari. (ima pravo na to)
    Onda se sjetimo utrke u Austriji.
    Po završetku su odmah počele teorije zavjere
    Odmah je počela priča o namjernom incidetu , režiranom….
    A Danas?
    Botas cijelo vrijeme koči ok nije lijepo ali je dopušteno.
    Uostalom i nije sam kriv. Mehaničari……
    ali na kraju
    2 incidenta kojja su mogla izbaciti
    oba Ferrarija i završiti natjecanje prije ljetne pauze,
    + i još se Riciardu postavljati onako
    a zna da je sporiji. Uostalom, krug prije osim raspadnutih guma je uništio prednje krilo pa ga je i Alonsko pretekao.
    Čemu to kad ZNAŠ da nemaš šanse.

    Jel to možda naznaka buduće suradnje Mercedesa i Red Bull Verstapena?



    20
    16

    4
  33. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Ja ne znam hoću li u životu doživit da Ferrari spoji cijeli savršen vikend. Da nije bilo lošeg pit-stopa možda bi sad slavili pobjedu (ne vjerujem) ali bi barem vidjeli pošten fajt za pobjedu. Dosad mi je bilo žao Bottasa, ali sad mi više nije. Ako si spreman prihvatit takvu ulogu u ekipi onda niti ne zaslužuješ borbe za pobjede. Ista stvar vrijedi za Kimija iako je danas odradio dobru utrku. Nevjerojatno u kakvom su nizu Mercedes i Hamilton. Slijedi pauza, pa staze na kojima se da pretjecati. Šteta Maxa i Ricciarda jučer, mogli smo imati jebenicu od utrke. Bravo Hamilton i Mercedes. Brundle je dobro rekao: “Yesterday Mercedes outdrove Ferrari, today they outsmarted them.”
    7/10



    27
    25

    2
    • Blue Flag
      manualgearboxfan Prikaži

      ok za jučer, poštujem outdrove..ali danas ” outsmart” ne kužim zašto? imali su prvi startni red, pokrili prvi i drugi zavoj i wingman je čuvao leđa hamiltonu, ferrarijeva taktika odlična s obzirom što su htjeli s njom postići i malo prometa i malo pištolja za gume u boxu su odnijeli očekivanu neizvjesnost koje bi sigurno bilo…na stazi se nemože preticati lako niti na puno mjesta, ne vidim tu “outsmart” potez niti vozački niti strateški….prosvijetli me



      13
      10

      3
      • Max Verstappen 1
        Multi 21 Prikaži

        Pa upravo sa wingmanom. Ferrarijeva taktika je bila odlična, rekao bih za obojicu. Ali eto, zajebali su u najvažnijem trenutku – pit stopu. Nije ti čudno što je Bottas nakon svog boxa gubio vrijeme za Vettelom? Čuvao je gume i u trenutku kad se Vettel sprema otići po nove gume Bottas ispali dva najbrža kruga utrke. Hamilton ista stvar, samo na kraju nikad nije niti morao voziti maximalno. Bottas je danas savršeno iskorišten, nisu pali na Kimijev 2-stop, već su natjerali Ferrari da misle da je Bottas također na 2-stopu.
        “EDIT Zato je i Ferrari dosta lagodno držao Vettela dugo s dovoljnim razmakom kojeg su na kraju prosuli.



        13
        13

        0
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Pa opet ih nisu nadmudrili, nego je Ferrari sam sebe zajebao. Da su Barem Vettelov boks odradili kako treba, strategije su bile dobre za obojicu. Bez greške u boksu Vettel bi se borio za pobjedu, a Kimi za treće mjesto. I imali su dobre šanse da obje borbe dobiju. Pogledaj kako su izgledale Hamiltonove gume još prije nego je Vettel ušao u boks. Lošije nego Vettelove na kojima je startao. Nije ni čudo što mu je Vettel povećavao prednost prije nego je naletio na promet. Da je Vettel izašao nekih 7, 8 sekundi iza, sa čistom stazom ispred sebe, uhvatio bi ga u 5 krugova. I samo bi ga čekao dok mu gume ne popuste. Jesi primjetio da je i Bottas skidao Hamiltonu nakon što je Vettel odradio boks. Čak i pod pritiskom Vettela, primicao se Hamiltonu. I onda je vjerovatno dobio naredbu da ga uspori…



        14
        10

        4
      • Max Verstappen 1
        Multi 21 Prikaži

        Nema razloga za loše stanje Hamovih guma. U 95% utrke nije morao voziti do granice, vjerujem i ima smisla da je imao puno rezerve u njima.



        6
        5

        1
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Pa ne bih rekao po izgledu. Sve zavisi od načina pritiskanja. Pogledaj kako ih je brzo potrošio u Austriji. I ovdje su mu izgledale loše, iako je imao najmlađe od vodećih. Mislim da je ih je malo preforsirao odmah nakon izlaska iz boksa. Onda mu je Vettel počeo odmicati…



        5
        1

        4
  34. Blue Flag
    manualgearboxfan Prikaži

    25 bodova, 9 utrka…ajde nije tolika katastrofa….prošle godine je azijska turneja odnijela naslov, možda ga ove godine donese…btw. mislin da je kimi sve bolji, energičniji nekako…trebat će nam



    37
    36

    1
  35. Alfa Romeo
    ficola Prikaži

    Suma sumaru i nije tako loše za Ferrari…ipak drugo i treće mjesto su donijeli dosta bodova!



    12
    11

    1
  36. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Šteta Hartleya, nikako da mu se poklopi…



    7
    7

    0
  37. Ferrari
    Thor Donator Prikaži

    Gledala prijenos s Sky komentarom (totalno nepristrani :) ), u trenutku incidenta Bottas/Ricciardo Christian Horner komentira kako misli da je Bottas kriv, ali neće biti dodatnih kazni jer se dosta sam kaznio. Doslovno u tom trenutku Bottas udara Ricciarda i Horner nešta opsuje. I onda Crofty kaže kako misli da neće biti kazni, ali da je Vettel kriv. Zanima me vaše mišljenje tko je kriv. S obrazložrnjrm ili bez! Hvala na pozornosti odoh po sladoled i čekam komentare!



    19
    17

    2
    • Dan Gurney
      Crash Donator Prikaži

      Bottas u duelu s Riccijem 100 % kriv.. Duel sa Sebom ovako nesto, obojica su mogla drukcije postupit.. Bottas je mogo ranije odustat jer je izgubio a Seb nije moro onako agresivno zatvorit vrata, da li je mislio da je dovoljno ispred ili je iso na muda, ne znam.. Lako je sad pricat, ipak je odluka u tisucinki sekunde.. Sam incident za sebe,u tom dijelu utrke, bez kazni jer je sam sebe kaznio i Sebu nije bilo nista..



      24
      24

      0
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Vettel je definitivno bio dovoljno ispred. I imao je pravo da se vrati na trkaću putanju. Čista Bottasova greška, jer se nije htjeo pomiriti sa činjenicom da je izgubio poziciju. Trebao je odmah popustiti, jer više nema šta tražiti na toj putanji. Vettel je već bio odradio prestizanje.



        34
        24

        10
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      Bottas kriv u oba slučaja.
      1/1



      34
      25

      9
    • James Hunt
      f1_zg Donator Prikaži

      Bottas kriv u oba slučaja, Vettel ga prošao školski. Nije ni skužio što ga je ogrebalo po zadnjim gumama. Izgleda da je vrlo ozbiljno shvatio ulogu wingmana :)



      6
      2

      4
    • Michael Schumacher
      Slavenowsky Donator Prikaži

      Meni je ovo vrh, ne das nikakav komentar, vec citiras situaciju sa Sky-a i pitas ko je sad tu kriv i zbog toga imas 2 minusa :D

      Mozda im je krivo sto ces da jedes sladoled? hmm

      Ko god da je kriv, njegova strana ce demantirati, nekima je kocka u inat krug i nema dalje, sve ostalo je dubioza…



      5
      3

      2
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Gle, naša policija bi ti odmah rekla da je kriv Bottas jer je lupio Vettela otraga, a lupio ga je jer nije držao dovoljan razmak. :) Jasno k’o dan.

      U slučaju s Ricciardom opet je kriv Bottas jer je proklizao, a proklizao je jer nije prilagodio brzinu uvjetima na cesti. opet je sve jasno.



      2
      2

      0
  38. Marlboro
    MrDoomroom Prikaži

    Bez sudaranja nema naslova. Nek se više odluče koga će žrtvovati ?



    11
    11

    0
  39. Aston Martin
    nando1 Prikaži

    Ne kužim ove koji osuđuju Bottasa i njegov način vožnje. Kao da Kimi ne radi isto? Kimi je u početku bio brži na US i mogao je proći Seba na Softu koji ga je kočio . Zašto nije? Svima je jasno da su Lujo i Seb prvi vozači i jedino ako oni odustanu ili se skrše ova dvojica mogu pobijediti.To je tako.



    39
    25

    14
  40. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Kako netko reče jucer Honda rasrura? Pa ove s Renolom bome rastura…bio si u pravu , svaka čast.



    10
    4

    6
  41. Pirelli Hard
    Monty Prikaži

    Nezna Ferrari nego zajebati stvar do kraja.Najprije izmisle odličnu strategiju pa popuše u relizaciji iste.Da nisu brljavili u boxu,niko živ Botasa spomenuo nebi,jer bi u cjeloj priči bio nebitan,već bi se govorilo o borbi Hamiltona i Vettela za pobjedu.Ne tvrdim da bi poredak bio drugačiji(možda bi)ali se puno toga mora popraviti ako se misli uzeti prvenstvo.



    18
    18

    0
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      Mislim da je ovo pogođen komentar. Da je Ferrari obavio čist boks i/ili da se Sainz maknuo u roku tri plave zastave kao što je Whiting naredio prije ove sezone (ali, Warwick sudi pa kog briga) – gledali bi lov na Hamiltona na ultrasoftu protiv softa.

      Ni ja ne vjerujem da bi vidjeli pretjecanje, jednostavno je bilo preteško kad su bolidi slične brzine, ali bi vidjeli dramu. Šteta…



      11
      10

      1
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Ja mislim da bi ga prešao. Stigao bi ga u roku od pet krugova, i onda bi imao 25 da ga pritišće. Siguran sam da nebi ni Hamiltonove gume izdržale, kao što nisu ni Bottasove.



        4
        -1

        5
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        @pastor
        Bas da bi 8-9 sekundi skinuo za 5 krugova sumnjam, a Bottasu su gume bile dobre do 5 krugova prije kraja.
        Čak je Vettel rekao da do zadnjih 10 krugova nije bilo šanse za prolaz.
        Hamiltonove su bile 10+ krugova manje i on nije morao stiskati uopće, tako da mislim da ih je čuvao u slučaju da Vettel dođe na kraju utrke.



        5
        4

        1
  42. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Opet ovdje ocjena utrke slaba samo zato jer Ferrari nije na najvisoj stepenici :D



    9
    -5

    14
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      ova utrka i je bila ziva dosada tako da ocjena je po meni ocekivana. Utrka u kojoj da Bottas nije napravio na kraju sto je ne bi nista bilo vrijedno spomena.



      4
      2

      2
      • Mclaren
        AlkY Donator Prikaži

        Ma bilo je tu dosta toga sta je bilo zanimljivo. Nisu zanimljive stvari samo pretjecanja. Ali slazem se da je to sa Bottasom bilo najzanimljivije pa moram u vezi toga reci da gledatelji Arene nisu niti to vidjeli :D



        3
        2

        1
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        pa kazem svejedno da sam skoro zaspao do odlazaka u bokseve. Ajde kraj jos nekako ali vise od pola utrke je bila dosada ziva. I ruku na srce dojam za utrku (a kakvih je sve bilo) je jedan od losijih ove godine i po meni uz monaco zasluzuje najmanju ocjenu.



        1
        0

        1
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Još one najave kako će se gume raspadati po ovoj vrućini, kad ono svi hladno na jedno zaustavljanje, i to sa dvije mekše komponente.



        2
        2

        0
  43. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    Nemam šta puno pisat, sve ste već rekli i sve se zna, ali mislim da je najupečatljivija scena kad su nizozemski navijači urlali od oduševljenja kad je Ricciardo u zadnjem krugu prestigao Bottasa, mislim da je to najbolja ocjena Bottasove vožnje i inače cijele taktike.



    12
    11

    1
  44. Kimi Raikkonen 7
    Hydroid prime Prikaži

    Malo mi se zgadila utrka danas. Iz ove smo utrke naučili dvije stvari. 1. Bottas je spreman sve napraviti za Hamiltona i za momčad. Ici preko granice i zabiti se namjerno u nekoga. 2. Raikkonen ne smije preticati Vettela. Raikkonen je bio brži od Vettela ali se iz boksa nije cula poruka prema Vettelu da ga propusti. Jer Vettel to nebi napravio. Isto kao i sa Webberom u prošlosti. I on i Hamilton zahvaljuju i sve idila kada pobjede. Momcadi hvala i to. Ali ja vidim samo ogroman ego koji kao dobri su sa timskim kolegama ali kada treba napraviti nesto sto njima ne odgovara onda su uzasno sebični. I jos da se referiram na onu ekipu koja je pricala kako bi bilo super da umjesto Raikkonena dode netko tko ce stisnuti Vettela. To se nikada nece dogoditi. Bolje da Leclerc uopce tamo ne dolazi. Biti ce pivonoša Vettelu. I to nazalost veci pivonoša nego Raikkonen za kojeg mi je jako krivo da tako funkcionora. Neka je i sa 5 postolja zacepio gubicu svakodnevnim pljuvacima koji “bolje” znaju voziti doma iz fotelje. Lp



    24
    11

    13
  45. Ferrari
    pero iz bukurešta Prikaži

    Ovi šta komentiraju kako je Kimi bio brži od Vettela, ali ga Ferrari nije htjeo propusit da “pređe” Bottasa i slična sranja neka odmah prestanu pratiti ovaj sport jer nemaju kapaciteta za to!



    9
    -9

    18
  46. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Jel Ferrari izjavio “zanimljiva taktika Mercedesa”? (Occon, Bottas)…



    7
    6

    1
  47. Mercedes
    F1MercedesTeam Prikaži

    Jos jedna klasicna dominacija Lewisa. Otisao je na zasluzeni odmor sa 24 boda prednosti a nakon jos dvije utrke rutinski ce rijesiti pitanje pobjednika kao sto se je i ocekivalo prije samog prvenstva.



    4
    -2

    6

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.