Lance Stroll startat će VN Mađarske iz bokseva

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 6 godina 1 min 1 komentara

Williamsov vozač Lance Stroll startat će današnju utrku iz bokseva nakon promjena na bolidu koje je momčad morala napraviti zbog njegovog udesa na jučerašnjim kvalifikacijama.

Stroll je prošao u Q2, no tamo nije uspio postaviti vrijeme jer se izvrtio i razbio prednje krilo svog Williamsa FW41. Vratio se u boks, no uvjeti više nisu omogućavali da postavi reprezentativno vrijeme, stoga se za današnju utrku kvalificirao kao 15.

Prednje krilo koje je razbio bila je nova specifikacija koju je Williams predstavio na VN Njemačke, a zamjensko krilo te specifikacije momčad nema niti za jednog vozača. Stroll je zato dobio staru specifikaciju za utrku, ali je zbog velikih razlika tih specifikacija momčad morala napraviti dodatne promjene na bolidu čime su prekršili pravila parc fermea, što automatski znači start iz bokseva.

Novo krilo nije uvedeno radi napretka po pitanju downforcea, već je uvedeno radi pokušaja boljeg balansa s kojim se vozači Williamsa cijelu sezonu muče. Postojala je ideja da bi Stroll mogao dobiti novo krilo sa Sirotkinovog bolida, ali to je odbacio tehnički direktor Paddy Lowe.


Odgovor

1 komentar

  1. Kimi Raikkonen 7
    Rajko Nen Prikaži

    Kako je krenulo, uskoro ce zapocinjati iz garaze Force Indie..



    2
    0

    2

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.