Force India će razmotriti ponudu Renaulta za Ocona

Vijesti

Luka Kolak

Prije 6 godina 3 min 12 komentara

Force India, koja se nalazi u teškoj financijskoj situaciji, razmotrit će ponudu Renaulta koja je pristigla na njihovu adresu za mladog Estebana Ocona.

Ocon je vezan dugoročnim ugovorom s Mercedesom te se trenutno nalazi na posudbi u Force Indiji. Po toj logici jasno je kako će odluka o bilo kakvom prelasku mladog Francuza biti donesena od strane njemačke momčadi. Međutim, u proteklih nekoliko tjedana, sve je jasnije kako Mercedes ima želju postaviti Ocona u Renault sljedeće sezone, kako bi se unaprijedio njegov razvoj karijere, dok neki izvori već javljaju kako je takva opcija već dogovorena.

No, Francuz će moći otići u Renault jedino ako je za to sporazumna Force Indija. U dogovoru bi posrednik trebao biti Toto Wolff, gdje bi pustio svog mladog vozača iz momčadi koja kupuje od njih te ga postavila u bolid drugog proizvođača.

Wolff nije mogao izbjeći pitanja novinara oko situacije vezane uz Ocona.

“Ne znamo još, ne možemo komentirati. Komplicirana je situacija.”

Iz Force Indije su dali do znanja kako komercijalni dogovor mora biti napravljen ako Ocon ode u bilo koju drugu momčad osim Mercedesa.

“Ne želimo otkriti detalje ugovora s našim vozačem, ali sigurno možemo reći da ćemo ga morati pustiti,” rekao je Otmar Szafnauer.

“Sviđa nam se Esteban i radi odličan posao za nas. Na kraju krajeva, na nama je odluka. Ako Renault želi platiti puno novaca, razmislit ćemo!”

Što će biti sa Sainzom?

Situacija s Carlosom Sainzom i Renaultom je sve samo ne jednostavna. Sainz je trenutno još pod ugovor s Red Bullom, od kojeg se očekuje da potpišu novi ugovor s Danielom Ricciardo prije ljetne stanke. Šef momčadi Cyril Abiteboul je potvrdio kako Španjolac ostaje u sklopu ekipe.

“Jedna stvar koja sve koči je odluka Ricciarda,” rekao je Abiteboul.

“Mislio sam kako će potpisivanje Lewisa i Valtterija za Mercedes pokrenuti domino efekt, posebice po pitanju Ricciarda što bi riješilo mnoge stvari.”

“Imamo nekoliko vozača koji su izrazili interes da se pridruže našoj momčadi. Imamo nekoliko opcija koje ćemo razmotriti u sljedećih nekoliko tjedana te donijeti odluku.”

“Jednom kada imate riješenu tu situaciju, nema razloga za odgađanje odluke.”

“Carlos donosi stabilnost, odanost, momčadski duh, brzinu te činjenicu da će biti slobodan vozač ako ga Red Bull pusti.”

“Ono što želim reći je to da trebamo uzeti vremena da vidimo sve opcije te odlučiti koje su najbolje za Renault. Ne samo sljedeće godine, nego za naredne dvije ili tri godine.”

Sergio Perez?

Iz Force Indije govore kako je prerano za pregovore oko eventualnog anažmana Sergija Pereza za sljedeću godinu za kojega je interes pokazalo nekoliko momčadi.

“Nismo još počeli bacati lopte u zrak,” rekao je. “Prerano je. Doista je sve otvoreno.”

“Razgovore obično započinjemo oko VN Meksika, tako da je ovo sada prerano i za nas i za Sergija.”

Na glasine kako bi Lance Stroll sljedeće sezone mogao voziti za Force Indiju, Szafnauer odgovara:

“Trebamo imati slobodno mjesto u bolidu da bi se to dogodilo.”

“Kada bi ja tražio momčad, svakako bi uzeo u obzir Force Indiju samo zbog naše performanse.”


Odgovor

12 komentara

  1. Sebastian Vettel
    sf16-h Prikaži

    Ne kužim ovo… Renault želi zadržati Sainza, ali želi i Ocona. Pa nije valjda da se žele riješit Hülkenberga?



    7
    6

    1
  2. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Hulk ostaje. Ocona žele ako im Sainza uzme RB. Kad RB potpišer Ricciarda onda je Sainz slobodan čovjek i može potpisati za Renault. Ja bi rekao da će FI uzeti Strolla kako god bilo ili umjesto Pereza ili umjesto Ocona. 80 milijuna nečega nije za bacit i vrijedi više nego pozicija u ukupnom poretku. Pitanje je ide li Perez u Haas. Ako ne ide onda nek Ocon zove Tota i pita za čije babe zdravlje se on sklanjao s puta raznim Mercedesima da bi izvisio u FI.



    43
    41

    2
  3. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Ocon ce u Renault jer sinek dolazi u svoju ekipu. Tata Strolcek navodnu planira kupiti FI zbog financijskih poteskoca a samim time bi sinu omogucio bolji bolid. Tako bar prenose drugi portali vazani uz F1.


    0
    0

    0
  4. David Croft
    Dome_Senna Prikaži

    Jedva čekam drugi dio sezone nakon ljetne stanke da vidimo kako će se ovo sve rasplest! Ne želim da ijedan trenutni vozač na gridu izgubi vozačko mjesto (osim dvojca iz williamsa koji ga nisu ni zaslužili u početku).



    2
    2

    0
  5. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Recimo da Stroll kupi FI i sto onda, kao trebali bi narednih 10 godina gledati Strolla u F1. smh.
    A neki 5 puta bolji vozaci bi izgubili mjesto.
    Bas me zanima bili tata Stroll dozvolio da u ekipi ostane recimo Perez ili Ocon koji ce ga redovno kidati i pokazati da je taj tip katastrofa. Ili ce pokraj Strolla voziti neki levat pokraj kojeg ce Stroll cak izgledati dobar.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.