Mercedes objasnio momčadske odredbe pri kraju utrke

Vijesti

Mercedesov šef Toto Wolff je rekao da je momčad primijenila momčadske odredbe nad Valtterijem Bottasom na VN Njemačke zato što nisu htjeli riskirati s gubitkom dvostruke pobjede.

Lewis Hamilton se probio do vodeće pozicije nakon što je nastupio sigurnosni automobil zbog izlijetanja Sebastiana Vettela sa staze.

Nakon ponovljenog starta, Bottas je napao Hamiltona, ali odmah nakon toga je primio radio poruku od Mercedesovog šefa strategije Jamesa Vowlesa da zadrži poziciju.

Govoreći o razlozima zašto su prekinuli tu borbu, Wolff kaže da momčad nije htjela riskirati s gubitkom važnih bodova u trenutku kada moraju odgovoriti na Ferrarijevu brzinu.

“Prije svega, ovdje nismo imali najbrži bolid. Moramo napredovati za sljedeće utrke i to je najvažnije,” rekao je Wolff.

“U to je vrijeme još uvijek kišilo, a borba je bila intenzivna. Također smo mogli sve izgubiti s lošom srećom koju imamo u posljednjim utrkama. Željeli smo da se stvari provedu mirno u toj fazi.”

Dok je Mercedes imao dosta loše sreće na posljednjim utrkama s dvostrukim odustajanjem u Austriji te Hamiltonovim udesom u Velikoj Britaniji, Wolff ne krije da ih je sreća ovog puta pomazila.

“Sva loša sreća koju smo imali vratila se s nevjerojatnom srećom. I to me čini sretnim.”

Iako je Bottas bio razočaran zbog propuštene prilike za prvom pobjedom ove sezone, Finac kaže da prihvaća Mercedesov potez.

“Imali smo malu borbu tijekom prvog kruga nakon odlaska sigurnosnog automobila sa staze. Nisam ga prošao i onda mi je rečeno da ne riskiram, što sam razumio.”


Odgovor

7 komentara

  1. FSV Prikaži

    Hahahahahaha vecu glupost davno nisam procitao…Wolf majke ti ne seri.



    16
    -8

    24
  2. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Momčadske odredbe.. Zato što je to ipak momčadski sport.. Ekipa gubi i ekipa pobjeđuje.. Vidjeli smo da ih i Ferrari ima.. Iako nije baš popularno zvuči razumno.. Ti bodovi bi mogli faliti nekom na kraju sezone.. Pogotovo ove sezone kad je prvenstvo ovoliko neizvjesno.. A nekako se nemogu oteti dojmu da se jezičak vage ponovno lagano okreće na Hamovu stranu.. Ako Seb i Ferrari sad bilo šta kiksaju u Mađarskoj.. Nebu dobro.. Opet..



    7
    5

    2
  3. Ferrari
    Nebuloz Prikaži

    Meni osobno šok kad je Bottas uopće napao Hamiltona, naravno da je odmah dobio opomenu preko radija… Drago mi je da smo ju čuli. Pametno im je sačuvati Bottasa jer on neće raditi probleme i zna gdje mu je mjesto u momčadi.



    16
    16

    0
  4. Jenson Button
    the_HD Prikaži

    Govore kako bi bilo brutalno da su se Ferariji zamijenili a ovo dođe na isto.



    13
    13

    0
  5. Mclaren
    Blaze monster Prikaži

    Oni su svjesni da imaju sporiji bolid,a imali su i pehova, tako da mi je ovo logičan potez. FerrariF1 je dobro objasnio, ipak se tim stavlja ispred vozača, a da Bottas ili Kimi u sezonu uđu sa više bodova pa sigurno bi tim njih podržao u borbi za naslov.
    A ipak kad evidentno brži vozač propusti sporijeg meni to bude tužno,ubija sport, žar, borbu, i sigurno nije svejedno ni Bottasu ni Kimiju (mada je Kimi već prvak pa mu je bar malo lakše). Ja bi to riješio tako što bi svaki tim nastupao sa jednim bolidom,i nebi do ovakvih poteza ni dolazilo…



    2
    2

    0
  6. Fia
    bodo Prikaži

    Naravno, 3x Win vrijedna odluka: 1. čovjek u borbi za naslov preuzima vodeću poziciju, 2. Mercedes preuzima vodeću timsku poziciju 3. Bottas poštuje Timske odredbe pa ćemu osobna žrtva kasnije postati naknadni osobni benefit.
    Pergršt neočekivanih bodova u vreći Mercedes Petronasa je poklon koji se ne odbija. U normalnim okolnostima teško bi uhvatio Vettela dakle P2 ostvaren , Ham umjesto P3, na P1. Uza svu zbunjenost ispalo je da su donijeli racionalnu odluku i time uz izuzetno manje opterećnja idu na Hungaroring, na kojem će Ferrari biti opako konkurentan, a Red Bull bi mogao iznenaditi. No, element ” kolo sreće se stalno okreće ” je uvijek tu i očigledno će odrediti Driver & Constructor Winnerse.



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.