Alonso: Vandoorne je bliži nego što je to bio Raikkonen

Izdvojeno

Luka Kolak

Prije 6 godina 2 min 14 komentara

Fernando Alonso vjeruje kako je Stoffel Vandoorne, koji je već dva vikenda u problemima, puno bliži njemu nego neke njegove momčadske kolege, uključujući Kimija Raikkonena.

Vandoorne je završio na posljednjem mjestu kao najsporiji vozač jučerašnjih kvalifikacija na Hockenheimu što je nastavak loše forme belgijskog vozača nakon katastrofalne utrke na Silverstoneu. Dok iz McLarena kažu kako podaci pokazuju kako Vandoorneov bolid pati od manjka performansi s obzirom na Alonsov, Belgijanac tek mora pronaći uzrok problema. Alonso se našalio kako će Vandoorne uvijek biti malo iza njega jer ga je teško pobijediti, ali vjeruje kako će se njegov momčadski kolega vratiti u formu nakon što se riješe svi problemi s bolidom.

“Ako pogledate bivše kolege, bili su daleko iza nego Stoffel,” rekao je Alonso.

“2014. sam bio šest ili sedam desetinki brži od Kimija svaku utrku. To je više nego što je to slučaj danas.”

“Stigao je u F1 u teškom bolidu koji bio u problemima prošle godine, ali i ove. No, on je dobro, te će biti jako blizu po performansi čim bolid bude donosio očekivane performanse.”

Vadoorneov prosječni kvalifikacijski deficit za Alonsom je 0,3 sekunde, iako je ova zadnja dva vikenda ta brojka bila 0,8 sekundi. Alonso je 2014. bio brži u kvalifikacijama od Raikkonena 16 od 19 utrka u Ferrariju, s prosječnim zaostatkom između njih za pola sekunde.

Na pitanje koliko utječe ovakva situacija na belgijančevu reputaciju, Alonso je dodao.

“Nisam mišljenja da to utječe na njegovu reputaciju. Sada smo čuli, kao što je bio i slučaj na Silverstoneu, kako bolid ne daje tražene performanse.”

“Mi kao momčad tražimo gdje je problem te želimo da oba bolida budu u istom stanju i da isporučuju iste performanse. On je već pokazao svoj talent, ne treba se više dokazivati.”


Odgovor

14 komentara

  1. Kimi Raikkonen
    zoka Prikaži

    I da si 5s brzi od Kimija, nema šanse da ćeš u Ferari, jbg sam si usro s odabirom ekipa. Raikonen je imao 3/19 Stofel moze dogurati do 0/21. Neukusno podbadanje Kimija, pogotovo kad dobro vozi.. Ps pomjeri se sutra kad te obiđe za krug.



    44
    -1

    45
    • Fernando Alonso
      Alonso king Prikaži

      Ne bih rekao podbadanje Kimija nego ohrabrivanje Stoffela. Stoffel je u gadnim problemima, a ove sezone ne moze parirati Alonsu i sigurno da je psihicki slabiji nego prosle sezone zbog toga…Podbadanje Kimija nije sigurno jer nisu u nikakvoj konkurenciji i nemaju vise nista zajednicko. Poceti karijeru pored jednog od najboljih vozaca na svijetu nije ni malo lako i siguran sam da ga treba malo ohrabriti, a usput i same brojke pokazuju kako ova izjava uopce nije netocna.



      25
      17

      8
      • Michael Schumacher
        VRSV546 Prikaži

        Da nije podbadanje kimia reka bi samo drugi vozaci a ne imenova, kimi je brzi ovu sezonu nego zadnjih 5 jer mu bolid napokon odgovara…. A stofel nije bas ni premlad ni preneiskusan meni je od starta drag vozac aal mislim da mu fali ona nijansa koju treba naci unovoj sezoni



        14
        10

        4
  2. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Vozi u F1, WEC, pomalo Indy i sad manager vozača.



    19
    15

    4
  3. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Brazil 2007, zadnja trka, dovoljno, Kimi prvak, Alonso pušing u zadnjoj trci, prvi od tri.



    24
    -16

    40
  4. Kimi Raikkonen 7
    Hydroid prime Prikaži

    S obzirom na karakter nije mi žao što vec godinama nema postolje. Svatko dobije ono što zaslužuje. A ljubomora radi čuda. Gledaj Kimija na postolju!



    23
    -14

    37
    • Aston Martin
      nando1 Prikaži

      Promašen komentar.Nisi shvatio bit članka. Ne radi se o sadašnjoj brzini bolida , naravno da se Ferrari i Mclaren trenutno ne mogu svrstati u isti koš jer je Ferrari sad jači i od Mercedesa. Radi se o tome da recimo obojica sjede u istom bolidu ,onda se može vidjeti pravi odnos snaga .Kao što je Alonso u Ferrariju redovito prao Kimija isto to sada radi i Vettel.



      20
      9

      11
  5. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Hahaha, ovo je već patetično



    16
    -26

    42
  6. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Haha vidi komentara. Kolege sto vam nije jasno?

    “Alonso beat Raikkonen 84% of the time in qualifying (16-3), 94% of the time in races (16-1) and scored nearly 3 times as many points (161-55). The median gap between them in qualifying was 0.684% (mean = 0.57%), and the median gap between them at the end of races was 27.4 seconds (mean = 32 seconds)”

    I da Stoffelov zaostatak je manji.



    13
    5

    8
    • Aston Martin
      nando1 Prikaži

      Brojke govore sve a to što Kimijevi fanovi to ne žele prihvatiti je njihova stvar. Iskreno i meni je Kimi drag vozač ali sada sjedi u istom bolidu kao i Vettel ! Koliko ono bodova zaostaje?



      21
      9

      12
  7. Formula 1
    villeneuve7 Prikaži

    Nije dovoljno samo pogledati rezultate i statistike i doci do ovakvih zakljucaka. Raikkonen imao jednu od losijih sezona i to nije bio pravi omjer. Pogledajte samo kako je vozio u Lotusu prije nego se vratio u Ferrari. Ja jos uvijek stojim pri tome da je Raikkonen vise zasluzio titulu 2005 a ne 2007.
    Alonso je ocigledno frustriran cinjenicom da vozi auto koje jednostavno nije doraslo njegovom talentu i to je cinjenica. Zasluzio je dosta vise ali njegova odluka da dodje u McLaren. Osim toga, psiholoski aspekat u F1 je jako vazan. Ako okusite podijume, pobjete, titulu a poslije zavrsite u nekonkurentnom autu nastaje nervoza, gubi se motivacija, brzina, sigurnost u sebe, strast itd. Alonso zeli da se bori za pobjede a ne za sitne bodove.



    15
    13

    2
  8. F1puls
    Ice Prikaži

    heh, drago mi je što je alonso u mclarenu



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.