Brawn: Vettelova pobjeda na Silverstoneu je bila vrlo važna u borbi za titulu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 15 komentara

Sportski šef Formule 1 Ross Brawn misli da je pobjeda Sebastiana Vettela i Ferrarija u Silverstoneu prošlog vikenda izuzetno značajna u borbi za naslov svjetskog prvaka, i tehnički i psihološki.

Podsjetimo, Vettel je već na startu prošao ispred Hamiltona, a do trećeg zavoja imao je već veliku prednost. Nakon sjajne utrke i puno drame Hamilton se vratio do druge pozicije, te u ukupnom poretku sad kasni 8 bodova. Nijemcu je to četvrta pobjeda sezone.

Iako ne misli da je ovo ključni trenutak sezone, Brawn naglašava važnost trenutka:

“Ovo je Sebastianova 51. pobjeda u karijeri, što ga izjednačava s Alainom Prostom.”

“Ne možemo reći da je ovo ključni moment sezone, obzirom da 8 bodova prednosti nije puno, a ispred nas je još pola sezone. Ipak, rezultat je definitivno važan, i tehnički i psihološki jer sad dolazi Vettelova domaća utrka u Njemačkoj.”

“Hamiltonov tempo bio je sjajan i tko zna što bi se dogodilo da ga Vettel i Bottas nisu prešli na startu. Ono što je sigurno jest da se prije utrke očekivalo da vrati vodstvo u ukupnom poretku, a taj plan se pretvorio u ublažavanje štete.”

Ferrari sad ima 20 bodova prednosti u odnosu na Mercedes, a ispred nas je Hockenheim. Brawn kaže da i tamo očekuje blisku borbu:

“Ferrari je pokazao da može pratiti Mercedes po razvoju bolida kroz sezonu i može izvući maksimum iz svog paketa.”

“To nagovještava još zanimljiviji drugi dio sezone, nešto kao što smo vidjeli u posljednjih par krugova Silverstonea,” zaključuje Brawn.


Odgovor

15 komentara

  1. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Gume koje bi trebale više odgovarati Mercedesima, staza koja je definitivno po Luji krojena, konfiguracija taman za Merc.. domaća staza za strijele i Luju. Jedino vrijeme je moglo biti kojih 10 stupnjeva niže i to bi bilo sve što Mercedesima daje prednost. No ipak je Ferkan dobio utrku.. dobrim dijelom prepisujem i toj nešto višoj temperaturi na kojoj Ferrariju bolje rade gume. i nevjerojatno dobrim startom, kao nevjerojatno lošim Mercedesovim startom ( sa oba bolida).

    U svakom slučaju jedna pljuska Mercu koju će pamtiti, i to na domaćem terenu. Dali će to biti dovoljno za osvojit sezonu, vjerovatno neće, no barem ima dobar okus u ustima.. do sljedećeg gorkog pića hehe.



    22
    21

    1
  2. Blue Flag
    BrrZiiii Prikaži

    još jedna pobjeda u nizu-iduća….pa ćemo uvijedjeti svu “čarliju” i nadasve “najboljeg od najboljih” u medijskim meltdown-ima luia.



    9
    4

    5
  3. Alfa Romeo
    ficola Prikaži

    Mislim da je ovo znak da ove godine naslov ide u Ferrari.



    8
    3

    5

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.