Bottas: Vettelovo pretjecanje bilo je samo pitanje vremena

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 8 komentara

Valtteri Bottas kaže da je pretjecanje Sebastiana Vettela za pobjedu u utrci jučer bilo neizbježno, obzirom da su njegove gume bile pri kraju radnog vijeka.

Mercedes je prilikom perioda sigurnosnog automobila odlučio ostaviti svoja dva vozača na postojećem setu guma i čuvati pozicije na stazi, a Ferrari je pozvao Vettela na novi set soft guma. Nakon par krugova napada – Vettel je prošao, a Bottas je počeo gubiti pozicije i na kraju pao na četvrto mjesto.

“Mislim da je samo bilo pitanje vremena,” kaže Bottas.

“Očigledno, to je razočaravajuće u tom trenutku, ali gledajući krug za krugom što se događalo s mojim gumama – nisam ništa mogao učiniti.”

Bottas kaže da je podržavao odluku ekipe o neulasku u boks, ali gledajući u retrospektivi – odluka je očigledno bila pogrešna.

“Možemo samo nagađati što bi bilo da nije ušao sigurnosni automobil. U tom trenutku sam osjećao da nam je tempo dobar u odnosu na Ferrari. Približavao sam mu se i imali smo prednost na kraju prvog stinta. Drugi stint je trebao biti jako dugačak.”

“Na kraju smo riskirali s ostajanjem na stazi i pokušajem pobjede jer je uvijek teže obaviti pretjecanje. Iskreno, u tom trenutku bih i ja odlučio ostati na stazi da me ekipa pitala za mišljenje. Siguran sam da bih rekao da me ostave na stazi i da pokušam pobijediti umjesto da se zadovoljim drugim mjestom.”

“Gledajući unatrag – rezultat bi bio bolji da smo obavili promjenu guma, to je činjenica.”


Odgovor

8 komentara

  1. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Gori od baricela, osta si na stazi da budes prvi da kocis vetela i pokusas hamu pomoc da sta napravi, bia bi ti i jos nize redbull nije onako slab na pravcu i da je verstapen osta u utrci… Zrtveno janje



    32
    12

    20
  2. sennacher Prikaži

    Bottas je odvezao utrku vrlo korektno i sasvim je razumljiva ova odluka jer je prije SC-a odlično stajao u odnosu na Ferrari. Također se odlično branio od Vettela koliko god je mogao, a za razliku od ostatka Mercedesove ekipe nakon utrke je davao korektne i odmjerene izjave. Ne treba zaboraviti ni odličan start, sve u svemu dobra utrka za Bottasa iako nije rezultirala zasluženim bodovima, ali to je ponekad tako.



    6
    6

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.