Brown: MCL33 ima manje downforcea od prethodnika, a oporavak će trajati od ‘dvije do deset’ godina

Vijesti

Crankshaft

Prije 6 godina 2 min 4 komentara

McLarenov izvršni direktor Zak Brown priznao je da se momčad nalazi u velikom kaosu i problemima, te da će ekipi iz Wokinga dugo trebati da stane ‘na zelenu granu’. Po njegovim riječima, ovogodišnji MCL33 stvara manje downforcea od njegovog prethodnika, a sve to u jeku novih promjena vodstva koje su uslijedile kao rezultat odlaska trkaćeg direktora Erica Boulliera.

“Nemamo isti downforce koji smo imali prošle godine. Identificirali smo područje u kojem je naš bolid ove godine slabiji od prethodnika.”

“Jesmo li imali najbolju šasiju prošle godine? Ne, definitivno ne.”

“Jesmo li imali vjerojatno bolju šasiju? Mislim da je zbog svih različitih varijabli teško reći ‘da’ ili ‘ne’, ali znamo da imamo manje downforcea ove godine nego prošle.”

Gil de Ferran je uoči VN Velike Britanije postao sportski direktor, Andrea Stella je promoviran na mjesto direktora performansi, dok je operativni direktor Simon Roberts zadužen za tehničku stranu bolida. Ipak, za bolje dane trebat će puno strpljenja i rada, odnosno godina.

“Realno, trebat će vremena da se stvari riješe, mislim da smo od toga udaljeni godinama”, rekao je Brown.

“Ne znam je li to dvije ili 10 godina ili nešto između, vjerojatno nešto između toga dvoje, ali ne želim predviđati.”

“Moramo biti realni i iskreni prema sebi, navijačima, i reći da će ovo biti avantura, pa mislim da to svi trebaju prepoznati. Jučer je krenulo to putovanje, nismo gotovi. Radimo ka tome da razvijemo bržu trkaću momčad i brži trkaći automobil, tako da na ove objave ne bi trebalo gledati kao na gotov proizvod. To je početna točka.”

Brown je dodao da se McLaren neće predati ove sezone te da će ekipa dati sve od sebe da osvoji četvrto mjesto konstruktorskog poretka koje trenutno pripada Renaultu s, kako se čini, kvalitetnijim i bržim bolidom.

“Nalazimo se u prilično velikoj borbi za četvrto, peto, šesto, sedmo mjesto – sve momčadi su tu jako blizu. Ne želim predviđati, to nas je u prošlosti dovodilo u nevolje pa ne želim ponavljati neke od pogreški koje smo činili.”

“Ono što bih želio i što ćemo učiniti jest žestoko se boriti kako bismo završili četvrti u prvenstvu”, zaključio je Amerikanac.


Odgovor

4 komentara

  1. Aston Martin
    nando1 Prikaži

    Poštenije je ovako , priznati da su u banani i da nema ništa od brzog oporavka. Znači , Alonso sigurno odlazi . Treba uzeti nekog mladog vozača i krenuti od nule. Iskreno se nadam , kao meclarenovac da se ta druga najveća F1 momčad svih vremena može dignuti iz pepela .



    25
    22

    3
    • Mclaren
      wilson Prikaži

      Prvo moja isprika, na mobitelu sam krivo stisnuo tipku i sad me bode u oči ovaj minus. Sve napisano drži vodu. Problem u McL-u nije nastao preko noći. Nevolje traju dugo a oporavak će vjerojatno trajati još duže. Navijam za Alonsa ali definitivno je bolje da ode u drugu seriju jer ovdje nema kruha do daljnjeg. U rezultatskom smislu. Mogu misliti koja reakcija kod vodećih je bila kad su vidjeli koliko su pogrešno procijenili sve. Od kvalitete šasije, korelacije podataka između zračnog tunela i staze, odnosima u ekipi, manjka u kasi odlaskom Honde. No, ako ništa drugo, prelaskom na Renault su pale maske i postalo je vidljivo koliko je stanje u stvari loše. No, svako zlo za nešto dobro. Valjda. Nadam se da sad stvari mogu krenuti na bolje. Možda ne ove sezone ali od iduće svakako.



      21
      19

      2
  2. Lance Stroll 18
    dino18 Prikaži

    aaaaaaaaaaaaaaaaahahahahahahahahahahahah

    pa kakvi su klauni ovi ljudi, ONAKVU momčad usraše
    ovo je… sposobni ko Vlada RH, bilo koja



    17
    13

    4
  3. Formula E
    ShangaiDevil Prikaži

    E da su odmah priznali ovo tamo na kraju 2015, a ne pricali price o najboljoj sasiji sada bi vec bili na dobrom putu oporavka



    12
    11

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.