Ocon i Perez ciljaju na nove bodove

Izdvojeno

Iza Force Indije nije najsjajnija subota. Sergio Perez je na jučerašnjim kvalifikacijama za VN Austrije ispao nakon Q1 (P17), a Esteban Ocon ipak nije uspio do Q3 te se morao zadovoljiti 11. mjestom.

Esteban Ocon

“Posljednja kvalifikacijska runda nije bila dostižna. Nedostajala nam je desetinka ili dvije da bi napravili razliku jer sredina poretka je vrlo tijesna. Nemamo najlakši vikend, ne možemo pronaći pravi tempo, pogotovo u jednom krugu.”

“Mislim da će nam poboljšanja koja dolaze u sljedećim utrkama donijeti poguranac koji nam je potreban. Pozitivna stvar oko 11. mjesta je što imamo slobodan odabir guma i možemo startati na novim komponentama. Radujem se utrci i ciljam na bodove.”

Sergio Perez

“Razočaran sam zbog toga što sam tako rano završio s kvalifikacijama. Ovo definitivno nije rezultat kojeg smo očekivali. Bili smo blizu Q2, ali na kraju nije bilo dovoljno. U posljednjem krugu sam naišao na dosta prometa u trećem sektoru i tu sam izgubio vrijeme.”

“Nismo iskoristili maksimum naših performansi i zbog toga smo platili cijenu. S ovako malim razlikama, potrebno je biti savršen kako bi prošli dalje, a danas nije bilo tako. Imam osjećaj da smo napredovali s bolidom kroz vikend, iako danas to nismo mogli pokazati. Dat ćemo sve od sebe i pokušati stići do nekih bodova.”

Otmar Szafnauer

“Na tako kratkoj stazi razlike između bolida su vrlo male, pogotovo u sredini poretka. Estebanovo 11. mjesto je solidan rezultat i omogućava nam borbu za bodove. Sergio se muči s balansom bolida i na kraju je imao problema s prometom.”

“Leclercova  kazna znači da će Sergio napredovati do 16. mjesta. Imamo solidan tempo u utrci i mislim da imamo šanse. Bit ću razočaran ako ne osvojimo bodove.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.