Lewis Hamilton pobjednik VN Francuske!

Izdvojeno

Lewis Hamilton pobjednik je VN Francuske vožene na stazi Paul Ricard. Mercedesov vozač stigao je do 65. pobjede karijere ispred Red Bullovog Maxa Verstappena i Ferrarijevog Kimija Raikkonena.

[glasovanje utrka=”87″]

Daniel Ricciardo (Red Bull) završio je četvrti, Sebastian Vettel (Ferrari) se nakon udesa s Valtterijem Bottasom (Mercedes) na startu utrke morao zadovoljiti petom pozicijom, a šesti je bio odličan Kevin Magnussen (Haas). U bodovima su završili i Bottas, Renaultovi Carlos Sainz i Nico Hulkenberg te Charles Leclerc (Sauber).

Tijek utrke

Uoči starta VN Francuske čekalo nas je sunčano vrijeme, a kiša se očekivala krajem utrke. Od najboljih deset, Vettel i Raikkonen su zbog drugačije taktike u Q2 startali na ultrasoft gumama. Hulkenberg i Perez odlučili su se za soft, Gasly, Ericsson, Alonso i Vandoorne za supersoft, a svi ostali bili su na ultrasoftu.

Start utrke bio je i više nego uzbudljiv. Hamilton je odradio dobar start i bez problema zadržao vodeću poziciju. Vettel i Bottas imalu su dodir u prvom zavoju. Nijemac je oštetio prednje krilo, a Fincu je, uz to što se izvrtio, pukla zadnja lijeva guma. Loš početak imali su i domaći predstavnici. Ocon i Gasly morali su odustati nakon nekoliko stotina metara. Toro Rossov vozač je u trećem zavoju završio u zadnjem kraju bolida svog sunarodnjaka.

https://twitter.com/f1pills/status/1010890436918022145

Zbog mnogobrojnih dodira, odmah smo vidjeli sigurnosni automobil. Vettel i Bottas su se nakon odlaska u bokseve vratili na stazu, a suci su istraživali njihov incident. Najveći dobitnici nakon nereda na startu bili su Verstappen i Sainz na drugom i trećem mjestu. Magnussen i Leclerc su također napredovali, a Vettel i Bottas našli su se na začelju poretka. Incident između Ocona i Gaslyja također je bio pod istragom. Sigurnosni automobila maknuo se sa staze na kraju petog kruga i utrka se nastavila.

Alonso, koji je također obavio pit stop nakon prvog kruga, se izvrtio nakon duela s Vettelom netom nakon nastavka utrke. Raikkonen je brzo prošao Leclerca i Magnussena, a Vettel je još većom brzinom vraćao izgubljene pozicije. Ricciardo je u devetom krugu dobio dvoboj sa Sainzom i stigao do trećeg mjesta. Suci su odlučili kazniti Vettela s 5 sekundi zbog incidenta s Bottasom. Sainz je ubrzo izgubio mjesto i od Raikkonena.

Pod istragom sudaca bio je i Grosjean zbog toga što je u prvom krugu kroz četvrti zavoj napustio stazu i stekao nedozvoljenu prednost. Vettel je odradio lijepo pretjecanje nad Hulkenbergom kroz Beausset, a nedugo zatim “pali” su i Perez te Grosjean. Nijemac je bio na softu i činilo se da bi na tim gumama mogao izdržati do kraja utrke. Jedina prepreka bila mu je kazna. Hamilton se u međuvremenu odvojio od Verstappena na skoro četiri sekunde.

Proboj prema vrhu odrađivao je i Bottas, ali nešto sporijim tempom nego Vettel. Suci su imali pune ruke posla – Sirotkin je bio pod istragom zbog prespore vožnje tijekom sigurnosnog automobila. Vettel je u 18. krugu stigao do šestog mjesta nakon što je bez problema prošao Leclerca i Magnussena. Ostao mu je još Sainz, kojeg je prošao u 20. krugu, a za četvrtoplasiranim Raikkonenom je zaostajao više od 15 sekundi.

Alonsu je u 21. krugu javljeno da kiša stiže za dvadesetak minuta. Situacija se na sredini utrke malo smirila. Jedino se Bottas još uvijek probijao i prolazio sporije bolide, a Leclerc je pritiskao sedmoplasiranog Magnussena. Leclerc je ubrzo zatim napravio grešku i otišao sa staze, a to je iskoristio Hulkenberg i uzeo mu poziciju. Monegažanin se žalio na gume. Alonso je izjavio na team radiju da se nada da Vettel ima štetu na bolidu zbog “glupog” poteza.

Verstappen je bio prvi od vodećih koji je obavio promjenu guma. Nizozemac je u 26. krugu prešao na soft komponentu i vratio se na stazu tik ispred Vettela. Posljednjeplasirani Sirotkin dobio je kaznu od 5 sekundi zbog prespore vožnje tijekom sigurnosnog automobila, a Grosjean je prošao bez kazne. Ricciardo je bio sljedeći u boksu. Australac je izašao na stazu iza Vettela. Prvo odustajanje nakon Ocona i Gaslyja bilo je ono Pereza. Meksikanac se morao vratiti u garažu zbog problema s motorom.

Grosjean je ponovno bio pod istragom sudaca, ovog puta zbog incidenta na startu utrke, a kazna od 5 sekundi je stigla vrlo brzo. Leclerc je prešao na supersoft gume u 33. krugu. Mladi Sauberov vozač vratio se na stazu na 16. mjestu. U sljedećem krugu pit stopa se riješio i vodeći Hamilton. Britanac se odlučio za soft, a vodstvo utrke je preuzeo Raikkonen. Ricciardo se približio Vettelu i prešao ga u 34. krugu kroz Beausset.

Grosjean se nakon odrađenog boksa i kazne vratio na stazu kao posljednji. Vettel se mučio s gumama. Raikkonen je to iskoristio i zauzeo peto mjesto od momčadskog kolege. “Nemam kočnice, nemam gume, nismo u bodovima,” urlao je Alonso na team radiju. Bottas je u 40. krugu prešao na supersoft gume, ali momčad je imala problema sa zadnjom desnom gumu pa je izgubio nekoliko sekundi. Već u sljedećem krugu u boks je otišao i Vettel.

Nijemac je uz promjenu guma odradio i kaznu od 5 sekundi. Raikkonen se sve više približavao Ricciardu koji je imao oštećeno prednje krilo. Australac nije tako olako dao poziciju, ali Raikkonen ga je prošao na Mistral pravcu. Alonso je bio posljednji koji je otišao u boks. Španjolac je nakon prelaska na ultrasoft pao na samo začelje. Bottas je posljednjih nekoliko krugova lovio Magnussena za sedmo mjesto. Prava noćna mora zadesila je Sainza.

Renaultov vozač je četiri kruga prije kraja utrke prijavio nedostatak snage u bolidu. Magnussen i Bottas brzo su to iskoristili i prošli Sainza. Tri kruga prije kraja utrke Strollu je pukla prednja lijeva guma. Kanađanin je morao odustati, a nakon toga je označen virtualni sigurnosni automobil. Utrka se vratila u normalu krug prije kraja, ali nismo vidjeli promjene pozicija. Jedino je Alonso morao otići u boks zbog problema s ovjesom, a kiše na kraju nije bilo.

Hamilton je mirno odveo završnicu utrke i stigao do treće pobjede ove sezone. S novih 25 bodova preuzeo je vodstvo u poretku vozača od Vettela. Nijemac je proglašen vozačem dana, a najbrži krug utrke zabilježio je Bottas.

Sljedeća utrka vozi se već za tjedan dana u Austriji!

Poredak

Pozicija Vozač Momčad Motor Vrijeme+zaostatak
1 Lewis Hamilton Mercedes Mercedes 1:30:11.385
2 Max Verstappen Red Bull TAG +7.090
3 Kimi Raikkonen Ferrari Ferrari +25.888
4 Daniel Ricciardo Red Bull TAG +34.736
5 Sebastian Vettel Ferrari Ferrari +1’01.935
6 Kevin Magnussen Haas Ferrari +1’19.364
7 Valtteri Bottas Mercedes Mercedes +1’20.632
8 Carlos Sainz  Renault Renault +1’27.184
9 Nico Hulkenberg Renault Renault +1’31.989
10 Charles Leclerc Sauber Ferrari +1’33.873
11 Romain Grosjean Haas Ferrari +1 krug
12 Stoffel Vandoorne McLaren Renault +1 krug
13 Marcus Ericsson Sauber Ferrari +1 krug
14 Brendon Hartley Toro Rosso Honda +1 krug
15 Sergey Sirotkin Williams Mercedes +1 krug
16 Fernando Alonso McLaren Renault +3 kruga
17 Lance Stroll Williams Mercedes +5 krugova
18 Sergio Perez Force India Mercedes Motor
19 Esteban Ocon Force India Mercedes Incident
20 Pierre Gasly Toro Rosso Honda Incident

[donacija]


Odgovor

70 komentara

  1. Blue Flag
    BrrZiiii Prikaži

    utrka uopće nije bila loša!…pravo iznenađenje….a njemačke prvake uvijek mercedes na istu zamku sredi….coultard je sličnu situaciju prodao schumacheru, kao i lui danas vettelu sa sendvičem i usporavanjem…bottas nije niti bio svjestan da je namjerna kolateralna žrtva….barem je bilo pretjecanja…onog za babe po ravnici i par sa unutarnje i vanjske strane zavoja što je ok…ocjena 6



    13
    -7

    20
    • Blue Flag
      BrrZiiii Prikaži

      pogledajte kako je skinuo nogu sa gasa lui…bottas zatvara sa vanjske strane i vettel mora popustit na djelu gdje nema gume i klizii jer nema gdje…potpuno je jasno da vettel nije kriv već je isprogramiran da bi bio žrtva….biti će priče o tome sigurno



      18
      -14

      32
  2. Ferrari
    Markozaja Prikaži

    Maestralni seb..tako se vozi auto :D dobar hamilton..solidan kimi..dobar max..sve u svemu dobra utrka :) forca ferrari



    21
    -2

    23
  3. Max Verstappen 33
    Mario Prikaži

    Evo vam sada,onima koji su mi dali more minusa dobili ste sada. Moje želje su se ostvarile. Max čudo od vozača!!!



    12
    -20

    32
  4. Formula E
    ShangaiDevil Prikaži

    Kimi car i dotd :klanjam:



    10
    6

    4
  5. Blue Flag
    BrrZiiii Prikaži

    max je potpuno sazrio…bit i će to uzbudljive borbe sa njim u budućnosti ako neće voziti hondin motor

    ali najveće pitanje je da li je vettel mentalac ili će si uništiti 2 prvenstva zaredom…jer je mentalac?…pa mora očekivati da će drugi igrati prljavo kao što i on ponekad čini ali uglavnom sa instnt karmom



    14
    -4

    18
  6. Fernando Alonso 14
    ja5 Prikaži

    Bojler, doviđenja.



    22
    21

    1
  7. Adrian Newey
    zgrobnika Donator Prikaži

    Team radio Alonsa:
    Nemam gume
    Nemam kočnice
    Nemam down force
    Nemam bodove
    Nemam volje
    Nemam za burek
    Nemam za yogurt
    Nemam…
    Nema…
    Ne…
    N…

    ..
    .



    53
    50

    3
  8. Jim Clark
    VekiVedro Prikaži

    5 sec Vettel za uništavanje nečije utrke…pff.
    Dobra utrka, obzirom kakve su najave bile.
    Bravo Charles.

    Edit. Alonso sepočeo zafrkavati sa F1, ne vidim ga još dugo tu.



    21
    11

    10
  9. Mclaren
    wilson Prikaži

    A bar je bilo zanimljivo u prvom krugu. I Kimi se probudio. Alonsu postavio još jedan rekord ako se ne varam. U sedam dana pobjeda u Le Mansu i zadnji na Paul Ricardu. Sve na tlu Francuske. McL kao da je ubacio u rikverc.



    14
    14

    0
  10. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Isprike stazi prije svega :mrgreen: Nisam očekivao dobru utrku. Ja dao sedmicu
    Hamilton bez pravog izazivača, a tim veća šteta za onu glupu grešku Seba jer mislim da je mogao prijetiti Lewisu. Al ajd, izvukao je poslije maksimum. Strašno mi je žao Ocona i pogotovo Bottasa, vozi stvarno dobro dosad, ali nema sreće čovjek. Red Bullovi solidni, Kimi nakon sveg onog na početku utrke opet uspije IZGUBITI poziciju na startu :facepalm: , ostatak utrke mu je bio ok. Odličan Mag, loša sreća za Sainza koji je ubio Hulka. Leclerc je mogao bolje čini mi se – ali sve u svemu vrlo dobar.
    A mislim da je Alonsu danas najveći izvor frustracija što ga je Seb onako prošao :mrgreen:



    8
    4

    4
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Sainz ubio Hulka? :facepalm: Hulk je imao problema na treninzima, pa je kasnio sa pripremom bolida. Pročitaj izjave iz tima. I na kraju samo desetinku iza Sainza u Q2. Na utrci je bio jedan od najboljih uz Vettela, i to na najsporijim gumama. Jbg, u drugom stintu očigledno nešto nije funkcioniralo. Nije nimalo skidao prednost, a vozio je na novim US. Možda je i on gubio snagu kao i Sainz.



      2
      0

      2
  11. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Solidna utrka, Lewis laganini od početka do kraja, Max super, Kimmi izvukao maksimum.
    Magnusen, Sainz i Leclerc isto odlični.
    Vettel si sam u uništio utrku, još je dobro prošao sa samo +5sek kazne.
    Već za tjedan dana Austrija ?



    14
    12

    2
  12. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Bit ce lagano okupljanje forumasa u nekoj garazi na humanitarnom sastavljanju bolida za Mclaren. Laziramo prolazak crash testova, usisavac nam posluzi za zracni tunel, sta ce nam Toyotin…Narucimo par dijelova iz Rijekametala neka krilca handmade i turnemo neki walkie talkie prodamo pricu da je team radio sta nam mogu. Slozimo na kladionici sigurna pobjeda naseg bolida jos i zaradimo kud ces bolje :(



    30
    28

    2
  13. Mattia Binotto
    SamoFerrari Prikaži

    Bravo Max???
    Drago mi je da se Sauber vratio u bodove.
    Alonso??
    Kimi, nasmiješi se malo.?????????????????????????????????



    12
    10

    2
  14. Kimi Raikkonen
    Iceman 7 Prikaži

    Vettel vozač dana!? Hamilton odvozio kako treba, šteta za Bottasa, Kimi jako dobar. Pričajte što god hoćete udrugo koja zaziva vozače da odu u penziju, ali Kimi s 39 godina ima jako dobar race pace, jedino što zna ujebat u kvalama, ali bilo bi lijepo da ako ga LeClerc zamijeni iduće godine da odvozi još sezonu u nekom timu sa sredine poretka( iako vjerujem da će ostat još sezonu)… Na ovom portalu dosta se pljuje po Verstappenu, ali kad oba Red Bulla imaju čiste vikende Verstappen je taj koji je uglavnom brži unatoč činjenici da je Ricciardo u najboljim godinama za vozača, dok Verstappen još nije ni punoljetan u svim državama.. Williams nek ide kvragu, nisam vidio gore postave još od vremena kad su u napadu Arsenala igrali Bendtner i Chamakh. Stroll je panjina teška, nerijetko uništava gume s lock upom,… nek ti tata plati nešto drugo čim ćeš se bavit…



    22
    16

    6
  15. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Solidna utrka po meni 6
    Vettel je dobio preblagu kaznu, trebao je dobiti minimalno 15sec. (minusi navalite)
    Hamilton kontrolirano bez ikakve greške.
    Grosjean je teški kralj, svako 5 minuta je bio pod istragom.
    Baš mi je drago vidjeti nemoćnog Alonsa kako ga zaobilaze za 3 kruga. Nadam se da sljedece sezone nece biti u F1 ni on no Bojler.
    Willims standardan.
    Bottas odradio par fantasticnih pretjecanja van DRS.
    Kimi je 10 krugova izgleda kao materijal za Ferrari, a ostalih 40 spavao.
    Šteta za Force Indije.
    Sve u svemu solidna utrka.



    21
    -30

    51
    • Jim Clark
      VekiVedro Prikaži

      Trebalo bi staviti uz ove pluseve i minuse i Ferrari vote, da svi ovi koji daju minus za šta god se loše kaže o ferrariju imaju kako izraziti svoj gnjev hehehe



      9
      3

      6
    • Mattia Binotto
      SamoFerrari Prikaži

      Sve ste rekli, jedan + od mene ?



      2
      -1

      3
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      malo frustriran zivotom ili??? uzivas u alonsu odozada, vettela bi trebalo diskvalificirati zbog stvar koje pacenik za kojeg navijas radi i momcadskim kolegama a da ne pricam o drugima. Lewis je realno veci supak od vetela i to debelo i radio je neke stvari namjerno dok vetel ako pogrijesi pogrijesi zbog pretjerivanja i s obzirom da su i max i lewis za gore ili slicne stvari bili nekaznjenji tvoja zelja mi za vecom kaznom zvuci licemjerno. No kakav je komentar ni ne cudi me ostalo..



      1
      1

      0
  16. Ayrton Senna
    ayrton1791 Prikaži

    Nema nikakve isprike za ovakvu današnju grešku, kolko god da je imao bolji start čista njegova greška i sam sebi je uništio utrku.
    Na kraju se jos i donekle dobro završilo, 5 pozicija.
    Kimi dobar na kraju, nije izgledalo tokom trke da ce do postolja.



    28
    25

    3
  17. Formula E
    ShangaiDevil Prikaži

    https://youtu.be/1ScJ0BUDc6Y

    Nova pjesma kristine agilere gdje hamilton stenje!! Premotajte na 2.40



    5
    -4

    9
  18. Blue Flag
    BrrZiiii Prikaži

    bottas osim što je zatvorio vettela skoro je pretekao pravog uzročnika sudara -luia…a onda je morao ipak pustiti luia , trenutak prije udara i cijela duljina auta sa lošijim ulaznim kutem u zavoju 1?….ma uopće nije pokvareno do bola?

    isprogramiran sudar u laudinoj glavi…on je dovoljno pokvaren da to smisli, ponovi i besramno se pravi kao da niš ne kuži



    19
    -24

    43
  19. F1puls Portal
    Testarossa Prikaži

    Hamilton se danas izvukao iako je najvise kriv za sudar iza njega. Sto se tice Seba, u daljem toku prvenstva mora ocekivati jos prljavije stvari od pokvarnjaka kakav je Hamilton. Covijek koji uvijek igra igrice cak i sa svojim timskim kolegama. Zao mi je Botasa, najebe ni kriv ni duzan zbog podlog Hamiltona i rezisera Laude!!!



    25
    -29

    54
  20. Ferrari
    07drogo Donator Prikaži

    Sauber AMG Pirelli Petronas wins again…jbg ovaj vikend je njegov ali nema veze. Nadam se da ce se Vettel drzati do Silverstona koji je ako se ne varam jos jedan njihov vikend…da Kimi jucer nije bio katastrofa u kvalama mozda je mogao i bolje ali sudeci po tome koliko je Vettel bio brzi cisto sumnjam da ce nam on bitno pomoci u skidanju bodova mercedesu. Prije bih se kladio na Crashstapeena ili Ricciarda nazalost



    7
    -13

    20
  21. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Čestitke Hamiltonu. Odvozio bez greške i sasvim zaslužena pobjeda.
    Netko je spomenuo da je kriv za sudar Vettela i Bottasa?! Nadam se da je to šala. Seb je imao odličan start i da je bila neka druga staze u pitanju moguće je da bi se i probio napred. Ovako je ostao u sendviču, a na kočenju preblizu Lewisu i aerodinamika je napravila svoje u smislu puno manje downforcea na prednjem krilu prilikom kočenja. Kazna sasvim opravdana (možda eventualno 10 sec, ali to ništa ne bi promjenilo. Lauda bi mu vjerojatno dao black flag. Razumijem ga. To je utrkivanje, ego je svima na maksimumu kao i živci.)
    ¸Bravo za Leclerca! Marljiv sakupljač bodova i napreduje svakom trkom. Koliko god bi ga volio vidjet u Ferrariju prije će u Haas na 1-2 godine kaljenja umjesto Groznog.
    Stroll iliti lijevo smetalo. Pred kraj kao da je izgubio kompas i samo je smetao po stazi (oba Williamsa smetaju već odavno).
    GP3 chasis…bolje da skupe kompilaciju team radija i dilaju cd-ove. Zaradili bi poprilično.



    18
    15

    3
  22. Blue Flag
    BrrZiiii Prikaži

    telemetrija će lako dokazati da je lui skinuo nogu sa gasa….pričekao skoro pol sekunde i tek onda počeo kočiti za zavoj 1….iz drugog kuta se vidi namjeran sendvič bottasa

    https://www.youtube.com/watch?v=CTyqqjMyxlk
    1:38 pa vidite sami
    max je bio još za cijeli auto udesno…



    12
    -3

    15
    • Lewis Hamilton
      smr201 Prikaži

      Ne znam di ti vidiš da je i koliko je on ranije dignuo nogu s gasa, al dobro i da je.
      Šta je zabranjeno dignuti nogu s gasa?
      S obzirom da je bio cijelo vrijeme ispred Bottasa očito da nije ništa sporiji u prvom zavoju bio tim magičnim dizanjem.
      Najbolje da sparkira sa strane on i Bottas i da puste Srba da prođe.
      Kad Max napravi istu stvar onda je divljak i treba ga izbaciti iz F1, a kad Seb onda je Ham kriv, čudesna logika.
      Seb izađe i kaže da je kriv, al ne uvijek ima netko ko tu zna bolje.



      23
      16

      7
      • Blue Flag
        BrrZiiii Prikaži

        nije ali je ljigavo….prvi nema što provocirati sve iza sebe takvim ponašanjem i to bi trebalo ući u pravila, jer je jasno da takvim potezom je siguran omjer da će doći do sudara. to više nije sport i treba biti sankcionirano



        6
        -20

        26
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        A svi ste uredno pljuvali po Rosbergu zbog pogrešnog moda. Što to Rosberg nije imao pravo usporiti, iako je bio ispred?



        7
        4

        3
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        @Pastor Rosberg je zbog pogrešnog moda vozio 20kh/h sporije nego normalno na mjestu di je napravio grešku sa modom.
        Ja uopće ne vidim na snimci da Hamilton usporava.
        Po Vettelu i Bottasu nebi rekao da je Ham išao išta sporije od njih kroz prvi zavoj, čak bi rekao da je malo kasnije kočio od njih dvojice.
        Da je bio toliko sporiji Bottas bi ga obišao sa vanjske strane.
        Vettel je brutalno startao što je bilo potpomognuto US, no kada je vidio da nema di proći je pustio gas i malo se odmaknuo, očito ne dovoljno.


        0
        -2

        2
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      da je skinuo nogu s gasa, a da nije pritisnuo kočnicu “štop lampa” bi se upalila…


      0
      0

      0
  23. Alfa Romeo
    ficola Prikaži

    Vettel je krenuo bolje od oba mercedesa,nažalost dogodio se po meni trkački incident i ništa drugo…šteta za Ferrari,no tješi me da Mercedes sa novim motorima nije bio u nekoj prednosti i to se vidi pogotovo po Bottasu koji je jako zaostao za Vettelom a bili su jedan iza drugog!



    12
    0

    12
  24. Ferrari
    racer 29 Prikaži

    Kako bi rekao jedan moj prijatelj: “*ebeš ti te staze bez pješčanih klopki”.. :D
    I u pravu je.. da ima pijeska (Marseille nije daleko.. mogli su ga nabaviti) ne bi bilo toliko zaobilaženja okolo u prvom, krš i lomom ispunjenom, krugu..
    A što se tiče utrke, utrka je bila vrlo dobra, ali samo zbog onih bolida srednje, niže (McLaren + Ericsson) i ultra niže klase (Williams) te Seba i Bottasa koji su danas doživjeli i to kako je to vozikati se među “običnima”.. i da, Seb je pogriješio i jedino dobro je to što se dogegao do petog mjesta..
    ma bit će bolje već za tjedan dana ;)



    16
    15

    1
  25. Ferrari
    Sreten Prikaži

    Ko mi moze strucno objasniti , zasto je Pirelli smanjio debljinu guma( znam ciji je to prijedlog bio) , i zasto je uzeo samo tri trke, ako vec mjenjas debljinu promjeni je za cijelu sezonu a ne samo na tri, i da li ce se ova debljina koristiti mozda sledece sezone pa su samo uzeli tri staze kao neku vrstu testa?

    P.S Ja imam neko svoje misljenje zasto su odabrali ove tri staze, ali prvo hocu da cujem misljenje drugih …



    3
    0

    3
    • Lewis Hamilton
      smr201 Prikaži

      Službeno objašnjenje je zbog toga što su to staze sa najviše brzih,dugih zavoja i sa najvećom degradacijom.
      Navodno da će ići “nove” gume i na Spa i Suzuku.



      1
      0

      1
    • Fernando Alonso
      Lovro Andraka urednik Prikaži

      Za Barcelonu i Silverstone su odabrali te gume jer je na njima ove godine stavljen novi asfalt, a na Paul Ricard su ih doveli zbog toga što je staza nova i nisu htjeli ništa riskirati. Pirelli je užasno konzervativan u zadnje vrijeme i zato su napravili tu ziherašku komponentu još uoči sezone.



      1
      1

      0
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        zato i jesu taoliko utrka dosadne. Jer neke utrke mogu voziti na ultrasoftu 50 krugova. Evo u francuskoj su neki na toj komponenti odvrtili 35krugova. I kakva onda pobogu sigurnija guma treba ovdje? U cemo je problem ako se ispostavi da trebaju jos jednom u boks. Ne zelim da gume pucaju samo tako ali i ovo sa 5-6 komponenti guma u kojima su razlike zanimarive nema smisla a jos manje nemaju smisla jer na us i ss neki odvoze ciju utrku kao npr kimi u nedjelju pa se ispostavi da nps je seft nepotreban. A na mnogim stazama bi se moglo ladno i bez midiuma a o hardu i superhardu necu pricat. Prirelli je sam sebe zajebo s ovogodisnjim gumama jer oni sami pojma nemaju kako one funkcioniraju.


        0
        0

        0
  26. FSV Prikaži

    Citam komentare i iskreno ne mogu da verujem da ljudi toliko pljuju po Vetelu kao da je napravio ne znam sta,kao prvo sjebo je i sebe zavrsio je predzadnji,drugo po meni vozio mnogo bolje od Botasa dosao je do 5.mesta veoma brzo,da je nekik cudom pala kisa ko zna sta bi bilo,Hamilton ko Hamilton ceo zivot igra prljavo,ove godine smo videli vise puta kad zapne ispod 3.mesta da je prosecan vozac i nista vise,Ferari je ovde imao itekako brzinu da pobedi da Vetel nije pogresio.Kazna smesna za Vetela?Pa za gore stvari Max nije dobijao nikakve kazne tako da stvarno ne znam zbog cega se digla prasina i price od 10 sec ili prolazak kroz box kao kaznu.Po meni postena kazna samo mi je zao sto nije i smrada Hamiltona udario koji igra itekako prljavo…covek ima vise srece nego pameti.Sve u svemu solidna trka.



    28
    -6

    34
  27. Nigel Mansell
    Red5 Prikaži

    Ne loša utrka, iznenađujuće. Pičvajz u prvom zavoju, mnogi krive Hamiltona, ali…on je prvi, koči kad hoće, Vettel je mogao i njega pokupit da je htio. Nije htio, tražio je prolaz. Nije uspio i zajebo si je utrku. Poslije je vozio ko zmaj i nadoknadio štetu koliko je mogao. Leclerc pokazao da je zrel za Ferrari, Sainz da ima brzinu bolju od Hulka, Verstapen se napokon ustabilio, a Kimi odvozio pristojnu utrku. Sve u svemu, jedva čekam Austriju.



    13
    10

    3
  28. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Zašto je ova utra loše ocjenjena? Možda još neki nisu skontali kako se glasa?
    Staza me je iznenadila. Onaj pravac sasvim dovoljan za odradit prestizanje. Da je bio čitav pravac bez šikane bilo bi prelagano. Čak se i u onoj širokoj krivini moglo napasti.

    Šteta za Vettela, ali je barem napravilo utrku uzbudljivijom. Sranja se događaju…
    Šteta i za Sainza. Nekako mi je drugi stint bio čudan. Samo je Kimi bio bolji u drugom stintu na mekšim gumama. Dok Hulk i Leclerc nisu napravili ništa na US i SS pred kraj utrke. Puno bolje su vozili prvi stint. Očekivao sam da će se obojica boriti sa Magnussenom i Sainzom do kraja, i bez Sainzovih problema. Jer tu su negdje bili prije odlaska u boks.



    4
    2

    2
  29. Marlboro
    McKruno Donator Prikaži

    Grozni blizu prvog boda ali ….! Ne vidim ga u F1 sljedeće sezone. A moji McLarenovci, šmrc.



    2
    2

    0
  30. Charles Leclerc 16
    ferarista Prikaži

    sad mu nije bilo dosadno?



    1
    1

    0
  31. Lewis Hamilton 44
    Berislav Donator Prikaži

    Merc bi dobro odradio ovaj puta posao da mu nije zasmetao opet onaj koji
    očito voli posao na startu odraditi bezglavo na brzaka. I onda mu je prvi
    kriv što je pre spor. Možda bi trebao krenuti Alonsovim stopama, ali u
    “quarter mile race”.



    2
    -6

    8

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.