Grosjean: Nema objašnjenja za udes u Q3

Izdvojeno

Haasov vozač Romain Grosjean nije mogao objasniti što je bio uzrok njegovom udesu tijekom kvalifikacija za VN Francuske.

Grosjean je bio u svom prvom brzom krugu u Q3 kada je izgubio kontrolu na svojim VF-18 u posljednjem sektoru i izvrtio se u zaštitnu ogradu. Nije se mogao vratiti na stazu, a bolid je imao štetu na prednjem krilu i nosu. Francuz će danas startati kao deseti.

“Još uvijek ne znam što se dogodilo. Imao sam istu točku kočenja i istu ulaznu brzinu kao i prethodni krug. Nema objašnjenja pošto sam imao istu liniju, stvarno ne znam što se dogodilo.”

“Sve je došlo iznenada, sa zadnjim krajem bolida sam imao preupravljanje, a onda je nos zaglavio u barijerama i nisam se mogao pomaknuti. Mislim da sam mogao u boks po novo prednje krilo i natrag na stazu.”

“Moramo shvatiti što se dogodilo, jer kao što sam rekao, ništa se ludo nije dogodilo, jednostavno nema smisla zašto sam izgubio zadnji kraj na taj način,” izjavio je Francuz.

Momčadski kolega Kevin Magnussen, koji je morao odustati od brzog kruga zbog Grosjeanovog incidenta, stigao je samo do devetog mjesta. Danac se žalio da mu je finalni pokušaj upropastio Kimi Raikkonen.

Grosjean osjeća da je Haas imao brzinu da zaključaju četvrti startni red i cilja da napokon završi negativnu seriju bez bodova, a ona traje još od prošlogodišnje VN Japana.

“Znam da smo mogli do sedmog i osmog mjesta i to bi bilo ljepše od trenutne situacije. Imali smo prednost od pola sekunde u odnosu na Renault. Isto bi trebali imati i u utrci pa ćemo pokušati prestići ih. Nadam se dobrim bodovima.”

“Želim biti ponosan na ovu utrku kad se završi, bez obzira na to što ću napraviti. Ako će to biti sedmo mjesto zbog naše odlične brzine, ili deveto zato što nismo imali tempo kojeg smo očekivali, onda dobro. Ali definitivno bi bilo lijepo da osvojim prve bodove u Francuskoj,” zaključuje Grosjean.


Odgovor

4 komentara

  1. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Ima ima, samo ti nećeš da priznaš.
    Imam neki jak osjećaj da ti je ovo zadnja sezona u F1.

    Čudno mi je malo da je Stroll-ov let prošao bez komentara.
    Navikli ljudi šta ćeš :chill:



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.