Postojao je interes većeg broja momčadi za Landa Norrisa

Izdvojeno

Luka Kolak

Prije 6 godina 2 min 5 komentara

Tri rivalske momčadi su htjele dovesti McLarenovu mladu nadu Landa Norrisa u svoje redove, no nitko nije na kraju uspio u svojoj namjeri.

Prije same VN Kanade pojavila se priča kako je Toro Rosso poslao upit, no taj pristup je bio na osnovi da Norris postane slobodni vozač. McLarenov šef Zakk Brown je jasno rekao kako njegova momčad nema namjeru pustiti dobitnika McLarenove Autosport BRDC nagrade nakon podupiranja Norrisa kroz cijeli njegov juniorski program.

“Dobili smo upite od više momčadi,” rekao je Brown.

“Imali smo tri pristupa s različitim stupnjevima. Neki su uključivali ovu godinu, no htjeli smo da se fokusira na F2 te da ga zadržimo u McLarenu.”

“Svi pristupi su značili kako bi otišao, a mi nismo zainteresirani za takav razvoj događaja. To je neprihvatljivo. Ne želimo ga trenirati za ostale, ali mislim kako nitko nema interesa trenirati njega za nas.”

Norris se trenutno suočava sa situacijom koju je imao trenutni vozač Stoffel Vandoorne prije dvije godine. Nakon osvajanja GP2, Vandoorne nije mogao biti promoviran u Formulu 1 zbog toga što su Fernando Alonso i Jenson Button i dalje vozili za momčad, te je tako godinu dana morao voziti u japanskoj Super Formuli.

McLaren i dalje nema otvorenih opcija gdje bi mogao ubaciti njihovog mladog vozača jer su ostale momčadi usko povezane s Ferrarijem, Mercedesom i Red Bullom te one preuzimaju mlade vozače u svoje redove u dogovoru s navedenim momčadima.

“Nemamo nikakvu sestrinsku momčad što nije idealno,” rekao je.

“To pokazuje kako FIA mora pobliže pogledati koliko utjecaja imaju momčadi nad drugim momčadima zbog toga što počinju zatvarati prilike za ljude koji su neovisni.”

Toro Rossov interes za Norrisa je došao nakon što je Brendon Hartley imao težak start u njegovoj prvoj sezoni u F1 te zbog toga što Red Bull trenutno nema adekvatne zamjene u njihovim juniorskim redovima. Red Bullov Helmut Marko je potvrdio kako je kontaktirao Norrisa.

“Imali smo razgovor, no potpuno drugačiji nego što je to prikazano od strane drugih,” rekao je Marko.

“Imali smo razgovor iza zatvorenih vrata, a ne u javnosti.”

[donacija]


Odgovor

5 komentara

  1. Mick Schumacher
    Kaiser Prikaži

    Ako im je toliko stalo da bude dogodine u F1, nek pljunu pare i daju ga u Williams njima će i tako falit sponzora dogodine kad ode Martini



    5
    5

    0
    • Stefan Bellof
      pigmalion Prikaži

      Točno. Ali je bizarno da ovakvi talenti od vozača postanu neka vrsta žrtve, tj. da se sa njima barata ( oprostite na izrazu ) kao sa stokom, s kojom se trguje.
      Dok UREDNI platiše voze F1 bolid godinama ( Ericsson, Stroll, Maldonado ).

      Ali F1 je takva….. sada ….. nema više NAJBOLJI….. nego NAJBOGATIJI……. ili oni koji odgovaraju uvjetima, koje diktiraju ONI KOJI SU BOLESNO bogati, npr. Red Bull……

      Lando neka bude strpljiv – doći će na njega red, AKO bude pameti kod gazda, već i 2019.-e. On je po meni u rangu Leclerca i Ocona.



      7
      6

      1
  2. Marlboro
    McKruno Donator Prikaži

    Alonso druge godine odlazi iz F1 tako da za Landa nema brige.



    5
    5

    0
  3. Ferrari
    Zare Prikaži

    Jel to od Chucka Norrisa mali?



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.