Hamilton: Prošle smo godine napravili bolji posao

Izdvojeno

Lewis Hamilton kaže da je VN Kanade dokaz da je Mercedes pao u formi u odnosu na prošle sezone, a u kombinaciji s pritiskom Ferrarija i Red Bulla, osjeća da su bilo kakvi bodovi tijekom teškog vikenda od vitalne važnosti u borbi za naslov.

Mercedes je stigao u Montreal sa starim motorom nakon što su morali otkazati poboljšanja, dok su Ferrari i Red Bull imali nove pogonske jedinice. Njemačka momčad nije uspjela ponoviti dominantnu brzinu na kvalifikacijama i u utrci na stazi koja im je uvijek odgovarala.

I dok je Ferrarijev Sebastian Vettel došao do pole positiona, a dan kasnije i do pobjede, Hamiltonov momčadski kolega Valtteri Bottas morao se zadovoljiti drugim mjestom, a aktualni prvak imao je problema s hlađenjem pogonske jedinice i na kraju je završio tek peti.

Hamilton tvrdi da zbog ograničenja motora za 2018. i napretka Mercedesovih glavnih suparnika nijedna momčad ne može dominirati kao što se moglo vidjeti u prethodnim sezonama.

“Mislim da je Mercedes imao najbolji bolid prošle godine i mislim da smo prošle godine napravili bolji posao. Sada nismo bolji od ostalih i jako je tijesno,” rekao je Britanac.

“Tu je Red Bull koji se svako malo uključi u borbu. Rekao bih da je Ferrari do sada bio najkonzistentniji, ali ima puno utrka do kraja. Motori moraju izdržati puno utrka. Događat će se stvari za koje još uvijek ne znamo.”

Unatoč frustracijama zbog stanja s pogonskim jedinicama u Formuli 1, Hamilton kaže da ima potpunu vjeru u Mercedes i vjeruje da imaju sposobnosti boriti se protiv Ferrarija i Red Bulla tijekom cijele godine te ne ulazi u ostatak sezone s negativnim načinom razmišljanja.

“Još uvijek vjerujem da možemo pobijediti. U potpunosti vjerujem u svoje dečke i prenosim tu energiju na njih. Nije važno s kojeg mjesta startam, ne gledam drugoga vozača s mislima da ću izgubiti od njega. Razmišljam o tome kako da ga pobijedim i kako da budem bolji. Tako ću nastaviti do kraja života,” zaključuje Hamilton.


Odgovor

9 komentara

  1. Formula1
    f1zd Prikaži

    Mislim da malo pretjeruju, pogotovo Wolff. On je rekao kako je ovo katastrofalan rezultat za tim, pa ono, Bottas je završio drugi i cijelu je utrku bio tu negdje s Vettelom…baš odlično za njegovo samopouzdanje.
    Btw Hamilton je i sam rekao kako je mogao osvojiti pole. Njegova loša predstava ne znači da je bolid bio toliko loš.
    Zamislite da ovo čitate tokom predsezonskih testiranja i onih izjava iz Mercedesa kako će biti još bolji ove godine :D



    15
    12

    3
    • Alfa Romeo
      ficola Prikaži

      Ne pretjeruju,znaju oni dobro da nisu mogli Vettelu ni blizu i da Ferrari ide bolje od njih…Vettel je menadžirao utrku taman koliko treba!A i bogami im Red Bul jako puše za vratom!



      3
      -1

      4
    • avalon Prikaži

      f1zd … a možda ne pretjeruju jer na stazi koja njima odgovara cili vikend RB ih je “ubija” , a u Q 3 ferrari je “ubija” oboje . bottas je trku završija 2 . ali di si ti vidija da je bija tu negdje sa sebom ? svo vrime je prednsot seba iznosila od 5 do 6,5 s osim u trenutcima kad je “zapeja” iza renaulta pa je VB smanji ja zaostatak na negdje 3,1 s i čim je preteka renaulte seb je razliku diza do 7 + s koja je ostala do kraja . VB se i max primaka na sekundu u finišu trke . ako neka izjava može poljuljat samopouzdanje bottasa onda u kur jer sve šta bi konkurenti trebali uradit da “eliminiraju” finca je neka izjava kako mu bolid nije dobar , kako će ga pobjedit i on bi zbog depre , pada samopouzdanja zbog te izjave odvozija loše misleći da konkurenti govore istinu :) :):) LH je reka kako je moga osvojit PP ? sićaš li se one del boya kako će iduće godine bit miljunaši ? ;) predstava LH je bila onakva kakav je bija bolid , a ne loša . “slomija” se dostić/prestić ricciarda ali nije uspija , bottas je na kraju mora strepit od maxa . teško da mercedes može bit loš ali u kanadi nije bija dobar onako kako je LH navika … da bude bolji od svih ostalih . sa takvim bolidom , “magičnim” dugmetom u Q je skoro pa šala mala dominirat no sada i drugi imaju “magic button” za Q , brz , posložen bolid ( OK RB malo manje od ferraria ali je zbog šasije opasan i za merc i ferrari na teh zahtjevnijim stazama ) i jbga … sve je neizvjesnije , teško je dominirat ka prethodnih godina . 3 pobjede seba/ferraria , i po 2 ricciarda/RB i LH/mercedesa su pokazatelj . sa 7+ s zaostatka VB nije bija tu negdje , seb je kontrolira trku od početka do kraja i neugrožen od finca sigurno nije gazija bolid do kraja jer treba nešto i uštedit zbog tek 3 PU i kazni ako se taj broj pređe .



      2
      2

      0
  2. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    Ništa ovo
    Vodio je ferkan i prošle god pa ništa.
    Mercedes je toliko uigran da će iskoristiti svaku priliku. A ferkan boluje od dječjih bolesti.pogotovo u strategiji. I Kimi je los



    20
    7

    13
    • Alfa Romeo
      ficola Prikaži

      Mercedes nije ništa siguran,a sad mu puše za vratom i Red Bull,a Ferrari nema nikakve dječje bolesti…ne zaboravi da je i mercedes pogriješio u strategiji ove sezone,po meni je Mercedes gotov.Ferrari je sad najkompletniji i najbrži bolid.



      3
      -2

      5
  3. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Ali to je bilo prosle godine.



    7
    7

    0
  4. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Nema najboljeg bolida. Ferrari je bio najbolji bolid sad u Kanadi, Red Bull u Monacu, Mercedes u Australiji. Uživam što dočekujem GP vikend bez da mogu pretpostaviti tko će bit najbrži.



    18
    15

    3
  5. Alfa Romeo
    ficola Prikaži

    U mercedesu panika.



    4
    -1

    5

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.