Rosberg: Nitko od top momčadi ne želi Alonsa

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 6 godina 2 min 20 komentara

Fernando Alonso nalazi se u vrlo nepovoljnoj situaciji zadnjih nekoliko godina – zapeo je u McLarenu koji se nalazi u krizi na više područja, a ne nazire se potpis s nekom drugom momčadi koja je trenutno u borbi za pobjede. Mnogi njegovi navijači žale za potrošenim vremenom te su se nadali da će McLaren ove godine napraviti veliki pomak zbog prelaska na Renaultove pogonske jedinice. Momčad iz Wokinga nažalost je daleko od borbe za konkretnije rezultate, a Alonsovo strpljenje zasigurno ne raste.

Na talijanskom Sky Sportsu postoji opcija asknico na Twitteru, što znači da možete postaviti pitanje Nici Rosbergu. Jedan korisnik je postavio pitanje:

“Mislite li da Fernando zaslužuje bolid koji mu može omogućiti borbu za naslov sljedeće godine?”

Svjetski prvak iz 2016. nije dao veliku nadu navijačima Fernanda Alonsa:

“Svi želimo vidjeti takvo nešto (Alonsa u borbi za titulu prvaka), ali nitko ga ne želi zbog političkih igri koje izvodi u momčadima.”

Nijemac je još prokomentirao da mu nije jasno kako Alonso i dalje uspijeva ostati motiviran nakon godina loših rezultata i nekonkurentnosti bolida.

“Ne znam kako se nosi sa svim tim, zaista ne znam. On zna da je jedan od najboljih, ali se nije uspio kvalificirati na više od 14. mjesta. To je nevjerojatno.”


Odgovor

20 komentara

  1. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    u jednom timu je sam zatvorio vrata, u drugom timu je vozac s kojim je imao tesku i turbulentnu sezonu ,nakon toga je ta momcad imala 0 trofeja i optuzbu za spijunazu. A treca momcad je momcad koja ima 2 top vozaca i koja uglavnom promovira svoje klince iz nizih serija. Stoga je logican zakljucak da Mercedes ne zeli konflikte u ekipi kao ni Lewis Alonsa pored sebe. Seb takoder sumnjam da bi volio Alonsa u timu a ni Ferrari nakon raskida ugovora sa njime nije ostao u ljepom sjecanju njemu a ni on njima. Znaci vrata su mu u top 3 ekipe 99% zatvorena osim u slucaju nekog bijega nakon naslova ala Rosberg 2016. Ja bi volio da je Alonso u jednom od te tri ekipe ali realnost je malo drugacija.



    28
    26

    2
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Mislim da ga nebi niko od te tri ekipe uzeo ni da neko iznenada “izvede Rosberga”. Tako se pričalo i kada je Rosberg to uradio, pa se sve svelo na neka druga, mlađa imena. Mercedes bi opet radije doveo Ocona, Russella ili Wehrleina. Red Bull Sainza ili Gaslija. Ferrari Leclerca…



      10
      10

      0
  2. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Za McLaren i Mercedes si je sam kriv, a jebiga da je otisao u RBR kad su mu nudili sada nebi bio na dva naslova.



    16
    11

    5
  3. Jim Clark
    VekiVedro Prikaži

    Nije Alonsov problem za volanom ( smatram da je u top 5 vozača sa Vettelom, Hamiltonom, Ricciardom i Hulkenbergom ) , nego u njegovom stavu, ali i to možda nije problem ako mu je cilj zaraditi brdo love i onda ići osvajati neke manje kompetitivne serije.



    6
    4

    2
  4. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Ferrari traži dobrog vodonošu pa neka se nagodi.
    Sve se može dogovoriti i staviti na papir.
    Ako mu ego dozvoli nek malo podvije rep i potpiše tako ako ga u Ferrariju uopće žele.
    Neka volontira.
    Ako treba neka pusti i suzu, ?što mu vjerujem ne bi bio problem obzirom da je oportunista.
    Neka sjedne sa Vettelom na pivo i neka se i sanjim ljudski dogovori i neka ponovo pusti suzu.
    Neka mu obeća da će mu čuvat guzicu i da će kao pravi samuraj ili kao kamikaza izazvati SC u najpogodnija vremena te tako zabijati u ograde, Hamiltona, Maxa, Rikija i ostale po potrebi.
    Neka Sebovoj maloj kupi barbiku i čokoladu a ženi veliki buket crvenih ruža,
    Ako u Ferrariju procjene da se ne drži dogovra, noga, jer tako piše u ugovoru. ?



    17
    8

    9
  5. Red Bull
    Onomatopeja Prikaži

    Sve je ovo u redu ali kada Rozberg prica o Alonsu treba mirno da stoji.Jeste Alonso teska osoba ali za Rozberga je vozacina u svakom smislu te rijeci.Ovaj potonji je uzeo titulu u najdominantnijem bolidu ikada i to tako sto je Luji crkavao auto kad god su bili bitni momenti te sezone.Znajuci da titulu nikada vise nece vidjeti pobjegao brze bolje.Alonso Vetel Hamilton su klase tek onda dolaze ostali mozda Verstapen i Rikardo ali vrijeme ce pokazati.I Gasli pokazuje zaviean potencijal



    18
    -8

    26
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      A u kakvom bolidu je Alonso uzeo svoju prvu titulu? A u kakvim bolidima je propustio uzeti titule?



      14
      2

      12
      • Red Bull
        Onomatopeja Prikaži

        O cemu pricas?Alonso je tada protiv sebe ima jednako dobar Ferari i Mclaren.Stvarno mislis da bi Rozberg uzeo titulu da je Vetel bio konkurentan u Ferariju ili Alonso u Mclarenu.Mercedes koji je vozio Rozberg je bio citavu sekundu po krugu brzi od Ferarija a od Mclarena i 2 i ti nesto uzeo da poredis.Alonso je klasa za Rozberga koji je samo spletom presretnih okolnosti uradio to sto jeste.



        19
        6

        13
      • Nando
        Lux14 Prikaži

        @Onomatopeja Ferrari nije bio neki bolid 2005. i mislim da je Renault bio bolji, ali nije dominirao zbog McLarena koji je bio čak i brži ali i kvarljiviji. Mislim da ni 2005. ni 2010. nije imao dominantam bolid kao što je bio Mercedes 2016. Opet, nebi trebali umanjivat Rosbergov uspjeh , iako je Alonso bolji vozač.



        20
        20

        0
      • Red Bull
        Onomatopeja Prikaži

        Lux 14….Ja govorim o cinjenicama.Evo i sada se vidilo da je Alonso taoc Mclarena koji ocito nema veze sa onim slavnim timom ali mi ga nije zao jer je on bio inicijator prelaska na Reno.Znaci nisam ja bas ljubitelj neki Alonsa ali je on klasa za Rozberga



        11
        2

        9
      • Mika Hakkinen
        MP4-20 Prikaži

        Sorry, ali Alonso je 2005. dobio po meni prvenstveno zbog kvarova na McLaren-mercedesu. Dok sam živ neću zaboravit tu sezonu (od tad do danas nisam niti jednu propustio). A Ferrari svi uznamo kak je dobio jedinu utrku te sezone. tak da… i gazio je Fisi-ja. Iako ga ni tad ni sad nisam volio (sad je bar simpa kad nije na vrhu), ali si je i 2005. i 2006. zaslužio. I realno Hungaroring 2003 je za kapu dolje. Ali Ricci je u vrhu po meni s njima, tak da isto ne kužim po čem si ga deklasiro



        3
        0

        3
      • Sebastian Vettel
        The Best F1 Driver Prikaži

        Onomatopeja…

        Rosberg je uzeo naslov kraj iskusnog Hamiltona u dominatnom bolidu…

        Alono ne da nije uzeo naslov kraj neiskusnog Hamiltona u dominatnom bolidu, nego je uspio prokockat svoj naslov, Hamiltonov naslov i McLarenov konstruktorski naslov i usput im još i natovarit Maxa Mosleya na vrat i kaznu od 100 milja eura…
        A nakon tog šoka se baš nikad nisu uspjeli oporavit…

        I sve to jer nije bio u stanju podnijet to da nije neprikosnoveni No1 kojem se momčadski kolega mora uredno micat sa strane u utrkama, micat mu se i na gridu na foru ajmo menjat mjenjač Massi nebi li Alonso startao sa čiste strane, pa su mu se momčadski kolege morali zabijat i u zidove nebi li ovaj iskoristio SC i pobjedio i.t.d….

        Alonso ne samo da je imao dominatne bolide u karijeri, nego je imao i potpuno dominatan status u ekipi…
        Čak i u debelo većoj mjeri nego Schumacher…
        a kad ga prvi put nije dobio u McLarenu, e onda je krenulo letit perje…
        I da upravo zato ga ne želi niti jedna top ekipa…

        A najmanje šanse su da dođe u Renault, pa oni bi tek bili potpuno ludi da uzmu lika radi kojeg je njihova ekipa svom drugom vozaču naredila da se zabije u zid, nebi li ovaj pobijedio…i to još u paketu sa Flaviom…
        Pa Renault je zbog te sramote otišao iz F1, i baš im sad kad su se vratili trebaju Alonso i Flavio u ekipi pa da se ponovno krene potezat ta priča…
        Je kak da ne u Renaultu su ludi za takvim publicitetom…



        5
        4

        1
    • Alain Prost
      Alain Prost Prikaži

      Lažeš ‘ko pas i pišeš p…
      Koji su to bitni momenti bili, znam samo za jedan, a ranijih godina NR nije crkavao auto?
      Uostalom,kvarovi su sastavni dio utrkivanja,da nije bilo njih ne bi ni Alonso bio 2x prvak.
      I da, NR je svog kolegu,tada već višestrukog prvaka pobijedio,kako tako, ali ipak pobijedio za razliku od tvog vozačine koji je što ono napravio, pobjegao brže bolje od LH ili nešto drugo,kao da je znao da titulu više neće vidjeti.



      13
      2

      11
    • Adrian Newey
      zgrobnika Donator Prikaži

      Ma što god itko mislio o Rosbergu, mora mu se skinuti kapa jer je pružao borbu jednom od najvećih vozača ne današnjice nego ikada. I uspio mu uzeti titulu pred nosom. A to što je komentirao Alonsa nije sam inicirao nego je jednostavno odgovorio na pitanje nekog gledatelja. Što bi trebao raditi nego komentirati kad je za to plaćen od SKY IT? I na kraju ništa loše ni krivo nije rekao, FA je dosta egoističan i selfcentrik koji igra političke igrice i pali mostove s ekipama. Uz sve to ja osobno bi ga volio vidjeti u Renaultu. Za tako nešto Riki bi morao potpisati za Ferrari, Sainz u RB i FA bi se trebao odreći 2/3 plaće jer ekipa iz Enstona je izričito izjavila da ni na kraj pameti im nije plaćati tolike cifre za vozača.



      12
      10

      2
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Kakve veze ima nacin na koji je Rosberg uzeo titulu s onim sto Rosberg prica o Alonsu? Btw godinu prije je Roselbergu crkavao auto takoder od volana koji je neispravan do gubitka snage u zadnjoj utrci gdje je jos sve bilo otvoreno. Tako da ako pricas o tome vrati se i na koju godinu prije sto je bilo kad je Lewis uzeo titulu. Kako je Vettel lani prosao u singapuru i Suzuki? To je sastavni dio utrkivanja no opet to nema veze s temom.



      5
      5

      0
    • avalon Prikaži

      Onomatopeja … vidiš kako pamtiš da je NR osvojia titulu jer je LH crkava bolid kad su bili bitni momenti te sezone , a koliko je puta 2016. LH crkava bolid ? pamtiš li 2015. kad je prije zadnje trke razlika bila +17 za LH , dupli bodovi i kad je NR ima gomilu problema i na kraju u tom dominantnom bolidu završija trku na 14. mistu sa krugom zaostatka za LH ? čak je i vergne u TR bija ispred i u istom krugu sa LH , a NR nije ? pamtiš li rusiju 2015. kad je NR starta sa P 1 ( 5 trka do kraja prvenstva , 48 dostižnih bodova više za LH ) , poveja trku i odusta zbog pedale gasa ? pobjedom u rusiji i odustajanjem NR prednost se popela na nedostižna 73 boda . čak je posli rusije i seb preteka NR . za kur su njemcu bile 3 uzastopne pobjede . pamtiš li kako je FA osvojia titulu 2006 . ? do italije ( 15. od 18 trka ) je FA ima 12 bodova više od MS , odusta u italiji , MS pobjedija ( “revanš” za australiju kad je odusta MS , pobjedija FA ) prednost se otopila na 2 boda za FA , kina pobjeda MS , FA završija 2 . , bodovni egal prije japana ( predzadnje trke prvenstva ) . a u suzuki startni grid P 1 massa , P 2 MS , P 5 FA , skoro 0,7s ( 0,66 s ) brži MS u Q od FA ;) u 3. krugu MS preuzima vodstvo i tako vodi do 36. kruga , crkava ferrari , pobjeđuje alonso i osvaja titulu . može li se to usporedit sa “sto je Luji crkavao auto kad god su bili bitni momenti te sezone.” kako pišeš za 2016. ? 3 odustajanja KR Vs 1 FA 2005 . ? bitni momenti te sezone ? jer +21 FA na kraju , a npr kimi vodi u san marinu i odustane zbog prenosa , pobjedi FA ;) pamtiš li konkurentnost bridgestona te 2005 . u odnosu na michelin ? MS je posli 5 uzastopnih titula 2005. zaboravija vozit i prvenstvo završija na 3. mistu sa – 71 u odnosu na FA , a onda je 2006. ponovno naučija . naravno da za takav poraz/bodovni zaostatak MS 2005. nisu krive bridgestonke . i onda drugi kake i lažu ko 2 psa , a ti gledaš i komentiraš objektivno uz opravdanu dozu omalovažavanja NR jer NR je zbog crkavanja auta LH ( opet pitam … koliko puta ? ) osvojia titulu i napustija F 1 zbog straha mada prije testiranja za 2016. veliki jackie stewart je izjavija “Ali, ne otpisujte Rosberga. Njega skoro ništa ne može zaustaviti. Vrlo je brz. Vidjeli smo da je osvojio mnogo pole positiona i da ima uglađeniji stil od Hamiltona. Volio bih da osvoji titulu, to bi bilo jako dobro.” ali šta zna 3 X svjetski prvak u odnosu na tebe ? kad ti kažeš za NR treba stat mirno i FA je vozačina za njega onda je to zakon . a stewart brblja bez veze pričajući kako je NR brz ( bija , naravno ) i uglađenijeg vozaćkog stila od LH koji spada u vrh F 1 . btw , u istom bolidu LH nikad nije “uništija” NR , a FA se sad je*e sa vandoorneo – om u Q … 0,16 s brži u australije , 0,3 u bahreinu , 0,27 s u kini , 0,47 s u bakuu , 0,6 s u španjolskoj , 0,3 u MC , 0,009 s u kanadi . vandoorne 27 , fernando 300 trka . kad već priča da je među najboljima ikad , kad izvlači iz bolida bar 120 % onda i nije baš “uništija” vozača koji ima 11 X manje trka od njega u karijeri . koliko bi to bilo u postotcima ? 1100 % više ? ;)



      5
      4

      1
  6. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Alonso je u papayi ??…Ako Bog da bit ce opet jednog dana u nabrijanoj banani ???



    5
    3

    2
    • Nando
      Lux14 Prikaži

      To mu je posljednja šansa ako će ostati u F1. Moguće je pod uvjetom da Red Bull vrati Sainza kao efekt lančane reakcije na odlazak Ricciarda u Ferrari. Ali nekako ne vjerujem, zato jer ni Renault ni Alonso ne daju naslutiti na to u zadnje vrijeme. I još Alonso vozi wec super sezonu za Toyotu, a ne znam kako bi Renault gledao na to. Al bi bilo lijepo vidjeti Alonsa još jednom u Renolcu, momčadi s kojom je bio najuspješniji i u kojoj ga svi pamtimo.



      8
      8

      0
      • Fernando Alonso
        Alonso king Prikaži

        Posljednja zelja prije njegove mirovine mi je vidjeti ga jos jednom u Renaultu, ali to bi bio jos jedan nesiguran potez s obzirom da i Mclaren ima jednake sanse napraviti tako dobar bolid. Gotovo sam stoposto siguran da Falvio nema ovakav status u F1 da bi uspio progurati Alonsa jos prije 2 sezone u neki bolji tim, ali sada jedino cemu se mozemo nadati je kakvpj takvoj promjeni pravila (makar onoj za krila) i da se grid priblizi ?



        6
        4

        2

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.