Alonso: Ovo je prvenstvo konstruktora, a ne vozača

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 29 komentara

Nakon što je prije nekoliko dana izjavio da je Formula 1 predvidljiva, jučerašnje kvalifikacije u Kanadi su ga na najbolji mogući način demantirale. Na prve tri pozicije imamo tri vozača iz tri različite ekipe.

Sebastian Vettel je u Ferrariju osvojio pole position za 0,093s ispred Valtterija Bottasa u Mercedesu, a na trećem mjestu je bio Max Verstappen u Red Bullu s 0,173 zaostatka.

S druge strane, Fernando Alonso se kvalificirao na 14. poziciju, 0,009s ispred svog timskog kolege Stoffela Vandoornea, što je najbolji pokazatelj da u tom McLarenu nije bilo brzine za više od toga.

Nakon kvalifikacija su novinari još jednom upitali Alonsa o planovima za iduću sezonu, odnosno je li spreman prihvatiti još jednu godinu u bolidu koji nije sposoban za osvajanje naslova:

“Mislim da je bilo dobrih i loših trenutaka… Posljednji bolid za osvajanje naslova smo imali 2007. godine. Prema tome, čekao sam puno godina od tog trenutka. Ne mislim da je to problem.”

“Mislim da je najveći problem smjer u kojem ide Formula 1. Ne razmišljam previše o tome koliko ćemo biti kompetitivni iduće godine, to je nemoguće za predvidjeti. Ja se referiram samo na sport [smjer u kojem ide].”

“Danas opet vidite dva Mercedesa, dva Ferrarija, dva Red Bulla, dvije Force Indije i dva Renaulta u Q3.”

“Ovo je konstruktorsko prvenstvo, ne vozačko. Prema tome, ja tu ne mogu ništa odlučiti,” zaključuje Alonso.


Odgovor

29 komentara

  1. F1puls Portal
    Sarma Donator Prikaži

    Očekujem preko 50 komentara :kokice:



    12
    10

    2
    • F1puls Portal
      Sarma Donator Prikaži

      Nisam stigao EDIT. Ali baš si dosadan Alonso iako si upravu, nevjerojatno koliko kuka iz dana u dan, a nećeš možda kritizirati Bojlera i ekipu? Znaš i sam ko i mi svi da nemaš šanse za naslov više i da nećeš vozit za prve tri ekipe. Onda odi na kraju sezone a ne kukat svaki vikend, ako je mogao Rosberg iz pobjedničkog bolida možeš i ti iz kante, samo jbga pare tebe kopkaju :chill:



      19
      16

      3
    • Mclaren
      Blaze monster Prikaži

      Tačno Sarma,otišao bi on ali brate zavole se te pare…Kao vozač je stvarno u samom vrhu svih vremena,ali koliko je dobar vozač toliko je i prgav, i ove izjave stvarno postaju naporne.
      Ja bi više od svega volio da taj Mclaren proradi pa da i on pokaže svoje kvalitete al teško da će se desiti…



      13
      12

      1
  2. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Leclerec u sauberu ispred tebe u mclarenu, znaci i sauber ima bolji bolid? ?????



    38
    33

    5
  3. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Najbolje da gurate tacke pa da onda bude prvenstvo vozaca.. Ali svi iste tacke..



    21
    18

    3
  4. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    FAkat je vrijeme za pecanje, a i novinari bi mogli početi ignorirati ova zrnca svakodnevne mudrosti.
    On je nakon 17 sezona uspio doći do zaključka da je važno sjediti u dobrom bolidu da bi mogao postići rezultat. Jebote što je ovaj pametan!

    Nek ide u Renault Clio Cup, ako to još postoji.



    34
    27

    7
  5. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Stvarno postaje naporan. :chill:



    25
    16

    9
  6. Mclaren
    luke flywalker Donator Prikaži

    Ante, možda ga malo previše pilaš (Nanda). Nije pn jedini koji daje izjave.



    14
    10

    4
  7. Ayrton Senna
    maurich Donator Prikaži

    Upravo sam odlučio da više neću čitati Alonsove izjave. Želim ga pamtiti po drugim stvarima, samo mi vrlo uspješno putem svojih izjava prenosi frustraciju i ogorčenost postojećim stanjem…
    Odi brate u drugu seriju jer očito je da McL nažalost neće tako brzo na tron, a i stigli su neki novi klinci…?



    10
    5

    5
  8. Ferrari
    Korisnik Prikaži

    više od pola tvoje karijere F1 je prvenstvo konstriktora odnosno tko može napravit brži biolid, sad si se našo pametarit… jbg nitko nemože naštimat da ferari, merc i RB budu unutar 0.1 po performansama pa da vozač napravi ostatak razlike… osim toga znamo da su merc i ferari brži od RB, ali nismo baš sigurni tko je između njih brži, što bi moglo značiti da je baš Vettel (znači vozač, a ne bolid) napravio extra posao pa bio brži u sporijem bolidu… Alonso bi stvarno trebao počet izbjegavat novinare ili nekim čudom kad bi htjeli oni njega lol



    9
    2

    7
  9. Ferrari
    Zare Prikaži

    Nije ti smetalo dok si bio u dobrim momčadima, ha



    12
    2

    10
  10. Marlboro
    McKruno Donator Prikaži

    A jesi se raspričo!!!



    3
    -3

    6
  11. Nando
    Lux14 Prikaži

    jučerašnje kvalifikacije u Kanadi su ga na najbolji mogući način demantirale.

    Leclerc na poleu, 2 tisućinke ispred Ocona, sa Sainzom i Sirotkinom u 2. startnom redu.

    “Danas opet vidite dva Mercedesa, dva Ferrarija, dva Red Bulla, dvije Force Indije i dva Renaulta u Q3”

    Očito se Alonso referira na ovo, al ok.



    8
    4

    4
  12. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Alonso pod hitno treba pokušati napraviti novu trkaću seriju koja bi mogla zadovoljiti njegove potrebe i potrebe drugih seniora f1, i sve ove stare lavove da u mirovinu odu sretni i zadovoljni i da njihovi fanovi napokon prestanu raspravljati “čiji je bolji” i da svi skupa nađu smiraj.
    Massa, Kubica, Button, Alonso, Kimi, Heitfield, JP Montoya te “siročići” Red Bulla iz Formule E, S Bourdais itd
    Neka naruče od Dalare replike prošlogodišnjeg najboljeg F1 bolida (ili najlošijeg) ili koncenzusom odaberu jedan bolid iz top 3, i neka ga svi imaju identičnog i neka svak ima svoje mehaničare, trkaće inžinjere i osoblje(po volji) i neka se utrkuju vozači. Neka se dogovore pojedinosti ali da se napravi da je vozač br.1 i da to bude vozačko prvenstvo. Nema momčadi sa vodonošama, bolidi isti, jedan bolid, jedan vozač.
    Mislim da nas 99 % zanima ko je taj najbolji vozač f1. To je vječito pitanje.
    Mislim da bi nas 50% radije gledala taj spektakl nego f1official .
    Ma gledali bi mi obe serije tu nema sumnje ali mislim da bi ovakva serija bila gledanija od f1.



    14
    3

    11
  13. James Hunt
    f1_zg Donator Prikaži

    Stvarno kuka kao neka baba narikača, ajde Nando, da si ostao u Ferrariu borio bi se za naslov još prošle godine. A taj Mclaren mi fakat više nije jasan, nesposobni su do bola, uz svu tu lovu i ostale resurse na najbolje dane smrde na sredini grida…..



    5
    0

    5
  14. avalon Prikaži

    u pravu je fernando , sva prvenstva u njegovih dosadašnjih 16 sezona su sa izuzetkom 2005./06. bila konstruktorska , a ova 2 navedena vozačka ! zbog toga je FA i osvojia te 2 titule . bilo bi ih i više da nije bilo tih prokletinja…… konstruktora :( dok je još bija u ferrariu izjave su mu bile malko oštre , ne taktične ali i na mistu . sada …. imam osjećaj da iz njega progovara frustracija , razmišljanje uvjetovano bliskim krajem karijere u F 1 , a time i nezadovoljstvo ostvarenim rezultatima . valjda zato i priča o sebi ka o jednom od najboljih IKAD i u nemoči mu je prvenstvo konstruktorsko … već 12u sezonu valjda očekuje 3. titulu , zadnju pobjedu je ostvarija prije 5 godina u španjolskoj .. presiromašno za vozača koji se zaista u mnogim kategorijama statistike povjesti F 1 nalazi među 10 do 15 najboljih . zaista nije mala stvar bit u društvu velikana fangia , senne , MS , prosta , stewarta , clarka , seba , LH , laude , piqueta … među 32 vozača koji su u povjesti F 1 osvajali titule . nekako se bojim za FA ali stvarno jer mi se čini da počima pričat nekontrolirano , ego manijački … nekad ni slava , novci , talent , znanje , uspješnost nisu “štit” protiv depresije . dokaz ? pa npr 2 nedavna … avicii ( 28 godina ) , proglašen 3. od 100 DJ – a 2012./13. , nastupa vridnog 250 tisućica $ , bourdain ( 62 godine ) najpoznatiji svjetski gastro-putopisac, vrhunski chef … talentirani , slavni , bogati ( bar avicii … za tek 4 nastupa milju $ , mnogi to ne zarade cili život ) , radili su ono šta vole pa ? FA mi se na osnovu izjava čini frustriran , depresivan , razočaran ostignutim s obzirom na potencijal , talent … a vrime izmiče , šanse su pa skoro 0 z a išta više bar u F 1 .. 2 titule i 3 X viceprvak je sve od FA u F 1 . možda se sa ovim rezultatima do 2013. treba povuć iz ovog sporta i potražit sriću negdje drugdje ka npr webber ? još je moga pružit puno toga u nekim drugim kategorijama ako ne bi krivo odabra šta mu se češće događalo tokom karijere ….



    11
    8

    3
  15. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Opet :facepalm: oprosti se više…



    7
    3

    4
  16. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Obozavao sam Schumija pa Kimija pa Alonsa tocno tim redom no koliko god sam navijao za njega mora biti svjestan jedne stvari a to je da je sam donosio krive odluke u odabiru ekipa i da se nikada nije za naslov borilo 5,6,7 ekipa nego uglavnom dvije i ponekad 3 a to je rijetkost. Je ovo je prvenstvo konstruktora i vozaca a vozac da bi dosao do pravog bolida se bori sa slabijim bolidima da dode u priliku da sjedne u top bolid. Alonso je imao Ferrari 2010 i 2012 za borbu bar dobrim djelom sezone. Nije mu Vettel oduzeo naslov 2010 nego kriva odluka Ferrarijevog pitwalla u zadnjoj utrci kao i sudar s Grosjeanom i Kimijem 2012. Izvlacio je nekada cuda iz Ferrarija no sam nije bio zadovoljan time i otisao je sa konja na magarca. Ja vjerujem da bi se s lanjskim i ovogodisnjim Ferrarijem borio za naslov. Nitko nije mogao predvidjeti ovakvu dominaciju Mercedesa ili onda Red Bulla no kao sto rekoh sam je birao ekipe i svojim frustracijama si je zatvorio vrata najboljih ekipa. Zao mi ga je da je tu gdje je ali sam je to odabrao.



    9
    6

    3
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      bilo bi zanimljivo cuti misljenja onih koji misle suprotno. Krivo mi je zbog njegovih propustenih prilika kao i zbog krivog odabira ekipa ali za to mu nisu krivi RB Mercedes, Lewis,Vettel ili netko treci nego iskljucivo on. Vise manje svaki vozac koji fode u neku ekipu s tom ekipom radi na razvoju bolida koji bi trebao u budocnosti biti konkurentan. To je radio Lewis u Mercedesu kao i zadnje tri godine Vettel u Ferrariju. RB je 2014 bio truba a vidi ih sada. Alonso nije pretplacen na pobjednicki bolid momci i pomirite se sa time. Zasto je otisao iz MvLarena 2008 umjesto da je ostao i pokazao da je bolji od Lewisa? Nakon toga je sjedio u losem renaultu 2 godine. Jesam mu ja izabrao nakon toga Renault? El je kukako na Ferrari svake godine i otisao? Imam dojam da Alonso nije bas najbolji vozac za razvoj bolida jer obicno u ekipu koju je dosao je ta ekipa s vremenom padala. Smatram ga uz Lewisa i Vettela najbolji (moda jos tu spada i Rici) no on je sam i nitko drugi kriv za krive poteze u karijeri. I opravdanja o predvidljivoj F1 su po meni glupa i nepotrebna jer F1 je imala uvijek razdoblje dominavije neke ekipe ili su se uglavnom 2 ekipe potukle za titule. Koliko se ekipa borilo za naslov 2005 ,2006, 2007 , 2010 i 2012 kada je bio u igri za naslov odnosno osvajao naslov?



      4
      3

      1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.