Hamilton: Ricciardo nema previše opcija za 2019.

Izdvojeno

Luka Kolak

Prije 6 godina 2 min 7 komentara

Trenutni svjetski prvak Lewis Hamilton vjeruje kako Daniel Ricciardo nema ozbiljnijih opcija izvan Red Bulla za sljedeću sezonu.

Ricciardo, koji je slavio prošlog vikenda na ulicama Monte Carla, cijele karijere je bio vezan za Red Bull, no njegov trenutni ugovor ističe ove sezone. Niti Hamilton niti Bottas nemaju ugovor s Mercedesom nakon ove godine, dok Ferrari mora odlučiti tko će sljedeće sezone voziti uz Sebastiana Vettela.

Britanac je odlučio 2012. prekinuti dugogodišnju suradnju s McLarenom kako bi prešao u Mercedes, no situacija s Ricciardom nije baš ista zbog toga što nema alternativa.

“Drugačije je za svakoga tako da ne mogu zamisliti kako se mentalno pozicionirao,” odgovorio je Hamilton nakon pitanja vezano za Ricciardovu budućnost u F1.

“Oni su i dalje snažna momčad, ima puno potencijala za ići dalje. Mogu zamisliti njegovu budućnost tamo, no on je jedan od top vozača tako da sam siguran da ima opcija za njega.”

“Na samom vrhu imate Red Bull, Ferrari i Mercedes koji dolaze u obzir za njega. No, trenutno u Mercedesu je to malo vjerojatno. Ako pogledate Ferrari, predviđam da će Kimi htjeti nastaviti – zašto ne?”

“Sjajno vozi ove godine i čini se kao da ne stari. Siguran sam da će htjeti ići još malo više.”

Ricciardov momčadski kolega Max Verstappen je potpisao novi ugovor s momčadi prošle sezone koji ga veže za Red Bull do 2020. Hamilton je rekao kako je Ricciardo glavni vozač u Red Bull sada te kako zaslužuje ponudu koja se podudara s njegovim rezultatima.

“Važno je u momčadi da osjetiš da si cijenjen u skladu s tvojim doprinosom. Trebao bi svakako imati svoj ugovor na stolu te opciju,” rekao je Hamilton.

Red Bull od sljedeće sezone bi mogao svoje bolide pokretati s Hondinim pogonskim jedinicama, no japanski proizvođač nije siguran zbog tri neuspješne godine suradnje s McLarenom. Renaultov motor je ograničio Red Bull ovih nekoliko prijašnjih sezona, no Hamilton smatra kako momčad i nije na toliko lošoj poziciji.

“Ako u nekoj fazi dobiju motor, bit će još bliže u borbi s nama. Još je dug put do kraja ove sezone – mogu pobijediti u još puno utrka. Mora samo držati glavu dolje i raditi ono što je i do sada radio.”


Odgovor

7 komentara

  1. F1puls Portal
    Sarma Donator Prikaži

    Točno. Gotovo sigurno će ostati Bottas i Kimi u svojim ekipama.



    7
    5

    2
  2. Ferrari
    Markozaja Prikaži

    Istina da..jbga imaju 2 bolja od njega a oni ga ne zele u istom timu..kako god..riki definitivno najdrazi vozac na gridu..bas je dobar lik :D dobar vozac..zabavan..covjek ima sve osim ferrarija i mecke



    3
    1

    2
  3. Tag Heuer
    Cavallino Rampante Prikaži

    Mislim da se nesto kuha na relaciji Mercedes-Ricciardo… Hamiltonu odgovara trenutna situacija u Mercedesu, odnos s Bottasom, jer nakon rivalstva s Rosbergom , Alonsom pa cak i Jensonom zasluzio je konacno imati mir u momcadi. Ista situacija je i u Ferrariju izmedu Vettela i Kimija. Ali nemojmo zaboraviti da se odugovlaci sa potpisom novog ugovora, bilo zbog dobivanja bolida, bilo zbog novca, potpisa jos uvijek nema, a poznavajuci Lewisa koji zna s novinarima i zna igrati igrice, mozda zeli poruciti Wolffu da ne zeli Riccija za momcadskog kolegu. Mogu i on i Vettel govoriti da nemaju nista protiv da im se Daniel pridruzi kao momcadski kolega, ali kad se trenutno sve u momcadi vrti oko vas, zasto bi to mijenjali?
    F1 2019
    Merc- Ham Ric
    Ferrari- Vet KMag(ako se kimi umirovi)
    Mclaren-Bottas Stoff/Norris
    Rb- Max Gas
    Renault-Sainz Hülk
    Force-Per Oco
    Haas- Grozni Leclerc(jos 1 sezona i onda u Ferrari)
    Sauber-Gio Fuoco
    Torro rosso-kubica wehrlein
    Williams ko ponudi vise ima mjesto
    (Ako se Kimi ne umirovi onda Grozni leti u Sauber umjesto Fuoca, a KMag u Haas protiv Leclerca… Fali Alonso, ali mislim da mu je dosta mucenja.)

    Predobro da bi bilo istinito ?



    5
    -7

    12
  4. Mika Hakkinen
    stoka Prikaži

    Najbolji izbor mu je mclaren :)



    4
    0

    4
  5. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Rasplet svega na ovu temu ovisi o Ferrarijevom ugovoru za Kimija. Ako ne dobije novi ugovor onda su moguce svakave rosade mada mislim da ni Vet ni Ham ne zele Ricciarda u svojoj ekipi. No nemojte ni zaboraviti da su oni vozaci koji rade za placu a ekipa ih placa. A bez dva dobra vozaca se tesko moze boriti za oba naslova. Treba ih znati drzati na lancu i dati odredbe kada je i tko u prednosti i zasto. No mislim da bi i Merc i Ferrari profitirali dovodenjem Riccija itekako. Smatram da je bolji od no2 vozaca u tim ekipama i to toliko bolji da moze pomrsiti racune i prvim violinama. A uz to nije sklon incidentima u svojoj ekipi pa ja kazem zasto ne. Takoder puno toga ovisi i o razvoju Ferrarije ih i Mercovih mladih vozaca a nije da im njih fali i po meni imaju talente koji ce u buducnosti biti prvaci. No mislim da je njih bolje kaliti jos koju sezonu u ekipama kao Hass ili FI. Zao bi mi bilo odlazka Kimija no i to ce jednom morati doci. Ja i dalje nevjerujem da ce do kraja sezone voziti kao do sada.



    6
    6

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.