Rosberg: Gubim nadu za Maxa

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 1 min 21 komentara

Nico Rosberg gubi nadu da će Max Verstappen naučiti lekciju nakon što je na svakom GP vikendu ove sezone, uključujući VN Monaka, imao incident.

Dok se Daniel Ricciardo vozio na vrhu poretka Verstappen se morao probijati s posljednje pozicije jer je razbio bolid na posljednjem treningu zbog čega nije mogao sudjelovati u kvalifikacijama.

Sudar je bio gotovo identična replika sudara kojeg je imao 2016. godine.

Nico Rosberg, svjetski prvak iz te sezone, nije siguran da će Verstappen ikad naučiti svoju lekciju.

“Bio je brži od Daniela Ricciarda i onda se razbio u najglupljem trenutku,” kaže Rosberg.

“Imao je gotovo identičan sudar 2016. godine. Pitam se, je li on pretjerano samopouzdan? Je li riskira previše?”

“Ako to radite – ne postoji staza koja će vas više kazniti za to od Monaka.”

“Čini se da uopće nije naučio ništa. Ovo je peti put ove godine, ali on je u četvrtoj sezoni u Formuli 1. Više to ne možete pripisati neiskustvu.”

“Ovo su crni trenutci za Maxa. Trenutno sve ide krivo, ali nemam više previše nade za njega,” zaključuje Rosberg.


Odgovor

21 komentara

  1. Kimi Raikkonen
    Iceman 7 Prikaži

    Mora se trgnut, jos uvijek smatram da je talentiraniji i brzi od Ricciarda i to je pokazao prosle sezone, samo mora dosta “poradit” na glavi. Jos nije ni napunio 21 a dosta je pokazao, treba jos ucit..



    13
    -26

    39
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      pokazao u 3 utrke da je brzi a u ostalima da je punoglavac? ako si brzi u par utrka i u jednom krugu ne znaci nuzno da je taj netko brzi i bolji. Jer bodovi sluze da pokazu koliko je tko bio uspjesan tokom cijele godine a na tom polju Rici dominira nad Maxom evo vec 3 godinu. Da je brzi ili bolji valjda bi mu bio blizu, a uz to ne bi svaku utrku imao po incident ili dva. Razbije bolid kad uopce ne vozi pod pritiskom, izbaci konkurente kao i kolegu iz utrke ili se zabija u njih. Te sve stavke ulaze u ukupnu ocijenu koliko je tko dobar. Da je Max trenutno u bolidu Williamsa ili npr Saubera i da radi ovo sto radi bio bi Maldonado 2. A da nepricam o t9me da je na mnogim utrkama zasluzio kaznu pa mozda i zabrane nastupa pa bi ta razlika bila jos veca. Max nije pocetnik i vozi vec 4 godine a vozi kao da mu je prva. Po meni to nije nikakav talent na djelu….nego eto uletio je u dobar bolid da zamjeni Kvyata i na ho ruk pokusava do rezultata jer riskirati moze i nije u igri za WDC.



      24
      22

      2
      • Red Bull
        Onomatopeja Prikaži

        Ruku na srce bio je brzi od Rikarda ali mu je auto crko vise puta kad je bio ispred njega.Jeste da ovo sto sada radi nema veze sa mozgom ali ima brzinu i do njega je da je usmjeri kako treba



        7
        -10

        17
      • Mclaren
        luke flywalker Donator Prikaži

        @Onomatopeja Ruku na srce, nije bio brži od Ričija, i imao je koliko se sjećam 7 odustajanja, dok Riči 6, tako da se ne može vaditi na odustajanja. Također, u prosjeku Riči ima više osvojenih poena po utrci čak i kad se ne broje utrke u kojima su odustajali. Ova statistika je po sjećanju, ali poprilično sam siguran da je tačna.



        9
        6

        3
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        odustajali su obojica podjednako. Max je jedino bio u bolji u kvalama ali ukupna slika od vozaca sa svim incidentima koje je napravio je po meni niska i ja bi dobro razmislio nakon 3 godine da mi netko sustavno i dalje prosipa bodove dali je taj vrijedan biti u mojoj ekipi. Max ima 0revise kredita i prevel8ku zastitu a da nije tako i da su ga kaznili kada god je zasluzio ne bi on bio toliko spektakularan i agresivan. Sto je najbolje u ove tri godine se mozda sjecam 2-3 njegove utrke vrijedne paznje. To je za takav tapent jednostavno premalo….ili je taj talent medijska pompa kao i cijela prica RB i Max projekt.



        9
        6

        3
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        i za kraj , da posvete paznju Riciardu koliko su je dali Maxu i da ovaj ima takvu podrsku te da se podrede njemu vec ove godine bi mozda imali vozaca u igri za naslov.



        19
        16

        3
  2. Formula 1
    1883 Donator Prikaži

    Max je trenutno jedini vozač na gridu kod kojeg su konstantno izražene obje krajnosti. Naravno, onu negativnu treba/mora što prije suzbiti kako god zna i umije jer je situacija otišla predaleko u negativu, kako kod fanova i medija, tako i u Red Bullu. Nema više one “tolerancije” tipa: mlad je, neiskusan, nenajeban, nesretan i td. Tko je gledao Sky Post Quali emisiju mogao je vidjeti Hornera koji kaže kako to tako više ne može i da Max momentalno mora promijeniti pristup. Takav ton prvi puta smo čuli od jednog od šefova u Red Bullu i jasan je znak kako stoje stvari s Maxom.
    Nadam se da će prestati biti sam sebi najveći neprijatelj. Čovjek u takvoj situaciji nanosi štetu i drugima, ne samo sebi.



    36
    35

    1
  3. Mercedes
    QFlash82 Donator Prikaži

    Max je prvenstveno iznimno umišljena osoba, tek je onda vozač F1, i s tim stavom da je bolji od svih ostalih a vozi već godinama tako…Imao je sreću što je uopće još u F1 a kamoli u Red Bullu.
    Max je kalibar Maldonada, dakle neupotrebljiv talent, neupotrbljiv poradi toga što je kolosalni šupak.



    61
    55

    6
  4. Formula1
    f1zd Prikaži

    Bome nije baš bio brži al ajde.



    25
    23

    2
  5. Mattia Binotto
    SamoFerrari Prikaži

    Najjača stvar je ta što one ne ide iz Red Bulla makar ne imao boda ?



    28
    27

    1
  6. Ferrari
    ferrari1984 Prikaži

    Deckic treba odstupiti iz F1… Nije to za njega vec nebrojeno puta je to dokazao…

    Samo se ceka kome ce sljedecem upropastiti utrku jer ruku na srce dok upropastava samo sebe meni osobno ne smeta???



    31
    23

    8
  7. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Osobno smatram da je vrlo talentiran i brz vozac. Dosao je u F1 na nacin koji se nije pretjerano svidio gledateljima, ali je pokazao da se moze nositi s drugim vozacima (trenutno Riccijem)sto se tice brzine, ali gdje bi bio ovaj sport da je samo brzina vazna…Stalozenost, promisljanje i konstantnost su drugi par opanaka, a Maxu to ne ide bas od ruke. Prosle dvije sezone je pokazao da ima brzinu za Red Bull i zasluzeno je dosao do svojih pobjeda (kako za koga zbog nekih nasih nagadanja da je Spanjolska 2016 namjestena za njega), ali nije brzina jedina stvar u ovome sportu i samo brzinom se ne postizu rezultati. Badava odvezes fantastican krug kad ces u utrci uletit u zavoje ko sumanut i unistit svoju i tudu utrku. Isto kazem i za Grosjeana…U lotusu je imo dobrih utrka i fino vodio Haas prosle dvije sezone, ali jednako je tako imao i svojih trenutaka sto proslih, a sto ove sezone. Treba stat malo, razmislit i dobro se smiriti za nadolazece utrke. Biti najbolji znaci imati formulu kako nadmasiti druge u odredenim segmentima, a mjesta ovakvim greskama nema. Sto se mene tice Max treba ostati u Red Bullu (smatrao sam da i Kvyat treba, ali to samo govori sve o Marku i politici tog tima) jer pokazao je da moze, ali jos uvijek imam onaj neki osjecaj da je njegov dolazak bio prenapuhan (novi Senna) i da ga je to malo lupilo u glavu.



    16
    16

    0
  8. Blue Flag
    BrrZiiii Prikaži

    jednom, prije tridesetak godina…peglalo mene hormonski…i…sav sam bil na prvu i prije prvu…i kad mi je jedna skoro izvukla loptice kroz cijev…mam sam došel sebi…kad max postane ebač, postat će i vozač



    19
    6

    13
  9. Fernando Alonso
    Jelja Prikaži

    Prije nego što je Max došao u F1 govorio sam cijelo vrijeme da treba vozač koga će bolit briga za sve,koga boli briga jeli to Hamilton,Vettel ili Ericsson,Vandoorne.U F1 treba takav vozač lud kao kokica željan utrkivanja,željan akcije,željan adrenalina,željan pobjede,a ne kao Stroll koji će propustiti svakoga bez ikakve borbe.Max je prijašnjih sezona pokazao da ima talenta,da se može utrkivati sa najboljima svake kvale dere Riccija.Ja vjerujem da je on bolji vozač od njega,ali tu je taj problem glave koji će se vjerujem ubrzo riješiti.



    9
    -20

    29
    • Renault
      Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

      Moj @Jelja, očito se većini sviđa Strollov način vožnje, i njegovo branjenje pozicije, to su ovi moderni navijači Formule 1, iliti ga navijači jedne specifične momčadi ;)



      5
      -8

      13
      • avalon Prikaži

        moj Renault_F1_team iako je srida ti u …. ništa :) :) ako se večini kako pišeš sviđa strollov način vožnje kako to da je trenutno najpljuvaniji vozač na gridu ? demancija starijih navijača F 1 iliti ga navijača jednog vozača ? bit će da i Jelja ima isti problem ( demenciju ) jer on vidi kako max svake Q dere ricciarda . naravno zbog toga ( i ne provjeravanja podataka Q ) je valjda propustija saznat da od dolaska u RB omjer “pobjeda” u Q je 22 Vs 21 za maxa . čudno to max dere daniela u Q zar ne ? problem glave će max brzo riješit kad stekne malko iskustva . još je neiskusan , ovo mu je tek 5. sezona u F 1 . jbte , sa 66 trka i u jednom od najkonkurentnijih bolida sa ovakvom “zrelošću” .. pa zrelije vozi gasly TR posli tek 10 trka i da vozi RB bodovno ne bi bija puno lošiji od maxa ako bi uopće i bija lošiji . bar bio svaku trku završava bez incidenata . i horner koji ga je opravdava , branija počima pomalo gubit nerve i strpljanje posli ovih i ovakovih 6 trka maxa . čak je i njegov “otkrivač” marko bija uznemiran , nervozan posli maxovog razbijanja u MC . btw .. u nepune 3 sezone RB ricciardo koji navodno redovito gubi Q od maxa je 2 završija ispred ludog ka kokica , željnog utrkivanja , akcije , adrenalina , pobjeda ( 3 za sada ) nizozemca . meni je ovo malko čudno , trebalo bi bit obrnuto jer DR niti je lud ka kokica , a valjda nije željan ni utrkivanja , akcije , adrenalina pa ni pobjeda i sve ovo šta ostvaruje je valjda samo srića …. a možda je on zapravo pravi trkač jer … Kyle Petty NASCAR vozač ( 900 + trka ) je jednom izjavija za danicu patrick “She can go fast, but she can’t race. I think she’s come a long way, but she’s still not a race car driver.” OK , max nije dugo u F 1 ka danica u indy i NASCAR – u ali ovo šta je petty izjavija za nju moguće da vridi i za max … može vozit brzo ali … može li se utrkivat na nivou kolege , LH , seba , kimija , ricciarda pa i drugih kolega sa iskustvom sličnim njegovom ? jer navedeni u “škripcu” voze kotač uz kotač bez incidenata ( osim katkad LH sa NR :) ) , a max ….. hm



        11
        3

        8
      • Renault
        Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

        @Avalon

        Sve te statistike sto si ti tu nabrojao, sve to stoji, nitko ne bjezi od statistike, ni ja, a vjerujem niti @Jelja, al mi ne govorimo o tome, nego o tome da je ocito da je mali brzi vozac od Ricciarda, i kad odveze cist vikend uglavnom je brzi od njega i definitivno atraktivniji. Cinjenica jest da je ove godine zasad podbacio, nema niti jednog cistog vikenda, al ako sredi tintaru, naravno to je sve AKO, a sto sam siguran da hoce, mali ce definitivno biti visestruki svjetski prvak, jer ima sve, osim zasad te glave. Sad ces ti rec, sto bi bilo, kad bi bilo, da je babi qrc, itd, itd,…al duboko sam uvjeren da ce se opametit.
        A sto se Strolla tice, meni mali uopce nije mrzak, i cak sam ga jedno vrijeme bio i branio na onim tvojim statistickim komentarima o njemu, al ako se sad ne slozis sa mnom da je definitivno najmlakiji vozac na gridu sto se tice branjenja pozicije onda ja i ti nemamo vise o cemu pricat. Pozdrav!



        3
        -3

        6
      • avalon Prikaži

        Renault_F1_team .. aha , o tome se radi “ocito da je mali brzi vozac od Ricciarda” .. o tome vi pričate ..hm . to se vidi iz “dvoboja” Q ili .. ? znači 22 vikenda kad je bija brži od DR je te vikende ima čistima , a 21 kad je bija sporiji od DR vikendi mu nisu bili čisti !?!?? interesantno . posli usvajanja ove spoznaje ( hvala tebi i Jelji ) dolazim do zaključka da bi max pobjedija u skoro svim trkama sa RB da mu je na stazi sve bilo čisto , “posloženo” ka u španjolskoj 2016. i meksiku i maleziji 2017. samo jbga nije tako bilo i zato nije ostvarija bar 40 pobjeda … uvik se nešto ili neko ispriječi . i za sva sra*a ove sezone su drugi krivi , udružili su se kontra maxa jer vide da tu brzinu ne mogu zaustavit ničim osim “klopkama” koje mu suptilno podmeću pa je ovaj zato loše starta u sezonu inače … najvažnije je da si ti i Jelja sigurni da će max sredit “tintaru” , a onda će mu samo nebo bit granica . a šta ako to potraje još sezonu , dvi pa ocon dođe u konkurentni bolid ili leclerc , gasly , sainz ; ) ? ti si DUBOKO uvjeren da će se max sredit , a ja ću u to virovat kad to vidim na stazi i to u nizu . koliko se sredija možda govori ovo razbijanje u MC i to 2 X skoro na istom mistu , a znaš ko ne uči na greškama nego ih ponavlja ? ko bahato ne poštuje tim kolege nego im čak zna i trku upropastit sve zbog EGA ? ma zapravo ne poštuje ni druge kolege .. dokazano na stazi . tvrdoglavo “vozi” svoje i srićom ga neko štiti jer da ne .. pušija bi kazne , kaznene bodove . za jedno sra*e DK je “prekomandiran” u TR . u TREĆOJ trci 2016. je osvojia postolje , a u PETOJ “bačen” u TR zbog rusije . u ŠEST trka ove sezone max ŠEST sra*a ali jbga … desi se zar ne ? jer on je brz samo da sredi glavu pa mu zato treba gledat kroz prste a ? jer kad sredi glavu .. a ako ne sredi ? bilo je tako sličnih , brzih malko nesređenih u glavi npr gilles villeneuve , brz ali divlji , montoya takođe , maldonado pa ? mogli su puno s obzirom na talent ( za pastora se malko ograđujem mada je neosporno ima brzinu , srčanost ) no zbog glave nisu ništa napravili . možda bi se gilles i sredija da nije poginija mada temperament , karakter se ne ispravlja . tek se može malko i to privremeno “ublažit” no nikad se ne zna kad će ponovno buknuti . kad sam već kod maldonada , pogledaj imaš na you tubu klip “susreta” pastora i maxa u austriji 2015 šta se tiče strolla nemamo o čemu pričat … prvo šta polaziš od sebe jer ako je tebi simpa velikoj većini nije , a drugo nismo ga se baš nagledali da bi itko zaključija koliko je LS “mlak” ili “vruć” u branjenju pozicije . lani ka početnik je bija oprezan , a ove sezone sa ovakovim williamsom i ne može branit poziciju ni da želi . bar ne više od maximalno nekoliko krugova . jedini primjer di smo mogli dovoljno gledat LS kako se brani je bija baku 2017. nije obranija 2. misto od bottasa ( 0,1 s zaostatka na kraju ) i to je za tebe valjda slabost , mlakost … možda je treba ka max ić na “nož” do kraj da obrani 2. misto pa makar po cijenu eventualnog kontakta i
        odustajanja obojice ? to bi bilo bolje ? otprilike ka u bakuu ove sezone sa DR ? to šta je za tebe mlakost LS je za mene “ispravna glava” koju će max tek sredit u šta si ti duboko uvjeren . uostalom ta “mlakost” LS mu je u prvoj sezoni donila postolje i 40 bodova na kraju prvenstva . i znači omjer Q 22 Vs 21 je samo posljedica “nečistih” maxovih vikenda u odnosu na DR ? i ovo o atraktivnosti maxa u odnosu na DR … pa daniel ima takva preticanja … nemoguča ali najčešće “prolaze” . vidiš šta je “dobra glava” …. bira neočekivane pozicije za preticanje , a na kočenjima je superioran . max mi je češće na ho ruk mada treba priznat da je i on ima odličnih preticanja di se vidija talent , srčanost pa i lukavost šta je dobar zalog za budućnost ali … ta jbna glava :(



        4
        -2

        6
      • Formula 1
        1883 Donator Prikaži

        @avalon, što fali pobjedi u Maleziji prošle godine? :)



        1
        -1

        2
      • Fernando Alonso
        Jelja Prikaži

        avalon ko prica o statistici izmedu Maxa i Ricciarda.Ja govorim da je dobro za sport sto je Max dosao u F1 jer kad se on priblizi nekome on ne ceka on odma ide u napad.Njemu su u glavi isti Hamilton,Vettel,Ricciardo,Hartley,Gasly,Grosjean i to je odlicno za ovaj sport,a ako ti vise volis vozace tipa ko Bottas koji ce napast tek na startnoj ciljnoj ravnini uz pomocu DRS-a onda stvarno neznam sto je tebi u glavi jer svaki normalan fan F1 zeli akciju zeli taj adrenalin da mu se koza najezi kad vidi ludog Maxa kako stisce Hamiltona i Vettela i kd znas da mali ide do kraja pa taman po cijenu sudara.



        2
        -3

        5

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.