Ricciardo: Još uvijek sam izvan borbe za naslov

Izdvojeno

Daniel Ricciardo inzistira da je trenutno izvan borbe za naslov, bez obzira na pobjedu na VN Monaka.

Red Bullov vozač se odličnom utrkom u kojoj je imao problema s pogonskom jedinicom približio vodećem Lewisu Hamiltonu na 38 bodova.

Australac se novim trijumfom izjednačio s Hamiltonom i Sebastianom Vettelom koji također imaju po dvije pobjede nakon prvih šest utrka.

“Mislim da je ovo prirodno pitanje nakon pobjede,” odgovorio je Ricciardo na pitanje osjeća li da se uključio u borbu za naslov. “Još u Kini su me pitali jesmo li u borbi za naslov. Mislim da Lewis još uvijek imao lijepu prednost u odnosu na mene.”

“Još uvijek nismo u toj borbi. Nije nemoguće, ali trenutno mi to nije na pameti. Čak i da je, ne mislim mijenjati svoj način vožnje ili prestati napadati.”

Ricciardo vjeruje da je Red Bullu potrebna još jedna pobjeda prije ljetne stanke kako bi se mogli boriti za ovogodišnji naslov.

“Montreal će biti zanimljiv, pokušat ćemo stići do novog postolja. Morali bi prije ljetne stanke još barem na jednoj stazi dokazati da možemo pobijediti i onda ćemo možda imati nekakve šanse.”

Australac smatra da je priroda staze u Monaku išla na njihovu ruku, te dodaje da će sljedeća utrka u Kanadi biti bolji test za momčad iz Milton Keynesa zbog toga što iziskuje više od motora.

“Mislim da smo u Montrealu ponovno na hypersoftu. Čini se da je naša degradacija na tim gumama bila puno manje nego kod ostalih. Montreal je staza na kojoj je bitan motor, ali ako će naša šasija i gume raditi kako treba, možda nas ponovno vidite u toj borbi,” zaključuje Ricciardo.


Odgovor

10 komentara

  1. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Ima se pravo nadat ali treba isto uzest u obzir da rici ima puno srice u prvin trkama osin s maxom u bakuu, dok ham i vet nisu bas imali, vetel uz pomoc maxa takoder haha



    3
    -1

    4
  2. Sebastian Vettel
    sf16-h Prikaži

    Premalo se meni čini pobjediti barem jednu utrku do ljetne stanke da bi imali šansu za ijedan naslov…



    3
    3

    0
  3. Blue Flag
    BrrZiiii Prikaži

    jako bih volio da ga uzmeš…iako ferrari zaslužuje naslov…mercedes? bolje bi im bilo da proizvode aute koji se ne kvare a ne da se igraju špijunskim aferama protiv ferrarija….kada tako priča krene znači da nemaš nikakvo drugo rješenje što za takav koncern nije dobro, jednako kao i vw…ili po najnovijem bmw…od njemačke kvalitete ostao samo audi



    3
    -13

    16
    • Kimi Raikkonen
      zoka Prikaži

      Po čemu Ferari zaslužuje više ili manje nego ostali? Naslov osvoji najbolji u toj godini i tako je uvijek i bilo. Volio bih i ja da Ferari uzme naslov ali to je do njih, trenutno imaju koliko i zaslužuju, kao i ostali naravno.



      15
      15

      0
    • Formula 1
      1883 Donator Prikaži

      Audi je najveći fake brend Njemačke.
      Pitaj Amerikanca ili Kanađanina što je to Audi pa ćeš čuti odgovore :)
      Kaže moj rođak autoelektričar i elektroničar za Audi da je to najveća materijalna prevera i podvala u povijesti čovječanstva :D
      Ostatak komentara ne iziskuje repliku ;)



      4
      -2

      6
      • Michael Schumacher
        VRSV546 Prikaži

        Pa Audi je skuplji VW bas kao Lexus i Toyota nezna on bas o cemu prica, najdrazi su mi oni koji voze audi i kazu golf smece puno si mi pametan, radia san prije par godina kao autolimar i znam puno o tim autima



        5
        2

        3
      • Blue Flag
        BrrZiiii Prikaži

        neki dan je objavljena lista…a na njoj nema audija….1 mjesto nepouzdanosti mercedes c, 4. mjesto bmw 3/4…toliko o znanju tko što priča



        2
        -4

        6
      • Sebastian Vettel
        sf16-h Prikaži

        Crna lista… dafak? :D Malo prouči situaciju na cestama, kod mehaničara i s iskustima druguh ljudi, pa ćeš vidjet šta je pouzdano, a šta nije. Probaj sam Opelom, Fordom, Renaultom.

        I molim te, koji se kriteriji uzimaju u obzir i šta se s tim autom dešavalo da je na “crnoj listi”? Isto tako, kako možemo reći “c klasa nije pouzdana” bez navođenja točnog modela i motora? To je isto kao da kažes “zidari nisu dobri majstori”.

        BMW i Mercedes su svemirski brod naspram Audija (A-udija, kak ‘rvatine kažu). Ne omalovažavam nijednu marku, nije Audi loš al uzdizanje iznad BMW-a i Mercedesa nema smisla.



        3
        3

        0
  4. Ferrari
    blejky Donator Prikaži

    Dobro kaže Riki teško će do borbe za naslov jer Red Bull je kao Ferrari prošle godine kratak sa velikim nagibom koji je kao takav domiinatan na 4 staze u kalendaru dok na ostalim kaska lagano ne previše ali dovoljno za Mercedesom i Ferrarijem.
    Nije bez vraga Ferrari promjenio svoj bolid 4-5 staza nije dovoljno za naslov i da je nikad ne možeš biti siguran u pobjedu na tim stazama jer jedan SC promjeni sve i ode pobjeda a da ne govorimo o udesima ili mogučim kvarovima.



    4
    3

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.