Abiteboul: Monako je otkrio Renaultove slabosti

Izdvojeno

Renaultov šef Cyril Abiteboul vjeruje da je VN Monaka otkrila slabosti njegove momčadi koje imaju u razumijevanju Pirellijevih guma.

Francuska momčad u Monaku je stigla do dvostrukih bodova i odvojila se na šest bodova u odnosu na McLaren u borbi za četvrto mjesto u poretku konstruktora. Nico Hulkenberg i Carlos Sainz imali su problema s gumama, pogotovo Španjolac u zadnjem dijelu utrke.

Iako je Abiteboul sretan što su ispunili cilj s dvostrukim bodovima, priznaje da Renault mora pronaći rješenje kako bi se bolje ponašali prema gumama, a gubitak forme u odnosu na posljednjih nekoliko utrka također im nije išao na ruku.

“Rezultat je dobar – dva bolida u bodovima i poguranac u borbi za četvrto mjesto, ali utrka je otkrila naše nove slabosti,” rekao je Abiteboul.

“Bez obzira na puno bolji rezultat nego prošle godine u Monaku, nismo bili konkurentni kao na prošlim utrkama i moramo raditi na razumijevanju guma.”

“Trenutna situacija je takva da je bolje startati 11. i imati slobodan odabir guma nego startati u prvih deset s gumama iz kvalifikacija. Očito je da su neke momčadi ispred nas uspjele odraditi bolji posao, znači da je moguće.”

Sainz je završio deseti, dvije pozicije iza momčadskog kolege nakon što mu je momčad naredila da pusti Hulkenberga ispred sebe pošto se Španjolac mučio s gumama u zadnjem stintu. Sainz nije bio sretan sa samo jednim bodom te smatra da je njegova utrka bili katastrofalna.

“Vrlo loše, ljut sam. Mislim da je utrka bila prava katastrofa od samog početka. Iako sam čuvao gume, prednje su se jako trošile, a onda odluka da pređemo na ultrasoft u 15. krugu nije bila ispravna.”

Hulkenberg kaže da je momčad izvukla maksimum iz situacije u kojoj se nalazila.

“Imao sam priliku da provedem drugačiju strategiju od Carlosa i to se isplatilo. Napravili smo dobar oporavak u odnosu na kvalifikacije i mislim da je osmo mjesto najbolji rezultat do kojeg smo mogli doći u ovoj situaciji.”


Odgovor

2 komentara

  1. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Kako je Sainz majstorski odradio to propuštanje Hulka, a odbranio poziciju od Maxa. Veoma inteligentno



    17
    17

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.