Ocon zadovoljan Force Indijinim napretkom

Izdvojeno

Esteban Ocon kaže da je vrlo sretan s Force Indijinim napretkom kojeg je momčad ostvarila nakon problema na početku sezone. Mladi Francuz je na jučerašnjim kvalifikacijama za VN Monaka stigao do odličnog šestog mjesta.

Ocon je bio bolji od momčadskog kolege Sergija Pereza i smjestio se odmah iza Red Bulla, Ferrarija i Mercedesa. Ovo je bilo treći put da je ušao u top deset ove sezone, a nakon kvalifikacije je izrazio zadovoljstvo pošto su ovo jedne od najvažnijih kvalifikacija kroz godinu.

“Vrlo sam sretan! Pokazali smo snagu kao momčad – šesti smo na gridu u Monaku. Ovo su najvažnije kvalifikacije sezone, a mi imamo sjajnu priliku za dobre bodove u utrci,” komentirao je Ocon.

Ocon je pohvalio momčad, ali priznaje da njegov finalni pokušaj u Q3 nije bio savršen.

“Momčad je napravila puno posla kako bi poboljšali bolid. Svaku utrku donosimo nadogradnje i to se vidi na stazi.”

“Imam osjećaj da moj krug u Q3 nije bio najbolji kroz vikend, ali bolid je radio dobro pa je i vrijeme na kraju bilo dobro. Ne dam se smesti jer utrka je duga. Još uvijek moramo napraviti dobar posao u utrci, držati se van nevolja i stići do cilja,” zaključuje Francuz.

Perez je također prošao u Q3, a danas će startati kao deveti.

“Kvalifikacije su bile vrlo napete, momčad je ostvarila dobar rezultat. Zadovoljan sam sa svojim poslom u Q1 i Q2, krugovi su bili savršeni. U Q3 sam izgubio dobar osjećaj u bolidu, ali bez obzira na to sam bio za manje od desetinke do šestog mjesta. Razlika je vrlo mala, ali to će utrci praviti razliku.”

“Jako sam sretan kako smo poboljšali bolid nakon treninga. Esteban je odradio fantastičan posao sa šestim mjestom i to mi daje nadu za utrku koja će biti duga i u kojoj se može svašta dogoditi. Moramo vidjeti kako će se ponašati hypersoft gume, pogotovo ako će biti vruće. Najvažnije je da odradimo čistu utrku,” rekao je Meksikanac.

[donacija]


Odgovor

1 komentar

  1. Ferrari
    jura718 Prikaži

    kao i svi, naspram Australije su druga momčad



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.