McLaren potvrdio Latifijevo 200 milijuna funti vrijedno ulaganje

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 6 godina 2 min 10 komentara

McLaren Grupa je potvrdila da je Kanađanin Michael Latifi, otac vozača Formule 2  i Force Indijinog test pilota Nicholasa Latifija, postao prvi novi dioničar kompanije nakon odlaska Rona Dennisa, o čemu smo pisali prije nekoliko dana.

Ulaganje teško 200 milijuna funti će odraditi tvrtka Nidala Limited kojom upravlja Latifi stariji (između ostalog i vlasnik trećeg najvećeg trgovačkog lanca u Kanadi – Sofina Foods Inc.), dok su jedini preostali dioničari McLaren Grupe, koja se sastoji od Automotive, Racing i Applied Technologies odjeljenja, Mansour Ojjeh i bahreinska kompanija Mumtalakat.

“Već neko vrijeme sam obožavatelj McLarenovog brenda i njihovih poslova”, rekao je Michael Latifi. “McLaren je jedinstvena organizacija na automobilskom, trkaćem i tehnološkom polju s uzbudljivim dugoročnim planovima za rast, koji su razlog mog ulaganja. Ponosan sam što ću biti dio McLarena i ovog nevjerojatnog brenda.”

Glavni izvršni direktor McLaren Grupe, Shaikh Mohammed bin Essa Al Khalifa, rekao je:

“Ova financijska injekcija je glas povjerenja u našu buduću strategiju, a Grupa kao i uvijek ostaje fokusirana u pozicioniranju za rast. Oduševljeni smo što se Michael Latifi pridružio McLarenovoj obitelji.”

McLarenovo izvješće otkriva da će sredstva stići tijekom iduće godine.

“Nidala (BVI) Limited je uložila kapitalnu investiciju od 203.8 milijuna funti kako bi preuzela 888,135 dionica u McLaren Group Limited. Prinosi novog kapitala će biti primljeni tijekom sljedeće godine.”

McLarenovi izvori tvrde da ovo nema nikakve veze s Nicholasom Latifijem, već da je stvar isključivo marketinške prilike za njegovog oca.


Odgovor

10 komentara

  1. Mattia Binotto
    SamoFerrari Prikaži

    Dao Bog da Latifija gledamo u McLarenu?



    2
    -2

    4
  2. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Ovi Kanađani se nešto uspalili na F1 u zadnje vrijeme



    3
    3

    0
  3. Sebastian Vettel 5
    ForzaFerrari1204 Prikaži

    Vandoore treba čudo da zadrži svoje mjesto…



    3
    2

    1
  4. Master_F1 Prikaži

    Neka mladih snaga. Sjetimo se Alonsa, Hamiltona pa i Vettela, dolaze novi klinci, ne mogu svi biti drugorazredni vožači, bit će barem jedan, možda Leclerc ili Latifi ili neko treći. Trenutno mi Alonso šuti čitavu ovo sezonu oko njega i njegovog ugovora. Voli WEC, hvali McLaren da je sve brži i brži ali sve nekako u pozadini. Svi spominju Stoffa kao odlazak, možda Alonso želi da ide dalje. Postao mi je mutan :)



    1
    0

    1
  5. Ferrari
    Zare Prikaži

    Tata uhljebljuje sina hehe



    3
    3

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.