Marc Marquez će testirati Red Bullov bolid!

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 1 min 29 komentara

MotoGP prvak Marc Marquez će po prvi put isprobati bolid Formule 1 idućeg mjeseca na privatnom testu u Austriji, i to u organizaciji Red Bulla.

Marquezov momčadski kolega iz Honde, Dani Pedrosa, i deveterostruki prvak u motocrossu Tony Cairoli će također sudjelovati na navedenom testu, zakazanog za 5. i 6. lipnja.

Nije poznato koji će se bolid koristiti, ali se pretpostavlja da je u pitanju bolid iz 2013. (ili stariji) sa V8 motorom.

Marquez, Pedrosa i Cairoli će se kroz nekoliko dana zaputiti u Milton Keynes gdje će obaviti mjerenja za sjedala i provesti neko vrijeme u simulatoru.


Odgovor

29 komentara

  1. Brazil
    Anonimus4138 Prikaži

    Opa to Hondini momci se idu provozat ;)



    11
    11

    0
  2. Formula1
    f1zd Prikaži

    Zar crash test ne može obaviti Max? :mrgreen:



    19
    18

    1
  3. Mattia Binotto
    SamoFerrari Prikaži

    Za par dana cemo vidjet vijest da američki ,,profesionalni” golferi testiraju bolide…wtf man…sta nisu pozvali nekog tu iz redakcije da testira



    2
    -10

    12
  4. Fernando Alonso
    Lovro Andraka urednik Prikaži

    Testiraju potencijalne zamjene za Hartleyja? :mrgreen:



    5
    5

    0
  5. avalon Prikaži

    vidim da ima nekolicina skeptičnih prema ovom testu pa bi podsjetija da je npr rossi 2004. je prvi put testira ferrari . ex inžinjer ferraia Luigi Mazzola je izjavija da je MS bija zapanjen kad je pogleda rosievu telemetriju . 2006. testira ferrari u valenciji i trećeg dana testiranja bija je negdje 0,5 s sporiji od najboljeg vrimena MS . ali OK , rossi je trkač no tom cruise nije pa je ipak sasvim solidno odvozija RB iako mu je to bija prvi put . “učitelj” mu je bija coulthard kojega je cruise ugodno iznenedija kad je izletija van staze na šljunak no nije dozvolija da mu se bolid ugasi , vratija se na pistu i doša do boxa . btw , MM je vrlo talentiran momak , ima 25 godina isto ka i valentino kad je prvi put seja u bolid , ima 4 titule prvaka GP – a ( rossi tada 3 ) , na motoru je vanzemaljac ka i rossi ( sad malo manje …. pojavija se MM ;) ) i zašto on to ne bi dobro “odradija” ? mada sve ne mora ništa značit jer i mick doohan ( 4 titule u GP – u ) je 1998. u catalunyi testira williams FW19 pa se zabija u zid . možda se ovo dogodi i nekom od navedene trojke no nekako sumljam da će MM “pokupit” zid jer uživa u brzini , zna , ima instikt , refleks , ludu srčanost , a i spretan je u izbjegavanju nesreća . btw , kad neko uživa u brzini , ima afiniteta prema vožnji ( i srca naravno ) može odvozit čudesno i “van svoje kategorije” pa je tako 2007. u valeciji MS prova stonerov ducati 800 moto GP i odvozija kažu nevjerovatan krug ( nije 3 dana testira ka vale ;) ) 1.37.890 šta je bilo 5,1 s sporije od kruga pedrose koji je dan prije pobjedija i postavija rekord staze sa 1.32.748s . zašto ne bi MM iznenadija pa bija novi projekt helmut marka umisto maxa ;) :) :) :)



    10
    6

    4
    • Lewis Hamilton
      smr201 Prikaži

      Mali je izvrstan vozač, ali je isto tako smeće pokvareno na stazi i da je pravde imao bi barem jedan naslov manje.
      MS je za njega čovjek bez mrlje u karijeri ??



      8
      -5

      13
      • avalon Prikaži

        srića je šta je VR svetac na stazi , a naročito van staze pa donekle kompenzira djelovanje sotone MM . šteta šta ne možeš pitat gibernaua , baiggia nešto o “čistoći” VR na stazi , a van staze lorenza .. npr ko je inicira “podizanje” zida između boxova VR i JL kad je lorenzo počeja sa istim motorom pobjeđivat neprikosnovenoga sveca staza . momku od 25 je na obzoru i 5 titula u moto GP – u pa možda to žulja fanove VR jer do 7 su još samo 2 titule … a tek 25 ajde , znam , ni sa eventualnih 10 nečete priznat MM zar ne ? jbga , ko je kriv VR šta je prvu titulu u GP – osvojia sa 22 , a MM sa 20 pa se sad tresu gaće da rekord ne dođe u pitanje .. i njemu i fanovima osim toga ovde je topic o testiranju RB , a ne o karakterima vozača koji će to “obaviti” .



        6
        3

        3
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        @avalon
        Gdje sam ja spomenuo VR u svom komentaru?
        A još bolje gdje sam rekao da je VR svetac?
        Zaboli me za njega i za MM.
        Dapače rekao sam da je mali odličan vozač inače nebi imao rezultate kakve ima.
        Činjenica da je off topic, ali to što je VR imao svojih mrlja ne znači da ovo što sam rekao za MM ne stoji.



        1
        -1

        2
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Odosmo u off.
        Naravno i da je Dr. svojevrsan mufljuz. :mrgreen:
        Itekako.
        Međutim, kad malac pređe sa Repsolke na “nešto slabije”, kao što je Dr. uradio (nakon 3 uzastopne titule na Hondi) pred sezonu 2004. pa sa tom “drugom, slabijom mašinom” osvoji titulu (ustvari, dvije uzastopno, pa nekad poslije još dvije, ali one nisu bitne), onda možemo pričat (ko zna, možda se to i desi). Do tad….



        2
        -1

        3
      • Red Bull
        Onomatopeja Prikaži

        Avalone svaka ti cast moj naklon do poda nema nista protiv VR ali ovi rosijevi fanovi su toliko isfrustrirani Markezom da to boli.Pa taj isti Rosi je nabijao na onu stvar lutku kada pobjedi inicarajuci da je ta lutka Bijadjijeva supruga.Moto gp pratim mnogo detaljnije od F1 i nikada i nigdje nisam vidio takvu kolicinu mrznje sem u fudbalu.Nebi da se vracam sada u 2015 i obilazenje Markezovo Lorenca u Australiji i to u zadnjem krugu i poslednjoj krivini donjevsi tada Rosiju ogromnih 5 poena koje lagano nije morao da mu pokloni da je takav kakvim ga Rosi predstavlja.Uglavnom Mark Markez je sa svim svojim vrlinama i manama vec sada jedan od velikana moto gp rekorder po osvojenim pol pozicija sa 25 godina.Cak ni ti rekordi nisu bitni koliko nacin kako Markez vozi taj motor gdje su sva najveca imena moto gp rekla da to nikada nije vidjeno u moto sportu.E zbog toga mi nije jasno da se pljuje po njemu a pritome ga od nas niko licno nepoznaje da bi bilo sta mogao da sudi ni dobro ni lose.



        5
        5

        0
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        @onomatopeja
        Pa ne mora mi Rossi ništa predstavljati, imam svoje oči da vidim šta je Marquez sve radio na stazi.
        Ili je tebi normalno da ga ide rušiti namjerno u Sepangu npr.?
        Jedini tko je ovdje fan si očito ti.
        Kao što sam rekao zaboli me za jednog i drugog, također sam rekao da je mali vrhunski vozač i kako je krenuo mogao po razvaliti sve rekorde, no to ne znači da ovo što sam rekao ne stoji.


        0
        -1

        1
      • avalon Prikaži

        smr201 .. za mene si VR spomenija ovde “…da je pravde imao bi barem jedan naslov manje.” nešto umotano u celofan i dalje je vidljivo jer je celofan jbga … ma znaš ;) sve i da stoji to šta si napisa za MM … kakve to veze ima sa topicom tj njegovim testiranjem RB ? i zašto/kako to da si u sve “uvuka” i MS ? ka još jedan primjer smeća pokvarenog na stazi ali manjeg od MM ? nekome sve može izgledat bezazleno u tvom komentaru ali meni dodani “smjehuljci” govore više od riči ;)



        1
        1

        0
      • avalon Prikaži

        Frantic … uvik ista priča kad je neko uspješan “kad malac pređe sa Repsolke na “nešto slabije” .. šta onda ? vidit će mo od kakvog materijala je “izgrađen” ? znači yamaha nije bila baš nešto kad je VR preša sa honde u njih ? valjda nije jer kad je rossi osvaja titule sa hondom yamaha ( biaggi ) je prvenstva završava ka vice prvak , a sa slabim motorom to teško da bi postiza . možda MM na nekom “slabijem” motoru ne bi bija ovako uspješan ali bi li to bija pokazatelj da on i nije baš neki bez honde ? možda je VR titule osvaja zahvaljujući yamahi jer na “slabijem” ducatiu se nije baš proslavija plasmanima 2011./12. za razliku od stonera koji je ducatiju ( i sebi ) donija titulu . komparirajući stonerovu 2010. i valentinovu 2011. ili još bolje 2012. kad je bija uspješniji sa ducatijem stoner je ima 62 boda više od VR , prvenstvo završija 4. , VR 6. je li onda loš ducati kriv za malko bodova i loš plasman VR ili ….!?!?? je li yamah slaba pa zato MM dominira ? ako gledamo kroz VR je jer zadnu titulu sa yamahom je osvojia 2009. u međuvremanu je lorenzo za ISTI tim osvojia 3 titlule . jednu čak i u “eri” MM . zapravo sve do prelaska u ducati JL je stalno bija plasiran na kraju među prva 3 vozača . uostalom i VR je 2014./15./16. završava na No 2 . možda ipak nije sve do “slabosti” yamahe , a “snage” honde jer pedrosa je završava prvenstva iza VR i JL ka kolega MM . možda je zapravo MM i njegova vanzemaljska vožnja jezičak na vagi honde ? virujem da bi momčić i na yamahi bija isto ili vrlo slično dobar . jedino na ducatiu .. hm , “povjest” pokazuje da su njega mogli “krotit” nekad stoner , danas dovi , a bi li to moga MM … ko zna ? dosta off topica … do daljneg ;)



        1
        1

        0
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        pitanje za smr201 i avalona pošto mi ništa nije jasno:
        -koju bi vi titulu ‘oduzeli’ mm-u i ‘dali’ rossiju, tj. na koju sezonu mislite?

        može svako svoj dio odgovoriti.


        0
        0

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Niti sam ja, niti bilo ko drugi, doveo MMove sposobnosti u pitanje @avalone
        Niti smo doveli u pitanje činjenicu i da je Dr. znao biti “pokvaren”.
        Upravo činjenica da je Biaggi sa Yamahom bio 2x viceprvak (2003. je vozio Hondu, i bio treći, iza Rossija i Setea), a kad je na tu istu Yamahu sjeo Rossi odmah je u prvoj sezoni postao prvak.
        Pa onda još jednom.
        Za sezone 2008. i 2009. sam rekao da nisu ni bitne u ovom kontekstu. Možda je Yamaha do tada i postala “najjača mašina”.
        A uplitanje Ducatija u priču tek je skroz drugi par opanaka. To je jedino znao vozit Stoner, i sada recimo, Dovi. Lorenzo, koji je eto uzeo 3 titule na Yamahi, ne može da se sastavi sa Ducatijem nikako (kao što ni Rossi nije mogao).
        Za kraj, ne sumnjam da bi MM bio dobar i na Yamahi , ali sve dok ne pređe na “nešto slabije” (pa bila to i Yamaha) i ne uzme titulu sa tim, pričekaćemo. Uostalom, nisam ništa drugo ni napisao. ;)


        0
        0

        0
  6. Red Bull
    Onomatopeja Prikaži

    Zasto moj komentar brisete a pustate uvrede od “smr201” ?Znaci li to da on ima pravo da vrijedja i lupeta a mi nemamo pravo da mu repliciramo?



    1
    1

    0
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Postoji razlika između Marqueza i smr201. smr201 nije javna ličnost – Marquez je.

      Dakle Marquez može očekivati da će ljudi biti grubi, bezobrazni i nepristojni kad govore o njemu, dok mi anonimci imamo pravo očekivati pristojnost u međusobnoj komunikaciji. Tako su stvari obično postavljene u svim forumima, pa i društvima na pivi.

      Možda ti Avetma to objasni bolje od mene.


      0
      0

      0
      • Red Bull
        Onomatopeja Prikaži

        Ok ako je tako onda ja recimo mogu reci da je Valentino Rosi veliki talijanski prevarant i djubre od covjeka koji koristi svoju popularnost vrseci najperfidnije vrste pritiska van staze jer se Markez na istoj poigrava sa njim.Eto nisam ovakvog pljuvanja ali ako se moze pljuvati Markez onda moze i Rosi.



        3
        2

        1
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        Generalno možeš, ali ne bih preporučio.
        Moja preporuka je da pročitaš pravila na forumu.
        Tačka 4. ti objašnjava komentarisanje javnih ličnosti.
        Tačka 3. ti objašnjava komentarisanje kolega
        Najlakše je preskočiti komentar :thumbs:



        3
        3

        0
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      Kao što su rekli wapi i Har Kl, evo pravila: https://www.f1puls.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=4
      Obrati pozornost na točku 3 i točku 4, i bitnu razliku među njima.


      0
      0

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.