Bottas: Ove godine nemam loših vikenda na kojima puno zaostajem kao prošle godine

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 1 komentara

Valtteri Bottas zadovoljan je svojim napretkom u momčadi Mercedesa, te kaže kako ove godine nema situacija da je tijekom vikenda puno sporiji od mogućnosti bolida, kao što se to događalo prošle godine u nekoliko navrata.

“Mislim da sam ove godine više-manje ostvario svoje ciljeve s performansama. Uspio sam nastaviti sa serijom dobrih vikenda s kraja prošle sezone i još se nije dogodilo da puno zaostajem kao što je to bio slučaj na nekim vikendima prošle godine. Mislim da sam naučio lekciju.”

“Moram nastaviti svoj razvoj. Nikad ne dođete do kraja da se više ništa ne može naučiti. Još se nadam da ću se poboljšavati. Bilo je utrka na kojima krajnji rezultat nije bio zadovoljavajuć s obzirom na brzinu koju imamo.”

“Također, zaostatak za Lewisom na prošloj utrci [u Barceloni] je bio ogroman, ali mislim da je na to utjecalo puno čimbenika. Sretan sam što znam da možemo pobjeđivati u utrkama. Znam da je brzina tu. Jako je teško, ali je moguće i ostvarit ćemo to.”

“Još je jako rano, tek je početak sezone. Nadam se da sam ispucao svu lošu sreću za ovu godinu. Barem smo ovog vikenda ostvarili dobre bodove u odnosu na Ferrari. Ja sam došao bliže Sebastianu, a sad sam ispred Kimija. To je dobro. Još je rano i ne želim puno razmišljati o bodovima, želim se usredotočiti na svaku iduću utrku.”

Iako u poretku zaostaje 37 bodova za Lewisom Hamiltonom, u kvalifikacijama je puno neizvjesnije. U Australiji je napravio pogrešku i kvalificirao se tek na 15. poziciju, ali je u Bahreinu bio brži od Hamiltona za jednu desetinku. Na idućoj utrci u Kini ponovo je bio brži, samo za 0,05s, dok je u Azerbajdžanu Lewis uzvratio za jednu i pol desetinku. U Španjolskoj su po prvi put uzeli prvi startni red, ali je Bottas zaostao za 0,04s.


Odgovor

1 komentar

  1. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    bolji je od Hamiltona za sad, jako dobro vozi, ako ovako nastavi novi ugovor nije upitan.



    10
    8

    2

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.