Alonso vjeruje da je McLaren sada sustigao Haas i Renault

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 6 godina 2 min 15 komentara

Fernando Alonso vjeruje da je njegova momčad s unaprijeđenim MCL33 sustigla Haasov VF-18 i Renaultov R.S.18, bez obzira na činjenicu da su obje suparničke momčadi VN Španjolske završile ispred McLarena.

Ekipa iz Wokinga je upravo za VN Španjolske pripremila veliki paket nadogradnji te je momčad prvi puta prošla u posljednju rundu kvalifikacija. Alonso je tada startao između Magnussenovog Haasa i Sainzovog Renaulta.

Međutim, utrka je bila nešto drugačija, Fernando je završio također na osmom mjestu, ali sa zaostatkom od 40 sekundi u odnosu na Magnussena.

“Znali smo da će nas nadogradnje staviti u bolju poziciju u sredini poretka. Napravili smo dobar korak. Bili smo osam desetinki iza Renaulta u Bakuu, devet desetinki u Kini, ali u Španjolskoj smo bili isti u kvalifikacijama i u utrci.”

“Mislim da smo sustigli Renault, i vjerojatno Haas, ali prve tri ekipe i dalje razvijaju bolide istim tempom kao i mi pa smo, nažalost, zadržali taj razmak”, rekao je Španjolac.

Alonso je bio jedini vozač iz Q3 koji koristio supersoft gume da bi se probio u posljednju rundu kvalifikacija, iako je u Q3 za Magnussenom kasnio samo 0.045s.

Incident kojeg je prouzrokovao Romain Grosjean Alonsa je bacio na 11. mjesto, a utrku je pokvario i dug boravak iza Leclercovog Saubera.

“Bio sam iza Leclerca polovicu utrke i definitivno je bilo teško. I dalje nam nedostaje brzine na pravcu kako bismo mogli pretjecati. Radimo na tome. Znamo slabosti našeg bolida i nadam se da ćemo uskoro pronaći solucije.”

Alonso je prošle godine nakon VN Španjolske držao 16. mjesto u poretku vozača s nula bodova, dok nakon prošlotjedne utrke drži sedmo mjesto s 32 boda.

U isto vrijeme prošle godine McLaren je bio posljednji s također nula bodova, dok sada drže peto mjesto s 40 bodova, jednim manjem od četvrtoplasiranog Renaulta.

[vozac broj=”14″ ime=”Fernando Alonso” momcad=”McLaren” sezona=”2018″]


Odgovor

15 komentara

  1. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Još samo da ih prestignu :thumbs:



    5
    3

    2
  2. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Svi su tu negdje blizu, cak i FI koja ce vjerojatno biti i ispred njih na nekoj stazi koja trazi manje downforcea …. Monza, Spa, Austrija, Meksiko. Ugl uzbudljiva borba u sredini poretka.



    5
    2

    3
  3. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Mislim da je Nando dao više izjava ove sezone nego svi ostali vozači skupa.
    Neka ih namaže na stazi, pa ćemo svi vidjeti ispred koga jesu, postaje zamorno čitati svakih dva dana njegove osvrte di jesu i di nisu.



    7
    -4

    11

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.