Mercedes negira utjecaj na promjenu Pirellijevih guma

Izdvojeno

Toto Wolff odbacuje tvrdnje da je Pirellijeva odluka o promjeni debljine guma na VN Španjolske došla zbog Mercedesovog utjecaja.

Talijanski proizvođač spremio je tanje gume za Catalunyu nakon što su se momčadi mučile s njihovim pregrijavanjem na predsezonskim testiranjima.

Neke su momčadi privatno predložile da je Mercedes, koji je imao većih problema na starim gumama od ostalih, dobio najviše s ovom promjenom, a te iste gume gledat ćemo i na Silverstoneu te Paul Ricardu gdje je također stavljen novi asfalt.

Lewis Hamilton i Valtteri Bottas jučer su u Barceloni prvi put ove sezone zaključali prvi startni red, a Britanac je stigao do prvog pole positiona nakon Melbournea.

“Gluposti. Sve su se momčadi na testovima u Barceloni mučile s blisteringom, vrlo jakim blisteringom. Red Bull, Ferrari, a i mi. Mislim da je isto bilo i s McLarenom. Gume ne bi dugo trajale u utrci.”

“Bilo je velikih problema, a temperature su bile niske. I zbog toga je Pirelli promijenio debljinu guma kako bi se spriječio blistering. U tome su uspjeli jer još uvijek nismo vidjeli blistering tijekom ovog vikenda.”

“Ne znam otkud dolaze te priče da smo utjecali na Pirelli i FIA-u da promjene gume. Nikada nisam vidio da nešto funkcionira na taj način, zašto bi to učinili?”

Wolff priznaje da su nešto hladniji uvjeti u Barceloni išli na njihovu ruku.

“Čini se da smo konkurentni kada su temperature zraka i staze nešto niže. Tako je bilo i kroz posljednju godinu. Radimo na sistemu s kojim ćemo mijenjati vrijeme gdje god da idemo.”

Austrijanac je prokomentirao i nadogradnje koje su mnoge momčadi spremile za Barcelonu.

“Sve su momčadi donijele nadogradnje, ali u Formuli 1 je nemoguće spremiti neko poboljšanje i odmah biti pola sekunde brži. Onaj tko kaže da je takvo nešto moguće, nema pojma. Radi se o dodavanju marginalnih poboljšanja koje pokušavate napraviti da funkcioniraju.”

“Ne mislim da smo napravili korak naprijed s kojim je naš bolid promijenjen. Samo smo imali dobro posložen bolid i gume, a to moramo ponoviti i u sljedećim utrkama. Nije do aero dijelova koji će odjednom promijeniti naš bolid,” izjavio je Wolff.

[donacija]


Odgovor

12 komentara

  1. Ferrari
    07drogo Donator Prikaži

    I ja negiram da sam u minusu pa izgleda da kenjam … tako i ti!



    19
    8

    11
  2. Pirelli Hard
    Monty Prikaži

    Evo priznam,ja sam utjecao na na prilagođavanje Pirellijevih guma Mercedesovim bolidima a ne Wolff.
    Povlačiti poveznicu s predsezonskim,doslovce zimskim testiranjima s dosadašnjim tokom prvenstva jednostavno nema smisla a još manje s Botasovim strahovitim blisteringom-kad bi se zajebavali-nakon 40 krugova Bakua.
    Ne zamjeram autoru članka jer samo prenosi vijesti ali čitajuči ga,osječam se ko da sam zalutao na index.hr.



    17
    4

    13
  3. Ferrari
    Sreten Prikaži

    Obratite paznju koje su staze odabrate za ove gume… Barselona, jer tu Merc zeli da uzme pobedu, kao uvod u Evropsku sezonu, Silverston ( Hamilton kod kuce) jer on tu ne bi mogao prezivjeti poraz, te Paul Ricardu gde Mercedes hoce da udje odmah u istoriju kao prvi tim koji je pobedio na toj stazi (samo pogledajte predhodne sezone) kad god je dosla nova staza, Mercedes je tu bio TOP, jer i dalje tvrdim, iako oni to negiraju kao i sam Hamilton, oni zele da OBORE sve rekorde Ferrarija i Schumachera?!!!



    14
    -14

    28
  4. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Lažeš zlato, lažeš duuuušo



    23
    7

    16
  5. Marlboro
    McKruno Donator Prikaži

    Blistering? Već smo vidjeli da ove sezone gume mogu izdržati puno duže nego prošlih par sezona. S blisteringom barem bi utrka bila zanimljivija. Ne bi svi bili na istoj taktici.



    22
    21

    1
  6. Ferrari
    ferrari1984 Prikaži

    Totto smijesan si…
    Odjednom je Merc proradio i zakljucao prvi red…

    Jasno je svima kome najvise odgovara ova Pirrellijeva sramota…
    Sigurnosni razlozi, a skoro cijela utrka se moze odvozit na mediumima…

    Ovo me podsjeca opet na nase politicare… Crno na bijelo se zna i vidi i dokazano je da su lopovi a oni izadu pred novinare i kazu da nisu krivi za nista, da su to politicki spinovi oporbe… Hahahah
    Tako i Totto sad kaze da nemaju veze sa Pirrellijem…

    (Isprika svima na poveznici sa politikom ali jednostavno me sve to asocira na to)

    Samo zelim danas da Ferrari odere kozu Meckama i to na nacin da Merc dobivenu utrku izgubi zbog npr SC ili necim slicnim pa da se malo sreca okrene i na Ferrarijevu stranu… Dosta je vise srece za Mecke, vec 2 sezone im se sve poklapa i sad jos Pirrelli…

    FORZA FERRARI…



    28
    17

    11
    • Ferrari
      blejky Donator Prikaži

      Pa naravno da nisu niša loše napravili kao što su se kunili da nisu provodili ilegalne testove na gumama i da im tada Pirelli nije pomagao u tome ako je to istina odakle im onda gume za testove? Ukrali ih iz tvornice dok je zaštitar bio na pauzi ili napravili ih sami možda?
      Drži se te priče Toto možda jednoga dana i sam povjeruješ u to.



      6
      4

      2
  7. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Ferrari sigurno nije imao problem sa blisteringom. Pa imamo i mi oči, nismo glupi. Na Ferrariju su gume izgledale kao nove nakon 30-ak krugova, po onome što smo vidjeli na testiranju. A ima i ona da su ih Mercedes i Red Bull namjerno spaljivali u boksu, na testiranju, da bi taj blistering bio još naglašeniji…



    14
    11

    3

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.