Alonso: Još uvijek smo drukčija liga u odnosu na vodeće momčadi

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 5 komentara

McLarenov Fernando Alonso vjeruje da je zaostatak za vodećim momčadima još uvijek prevelik iako je danas ostvario svoj najbolji kvalifikacijski rezultat sezone.

McLaren je u Barceloni predstavio svoj “pravi” bolid za 2018. godinu, ali je na kraju Alonso bio više od 1,5s iza Lewisa Hamiltona na pole positionu.

“Ovo su bile dobre kvalifikacije, sretan sam, nema sumnje. Bili smo P13 tri puta u nizu i danas smo napravili korak unaprijed kao što smo morali”.

“Sretan sam zbog toga. Sad moramo biti još bliže top ekipama. Utješno je to što nam sve nadogradnje rade kako smo očekivali. Sad moramo donositi što više novih komponenti što brže.”

“S druge strane, zaostatak je još uvijek jako velik. Top šest vozača… Oni su u drugoj ligi. Moramo ih hvatati i zatvarati taj zaostatak utrku za utrkom.”

Alonso kaže da je ovaj bolid trebao biti dostupan već na početku sezone u Australiji.

“Ovaj paket me veseli. Recimo da je ovaj bolid trebao biti paket za VN Australije. Kašnjenje nas je stavilo u nepovoljnu poziciju za prvih par utrka.”

“Sačuvali smo puno bodova s malo sreće i dobrim utrkama, ali sad moramo pritisnuti s razvojem i donositi nove dijelove na baš svakoj utrci.”

Alonso je jedini vozač unutar top 10 koji će morati krenuti na supersoft gumama jer je u drugoj kvalifikacijskoj rundi svoje vrijeme postavio upravo na njima.

[donacija]


Odgovor

5 komentara

  1. Master_F1 Prikaži

    Napredovat ce McLaren iz utrke u utrku. Sad kad imaju šasiju i samo rade na njoj, brže će stizati dijelovi i nadogradnje.



    17
    15

    2
  2. Fernando Alonso 14
    Lukica Prikaži

    Ako bude kise sutra i Max bude u elementu mogao bi Fernando do postolja,možda je malo preoptimistično ali ako itko to može onda je to Alonso!



    19
    16

    3
  3. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Alonso – Faster RB – Pole
    AUS +1.813 +2.528
    BAHR +1.814 +2.254
    CHINA +1.436 +2.137
    BAKU +2.108 +2.521
    SPAIN +0.905 +1.548



    14
    12

    2
    • Felipe Massa
      Warrior Prikaži

      Lajk na komentar, ali opet ne vidim svrhu. Svi digose mclaren u nebesa a ljudi su i dalje sporiji od red bulla skoro sekundu ( u utrci i vise) a imaju isti motor. Koliko se “kvocalo” po hondi ni za što. Dok god ne dodju unutar pola sekunde od red bulla nisu napravili nikakav posao.



      10
      6

      4

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.