Alonso: Pobjeda u WEC debiju fantastičan je način za prekid niza bez pobjede

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 6 godina 2 min 26 komentara

Fernando Alonso danas je debitirao u WEC-u, prvenstvu utrka izdržljivosti, na 6 sati Spa-Francorchampsa. Alonso je vozio Toyotu #8 zajedno s bivšim vozačima Formule 1 Sebastienom Buemijem i Kazukijem Nakajimom.

Alonsova ekipa startala je s pole positiona nakon što je sestrinska Toyota #7 diskvalificirana iz rezultata kvalifikacija. Iako su startali iz bokseva, Alonso je ciljem prošao samo 1.4 sekunde ispred Mike Conwayja u drugoj Toyoti.

“Bio je ovo lijep debi, definitivno. Mislim da smo u utrci vodili praktički u svim krugovima. Imali smo tri safety cara koji su nas skupili, stoga smo izgubili prednost koju smo imali, ali zadržali smo poziciju do posljednjeg kruga.”

“Fantastičan debi, prva utrka izdržljivosti u svjetskom prvenstvu, sjajan posao momčadi, 1-2 u kvalifikacijama i 1-2 u utrci. Kazuki i Sebastien na startu malo su mi olakšali život”, izjavio je Alonso nakon pobjede na otvaranju WEC sezone.

Kad su ga novinari pitali kakav je osjećaj pobijediti nakon “suše” koja je trajala još od VN Španjolske 2013., Alonso se našalio:

“Pobijedio sam u nekoliko utrka u kartingu!”

“Rekao sam dečkima, tako je dobro osjetiti podij, bit ću ovdje cijelu noć. Pokupite me ujutro, pokušat ću prespavati ovdje!”

Buemi je vozio na startu utrke, Alonso je preuzeo volan u 34. krugu, a u 73. krugu preuzeo je Nakajima. Tad su krenuli određeni problemi, prvo pojasevi nisu bili dobro pričvršćeni pa je Toyota #8 bila u boksu dvaput zaredom, a onda se Nakajima izvrtio u prvom zavoju, no vodstvo je zadržano.

Alonso se vratio za volan u 131. krugu te vozio do samog kraja. Dvaput je došao pod izravan pritisak Mikea Conwayja, ali uspio se obraniti oba puta unatoč manjim problemima s pregrijavanjem mjenjača.

“Bilo je zeznuto što se tiče performansi, odlučili smo sigurnim pristupom krenuti u utrku znajući da imamo dobru prednost, ali vjerojatno je sa safety carovima ta prednost nestala. Naš sigurni pristup nije bio najbrži i morali smo se boriti do kraja. Međutim, momčad je fantastična. Mislim da smo savršeno odradili ovu utrku.”

“Imamo 1-2 pobjedu što je dobro za momčad nakon duge zime. Svi misle da je lako doći do 1-2, ali za to trebate raditi.”

Alonso će odraditi svih 8 utrka koje su dio WEC super sezone 2018./19., a sljedeća utrka je ona najveća – 24 sata Le Mansa 16. lipnja.


Odgovor

26 komentara

  1. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    “Rekao sam dečkima, tako je dobro osjetiti podij, bit ću ovdje cijelu noć. Pokupite me ujutro, pokušat ću prespavati ovdje!”

    haha, pa čak moram priznati da mi je drago, bravo Fernando!



    45
    42

    3
  2. Fernando Alonso 14
    alonso05espana Prikaži

    Bravo majstore!!!



    15
    12

    3
  3. Formula 1
    ivanP Prikaži

    Drugi tim toyote je ocigledno imao naredbu da ne smije da pretekne alonsa poslednjih sat vremena,sve do tada sj bili fantasticni i sva tri vozaca sa identicnim vremenima,safety car im nije isao na ruku kao ni pregrijevanje mijenjaca kod alonsa pod pritiscima druge toyote,ne jmanjujem pobjedu zasluzili su po svemu vidjenom..



    12
    -11

    23
  4. OnlyAlonso Prikaži

    Bravo majstore,odlicna utrka…nemam rijeci kojima bih opisao to sta je na pobjednickom podiju nakon dugo vremena,e sad da se posloze stvari i u F1 pa da dode barem do podija pa to bi bilo sjajno



    18
    16

    2
  5. Ferrari
    07drogo Donator Prikaži

    Sve 5 ali znalo se od pocetka sezone da je ovo toyotina godina jer nemaju konkurencije. Ako ih kvarovi ne zaustave ovo je najnezasluzenija pobjednicka sezona za neki tim u wec povijesti. Jos su mu i odredbe tima isle na ruku ali pobjeda se pise. Puno zanimljivije u lmp2 i gt klasama. Jos da i BOP usklade i zanimljiviji su u proslim sezonama od F1 utrka.



    6
    -11

    17
  6. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Jel ja to nevidim ove godine ni Audi, ni Porsche?
    Pa di su isčezli..



    5
    4

    1
  7. Ferrari
    07drogo Donator Prikaži

    Koliko Alonsivih fanboya ovdje haha



    5
    -22

    27
  8. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Pa pustite čovjeka da uživa. Što vas boli neka stvar jer konkurencija ovakva ili onakva. Broji se pobjeda u WECu i bok. Kao što se i Lewisu broji pobjeda u Bakuu, a ni luk jeo ni luk mirisao.



    24
    22

    2
  9. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    pravi racer. necu prezalit sto nije okrunio karijeru sa ferkanom



    16
    15

    1
  10. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    BRAVO FERNANDO.!!!!



    7
    6

    1

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.