Alonso bi se mogao pridružiti Hamiltonu u Mercedesu

Izdvojeno

Luka Kolak

Prije 6 godina 2 min 35 komentara

Fernando Alonso bi se prema pisanjima španjolskih medija mogao pridružiti Hamiltonu u Mercedesu 2019., svidjelo se to četverostrukom prvaku ili ne.

Alonsova budućnost u McLarenu je na klimavim nogama nakon ne toliko sjajnog starta sezone britanske momčadi što je zasjenilo Alonsove sjajne performanse.

Alonso je uz Lewisa Hamiltona i Sebastiana Vettela jedini vozač koji je završio u bodovima u sve četiri utrke ove sezone, unatoč tome što McLaren s Renaultovim motorom ne može nikako pronaći način da prođe u zadnju kvalifikacijsku rundu.

Španjolac je unatoč oštećenjima na bolidu koje je zaradio u prvom krugu VN Azerbajdžana završio na sedmom mjestu, a nakon utrke je sportski direktor Eric Boullier priznao kako je mislio da neće moći završiti utrku.

Međutim, McLarenov propali pokušaj da osigura Španjolcu konkurentan bolid moglo bi potaknuti Alonsov odlazak iz momčadi. Alonsova plaća također zadaje probleme momčadi nakon gubitka financijske potpore od strane Honde te nemogućnosti da privuče nove sponzore.

Kao što znamo, Bottasu i Hamiltonu ugovori ističu krajem ove sezone, iako je Britanac rekao kako se obavezao na potpisivanje novog ugovora, no potpisivanje je odgođeno zbog loših performansi bolida na stazi.

Ako bi takvi problemi momčadi koštali Hamiltona novog naslova prvaka, Britanac bi mogao izgubiti pravo na veto po pitanju novog momčadskog kolege što bi otvorilo put Alonsu za potpisivanje ugovora sa Srebrnim strijelama.

Alonso je također zainteresiran i za Renault, s kojim je osvojio svoje dvije titule prvaka, ali interes postoji i za Haas, koji bi mogao izgubiti Romaina Grosjeana ako Kimi Raikkonen ode iz Ferrarija.

[donacija]


Odgovor

35 komentara

  1. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Kakve debilane kakav Mercedes. :facepalm:



    9
    3

    6
  2. OnlyAlonso Prikaži

    Da bi ga volio vidjet u konkuretnom bolidu,naravno,e sad koja momcad ce ga uzet,nema veze,samo da gledam nejgov talent u vrhu ??????



    17
    16

    1
  3. Kimi Raikkonen
    zoka Prikaži

    Bez veze. Botas je sasvim dobar, zasto bi dovukli FA? Em trazi preveliku platu, em ga je Ham prao 2008.



    15
    -10

    25
  4. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Gluposti
    Uzeti Alonsa kojem nije preostalo nego koja sezona ako i to u F1. Uz Lewisa. A moraju se utjesit spanjolci



    8
    2

    6
  5. Haas
    V-T-L Prikaži

    Alonso čeka u pit stopu svog prijatelja Hamiltona
    To Mercedes priželjkuje ?



    18
    18

    0
  6. James Hunt
    f1_zg Donator Prikaži

    Pobijedio na Wec Belgije ?? A ovo s Mercom bi bilo jaaako zanimljivo gledati?



    12
    10

    2
  7. Haas
    V-T-L Prikaži

    Alonso može samo paliti Boiler i tuširati se hladnom vodom jer Bojler ne radi



    31
    29

    2
  8. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Samo cu da se nasmijem na dio ‘koji bi mogao izgubiti Romaina Grosjeana ako Kimi Raikkonen ode iz Ferrarija’



    119
    113

    6
  9. Fernando Alonso
    Lovro Andraka urednik Prikaži

    Španjolci vole pisati svakakve gluposti, pogotovo u slučaju Fernanda Alonsa, bilo ih je prijašnjih godina, bit će ih i ove. Čim pročitaš da je Alonso zainteresiran za Haas, jasno je kako su pouzdani ti izvori, a Grosjean u Ferrariju kao podloga za tu priču je možda još veći apsurd.

    Toto Wolff je nedavno (po tko zna koji put) demantirao bilo kakav interes za Alonsa, a spomenuo je da ni ne razmišljaju o bilo kome osim vozačima pod svojim ugovorom. Alonsa u Mercedesu jedino mogu vidjeti ako Lewis ode, a to će se dogoditi samo ako odluči u potpunosti otići iz F1.

    Od svih spomenutih momčadi Renault je daleko najrealnija opcija, Alonso je u dobrim odnosima s njima, tvornička su momčad koja konstantno raste i mogao bi postojati obostrani interes.



    32
    31

    1
  10. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    @Avetma pa ne morate baš svaku glupost prenijeti kao vijest. :)



    61
    60

    1
  11. Fia
    Trapgio Prikaži

    ništa od ovog, kako kaže ANte čim se spominje Hass zna se da je sprdačina od vijesti
    iako bi volio ponovo viditi njih dvoje kao par i to baš u ovom jakom Mercedesu



    6
    5

    1
  12. Fernando Alonso 14
    alonso05espana Prikaži

    Volio bih to vidjeti, ali čini se više nemogućim nego mogućim.



    6
    5

    1
  13. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Alonsova jedina preostala šansa je Renault.



    16
    15

    1
  14. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Ovo liči na clickbait news.



    6
    5

    1
  15. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Evo ja cu kroz moje navijacke oci proci opciju po opciju…
    Mercedes- 37 ce napunit za 2 mjeseca, Lewis Hamilton i vozaci poput Ocona, Russela pa mozda i Wehrleina samo cekaju na upad u bolid za 30 milijuna manje od Alonsa te je po mojem misljenju nerealna opcija koliko god se ja nadao tomu…

    Ferrari- Vettel pod ugovorom, Perez ,Ricci, Grosjean i kompanija vec se osmjehuju pri pomisli na Raikkonenovu vjerojatnu mirovinu. Leclerc i Giovinazzi takoder u prvome redu, a cinjenica da je 2014 otisao iz Ferrarija u Mclaren i da sve vise gleda na druge kategorije je sama po sebi dovoljna da Ferrari otpisemo s liste nadanja

    Red Bull- cak mozda i najmanje izgledna opcija. Imaju nabrijanog Maxa i Riccija te cijelu vojsku u akademiji koju mogu uvesti. U Red Bullu nije bilo tzv. “veterana” osim Coultharda koji je tamo bio kada se bolid razvijao jer su tek usli u F1. Prilika za Red Bull je prokockana kada je potpisan ugovor s Ferrarijem, a Briatorevi vjerojatni razgovori s njima su, barem meni, beznacajni. Iako nikad ne reci nikad, pa nas mozda i pogodi neko cudo kao da Alo dode u Red Bull ?

    Renault- povratak u mjesto gdje je ispisana povijest je savrsena prica i napredak koji pokazuju je impresivan kao sto bi i Sainz/Alonso postava bila (ukoliko Hulk potpise s nekim drugim iako je izglednije da ce u slucaju Alonsova dolaska Sainz otpasti) ali to je tim koji se nedavno vratio kao tvornicka momcad i krecu sve ispocetka i naravno da bi Alonso dobrodosao u tim pogotovo radi napredovanja, ali to je dugorocan plan za doci na vrh, a placanje Alonsa 35-40 milijuna je za njih neisplativo. Uz to Alonsu je vjerujem dosta sprdacine i jedva ulazaka u bodove i ako na nesto cilja onda su to pobjede, a to su i Renaultovci rekli da ne ocekuju nista barem jos 2-3 sezone ?

    Mclaren- tim u rasulu, najvece razocarenje posljednjih sezona, a mislim kako ih je nakon razocaravajuce 2014 totalno unistila sljedeca godina…Tracak svjetla se pojavio godinu kasnije, a onda opet udarac gdje najvise boli. Vise nisu ni u vrhu po pitanju novca kojim raspolazu i kojeg ulazu za bolid. Da se razumijemo daleko su ispred Haasa, Williamsa, FI i takvih timova, ali top trojka je neuhvatljiva u svakom slucaju. Ne izgledaju kao da imaju plan, Alonso je i sam prebacio fokus na WEC za ovu sezonu (kako kaze clanak na GP1.hr) a to je po mome misljenju to…Ako ostane u F1 ostat ce s njima ili s Renaultom, a lazna obecanja iz sezone u sezonu su postala smjesna, stovise zalosna. Doci ce Spanjolska za tjedan dana i novi bolid, doci ce opet dvije sekunde zaostatka za vodecim i novi izgovori i prebacivanje fokusa na 2019 i price o postoljima i pobjedama, ali bojim se da je prekasno. To je Mclaren, tim koji je postigao sve sto je mogao i tesko je povjerovati da se nece izvuci iz ovoga, ali pogledajmo Williams…Nazalost nema vise onoga da ce netko donijeti nesto toliko dobro (nesto tipa dvostruki difuzor, i sve one novotarije iz clanaka tijekom zimske stanke) da se tim izdvoji. Mislim kako je za to najvise kriva FIA i pravila u kojima ce tim s najvise novca biti prvak. Hvala Bogu pa su Merc i Ferrari tu negdje pa uspjevaju biti u borbi



    11
    7

    4
  16. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Teoretski je moguće.
    No ovo sa Romanom mi nema nikakve veze, pogotovo nakon Bakua. Grosjean bi eventualno dobio nogu iz Hassa, no mjesto umjesto Kimija sigurno neće popunjavat, za to mjesto postoje bolji vozači, kao što je Riccardo.

    Ovaj odlazak iz McLarena je uglacno uvjetovan financijskom krahu te ekipe.. a ti Alonso snižavaj tarifu, jer tržište je zasićeno, te sumnjam da će netko od velikih ekipa dopustiti destabilizaciju u timu uz nekog od vozača… a i godine su tu jedan od faktora koga zadržati a koga uzeti za daljnji period.



    3
    3

    0
  17. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Alonsu je jedina opcija McLaren ili Williams. Obe ekipe u jednakom rasulu. Svaka mu čast na karijeri ali polako dolazi vrijeme za reci zbogom F1. Helo LMP i ostale stvari…



    2
    -3

    5
  18. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    e a zkj ne umjesto kimija ?


    0
    -4

    4
  19. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Treba Mercedes provjeriti da li je moguće izvući 120% iz bolida



    2
    0

    2

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.