Alonso hvali Renaultovu pouzdanost

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 15 komentara

Fernando Alonso je vrlo zadovoljan pouzdanošću Renaultove pogonske jedinice i pohvalio ih je zbog boljeg starta McLarena u usporedbi s prošlom sezonom.

McLarenov vozač je uoči utrke u Bakuu rekao da je to najveća promjena u odnosu na iskustva s Hondom:

“Teško je usporediti godinu za godinom, drukčije su okolnosti. Uvijek sam ovu utrku [u Bakuu] koristio za promjenu motora i uvijek sam kretao s 20. pozicije ovdje. To je jedina razlika zasad.”

“Mislim da je pouzdanost, ne želim ureći… Ali, nakon četiri utrke, četiri kvalifikacije, četiri seta treninga – još imamo prvu komponentu od svega, to je zasad dobro. Vjerojatno nam je to omogućilo da osvojimo 22 boda i to je vrlo pozitivno.”

“Što se tiče vožnje bolida teško je reći jer su se bolidi toliko promijenili, a i gume su puno drukčije. Mislim da smo ove godine u Azerbajdžanu imali dvije stepenice mekše gume od prošle godine. Uvijek je teško usporediti sezonu za sezonom. Ali, zasad je pouzdanost bila izuzetna i to je dobro.”

Oba McLarenova vozača završila su utrku u Bakuu, a ekipa sad ima 36 bodova.

McLarenova pogonska jedinica nakon 4 utrke 2018.

ICE TC MGU-H MGU-K ES CE
Fernando Alonso 1 1 1 1 1 1
Stoffel Vandoorne 1 1 1 1 1 1

McLarenova pogonska jedinica nakon 4 utrke 2017.

ICE TC MGU-H MGU-K ES CE
Fernando Alonso 2 3 3 2 1 1
Stoffel Vandoorne 2 5 5 2 3 3

Odgovor

15 komentara

  1. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    32:12
    Nije za zanemariti



    9
    9

    0
  2. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    Haha ova tablica je vrh, hvala Vetma :D



    18
    16

    2
  3. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    RB je toksičan. Sa stručne strane su vrh, ali od njihovog marketinga će Hondi biti muka. Zasluge su RBove, a krivica je Hondina. Da sam Honda pisalo bi u ugovoru da ne smiju javno izjaviti ništa o kvaliteti Honda motora, jer gledati kako se ponašaju prema Renaultu je gadljivo.



    25
    23

    2
    • Ayrton Senna
      Beethoven87 Donator Prikaži

      Tko garantira da Renaultov odnos prema njima to ne zaslužuje? Tko zna cega sve tu ima iza zatvorenih vrata… Sta ako su jos i blagi? :)
      Racionalne i realne stvari izjavljuju…
      Način? – ocito marketinski vrlo inteligentan i produktivan…



      2
      -12

      14
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Jesi li kad čitao da se Force India žali na Mercedes ili Sauber na Ferrari. Nakon 5 kvarova motora će možda izjaviti nešto kao “moramo se naći s … i probati shvatiti zašto dolazi do ovih kvarova”. To će biti najžešća kritika koju ćeš od pristojnih momčadi čut. Kako su izgledale izjave McLarena o Hondi, a imali su puno više razloga za žalbe od RB?

        Kad su 4 godine za redom osvajali naslov onda to nije imalo veze s Renaultom? Jesi li ih čuo da su u te 4 godine pohvalili Renault ili su samo gradili brand “Adrian Newey za crtaćom daskom”?

        Ove i prošle godine nisu htjeli niti da im piše Renault na autu nego Tag Heuer! Zašto uopće spominju Renault motore? To su Tag Heuer motori :)

        Arrivabene i Wolff su javno izjavili da RBu ne žele prodati motore zbog načina kako se javno odnose prema svom dobavljaču motora. Činilo mi se da je RB tu lekciju naučio kad je jedino zavrtanje ruke od strane Ecclestonea postiglo da Renault pristane nastaviti suradnju s njima i da uopće imaju s čim nastupiti u F1.

        Međutim, ove godine, eto ih ponovo, seru po Renaultu. Baš me zanima ako nastave tako prema Hondi, tko će im prodavati motore za 3-4 godine. Možda za 2 godine Honda ponudi Haasu 100 milja godišnje… a RB će opet kukati kako im nema tko prodavati motore.



        17
        16

        1
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Kako su izgledale izjave McLarena? Puno, puno gore nego Red Bulla…
        Kakve veze imaju Sauber i Force India u ovom kontekstu? Niti su ista liga, niti su imali ni približno problema kojih je imao Red Bull.



        4
        -1

        5
      • OnlyAlonso Prikaži

        @Pastor,jer je Mclaren imao puno,puno goru situaciju od RB ako si gledao F1,imali su kazni da im se nezna broj zbog promjena komponenti,pa komentatori su se spradali i mi skup snjima kolko su bili pre,pre losi….



        9
        8

        1
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Naravno da su bili u goroj situaciji. Zato je po meni opravdano pljuvanje i jednih i drugih. A i Renault i Honda su to zaslužili.



        3
        2

        1
  4. Red Bull
    Onomatopeja Prikaži

    Ove godine se i Honda moze pohvaliti odlicnom izdrzljivoscu.Kljucni momenat ce biti kanada kada obadva motora dobiju nadogradnju tada ce se dosta toga znati.Ovo je naravno za svaku pohvalu.



    4
    1

    3

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.