Renault razmatra zamjene za Sainza

Vijesti

Luka Kolak

Prije 6 godina 3 min 6 komentara

Dok su Ricciardo i Red Bull spremni čekati sve do ljetne stanke kako bi započeli razgovore o Australčevoj budućnosti u momčadi, francuska momčad ne može toliko čekati i već su krenuli u potragu za potencijalnom zamjenom za Carlosa Sainza.

Da se podsjetimo. Carlos Sainz je četiri utrke prije kraja prošle sezone prešao u Renault i to na posudbu s opcijom da Red Bull ima pravo mladog Španjolca vratiti u njihovu momčad kada god to želi.

“Moramo napraviti planove, moramo biti spremni uvijek na ono najgore,” rekao je šef momčadi Cyril Abiteboul.

“Najgore je za nas da želimo da ostane Carlos, a da to nije moguće. Budimo iskreni, to se može i dogoditi. Stoga, trebamo pripremiti određeni plan.”

To znači da iako očekuju da će Sainz možda otići, momčad za 2019. i dalje planira da će ga imati u svom dvorištu.

“Zapravo smo već počeli raditi na bolidu za sljedeću godinu,” rekao je.

“Imali smo sastanak ovaj tjedan s njim gdje smo pričali o planovima za sljedeću sezonu, ciljevima i također o ranom konceptu bolida za 2019.”

“To je jasan znak kako o tome ne razmišljamo da možda neće biti s nama iduće godine. To se može dogoditi, ali ne želimo kompromitirati kratkoročne ili srednjoročne performanse da ublažimo način rada koji smo imali s njim.”

Dramatična utrka u Bakuu je donijela Sainzu najbolji rezultat ove sezone te je sada devet bodova iza svog momčadskog kolege Nice Hulkenberga koji je svoju sjajno započetu utrku u nedjelju završio udarcem u zid. Nijemac je u sve četiri utrke bio brži u kvalifikacijama od Sainza što je za rukom još jedino pošlo Fernandu Alonsu u McLarenu.

“Ne bi bilo u redu početi davati nekakve procjene prerano,” rekao je.

“Ali to govori ponešto o kvaliteti njegovog momčadskog kolege što je super i pozitivno.”

“Za sve ostalo ćemo vidjeti. Imamo malo vremena za razmišljanje o Carlosu. Rekavši to, ne mislim da ćemo odgoditi proces razmišljanja o mogućim alternativama u slučaju da ne bude više s nama.”

“Moja odgovornost je da imamo konkurentnu vozačku postavu sljedeće sezone te predstaviti opcije odboru Renaulta u nadolazećim tjednima i mjesecima i to ćemo učinit,” zaključio je Abiteboul.

[donacija]

 


Odgovor

6 komentara

  1. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    Iskreno, ja bi volio jednog Francuza u momčadi, favorit je Ocon, al pošto on vjerojatno nemože favoriti su mi Grosjean, Vergne ili Leclerc.



    11
    9

    2
  2. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Sve vise i vise zelim Okona u Reno



    5
    1

    4
  3. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Neka zovnu Pereza. Ionako su ga zvali prije Hulka. Možda im donese koji podijum, čak i pobjedu, ako odrade dobar posao sa bolidom, jer Hulk to sigurno neće biti u stanju. :chill:



    4
    -11

    15

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.