Sirotkin i Magnussen kažnjeni nakon utrke

Vijesti

Lovro Andraka

Prije 6 godina 1 min 2 komentara

Williamsov rookie Sergej Sirotkin kažnjen je s 3 mjesta kazne na gridu za iduću utrku, VN Španjolske zbog incidenta na startu utrke. Sirotkin je u 2. zavoju udario u stražnji kraj bolida Sergija Pereza koji je zatim udario u svog momčadskog kolegu Ocona.

Sirotkin je odmah zatim bio uključen u incident s Nicom Hulkenbergom i Fernandom Alonsom, Rus je završio u sendviču između spomenutog dvojca te je zbog Hulkenbergovog zatvaranja došlo do sudara zbog kojeg je Sirotkin morao odustati.

Sirotkin je zaradio i 2 kaznena boda na superlicenci.

Kevin Magnussen kažnjen je vremenskom kaznom od 10 sekundi zbog incidenta s Pierreom Gaslyjem u završnici utrke u borbi za posljednji bod, tj. 10. mjesto. Gasly je utrku završio kao pretposljednji 12., a Magnussen kao posljednji, 13. čime mu ova vremenska kazna ne znači praktički ništa.

“Vozač bolida 20 [Magnussen] neočekivano se i nepotrebno pomaknuo ulijevo te sudario s bolidom 10 [Gasly] koji je držao svoju putanju”, stoji u priopćenju sudaca.

Značajnija kazna za Danca su 2 kaznena boda čime je došao na ukupno 8 u zadnjih godinu dana. Podsjetimo, 12 kaznenih bodova unutar godine dana znači zabranu nastupa na jednoj utrci.


Odgovor

2 komentara

  1. Rover
    zjurina Prikaži

    Lol… a Max za mijenjanje pravca ništa… zašto me to ne čudi ?



    7
    6

    1

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.