Hamilton: Ferrari je bio toliko dominantan u posljednjih par utrka

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 2 komentara

Lewis Hamilton je impresioniran brzinom koju je ove sezone pokazao Ferrari. Štoviše, misli da su bili dominantni. Kao jednu od prednosti izdvaja brzinu na pravcu, te sumnja da to ima veze s efikasnim DRS sistemom na Ferrarijevom bolidu.

“Pokazali su da mogu biti jako brzi na pravcima,” izjavio je Hamilton danas nakon kvalifikacija na kojima ga je Sebastian Vettel pobijedio za nešto više od jedne desetinke.

“Nisam pogledao podatke pa ne znam gdje su točno bili brži od nas, a gdje mi od njih. Očigledno, napravili su ogroman korak unaprijed i trenutno su oni prva ekipa.”

Hamiltonovo najbolje vrijeme u srednjem sektoru bilo je četiri desetinke sporije od Ferrarijevog najboljeg vremena u istom dijelu staze.

“To zaista ne mogu objasniti,” kaže Lewis. “Mislim da imaju malo više downforcea od nas.”

Aktualni svjetski prvak kaže da ga unatoč svemu ohrabruje činjenica da su u Mercedesu preko noći pronašli još brzine.

“Ferrari je bio toliko dominantan u posljednjih par utrka i znali smo da će i ovdje biti jako brzi. Tako je i bilo cijelog vikenda. Mislim da je Red Bull također izgledao obećavajuće. Ne znam što se s njima dogodilo.”

“Mi smo se jučer mučili, ali su preko noći inženjeri napravili odličan posao da shvate kako možemo napredovati. Veliko hvala njima za sav naporan rad.”

“Danas smo imali puno sređeniji bolid. Još uvijek postoje područja na kojima se možemo poboljšati, ali radimo na tome. Rekao bih da je definitivno pozitivno biti ovako blizu Ferrarijima. Ekipi je poticajno što smo ja i Valtteri pri vrhu,” zaključuje Hamilton.

[donacija]


Odgovor

2 komentara

  1. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Bio bi red da sada stvarno padne Mercedes…



    13
    5

    8
  2. Daniel Ricciardo 3
    Rikardo Prikaži

    Mislis jedan ferari?



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.