Vettel se bojao da bi ga greška mogla stajati pole positiona

Vijesti

Sebastian Vettel kaže da se bojao da bi ga greška koju je napravio u zadnjem kvalifikacijskome krugu mogla koštati pole positiona za VN Azerbajdžana.

Nijemac je nakon prvih vožnji u Q3 bio najbrži, bez obzira na dvije manje greške, pa je bio siguran da može biti još brži u svom finalnom pokušaju.

Njegova nade za bolji vremenom pale su u vodu nakon greške u trećem zavoju. Bio je prisiljen da odustane od kruga, a na povratku u bokseve je strahovao od gubitka prvog mjesta.

“Zadovoljan sam s prvim krugom u Q3. Napravio sam male greške u 6. i 11. zavoju gdje sam otišao malo preširoko, ali ostatak kruga je bio vrlo dobar. Imao sam dobar izlazak iz posljednjeg zavoja, a to je danas bilo poprilično teško za napraviti zbog jakog vjetra. Jako sam zadovoljan kako je taj krug na kraju ispao.”

“Znao sam da tijekom drugog kruga mogu napredovati na mjestima koja sam spomenuo. Međutim, bio sam previše uzbuđen prije trećeg zavoja gdje sam pokušao kočiti kasnije nego u prijašnjim krugovima.”

“Na kraju sam bio uzrujan jer sam propustio priliku da odradim bolje vrijeme te nisam znao što se događa oko mene. Bio sam jako sretan kad sam nakon toga čuo ‘pole position’. Momčad je odradila dobar posao, promijenili smo neke stvari na bolidu preko noći i pronašli još više performansi,” izjavio je Vettel.

Vettelov momčadski kolega Kimi Raikkonen sutra će startati kao šesti.


Odgovor

1 komentar

  1. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    bice tesko za petama svi žedni krvi drž se seb samo hrabro



    17
    14

    3

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.