Alonso: Pronašli smo malo brzine

Izdvojeno

Fernando Alonso osjećao se ugodno tijekom prva dva slobodna treninga za VN Azerbajdžana i smatra da su poboljšanja koja su stigla u Bakuu rezultirala s više snage u McLarenovom bolidu nego obično.

Španjolac je na prvom treningu bio sedmi, a na drugom je napredovao do šeste pozicije, unutar sekunde u odnosu na najbržeg Daniela Ricciarda.

“Bolid je bio ugodan za vožnju. To je uvijek bitno na uličnim stazama gdje moraš napadati zavoje i gdje se moraš imati pouzdanja u svoj bolid.”

“Imali smo bolid koji je bio dobar kroz sva tri sektora, od kojih je svaki poseban. Ovotjedne nadogradnje donesene su kako bi se lakše nosili s karakteristikama ove staze i čini se da rade prema očekivanjima.”

“Čini se da smo pronašli nešto brzine u odnosu na prošle utrke. Sretan sam jer nismo izgubili brzinu u zavojima ili u sporijem sektoru.”

Što se tiče Alonsovog najbržeg kruga na drugom treningu, McLarenov vozač priznaje da je imao malu pomoć Renaultovog bolida na startno-ciljnoj ravnini.

“Imao sam sreću tijekom brzog kruga. Našao sam se iza Nice, on je krenuo sa svojim krugom pa sam skinuo nekoliko desetinki u zadnjem sektoru.”

“Bit će vrlo teško proći u Q3, ali ovo je jedna od utrka na kojoj ne znaš je li bolje startati deveti ili deseti ili je zapravo bolje biti 11. ili 12. i na taj način slobodno birati nove gume za utrku,” rekao je Alonso.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.