Vandoorne vjeruje da sad može pružati partije kao Alonso

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 3 min 10 komentara

Stoffel Vandoorne vjeruje da je sada sposoban pružati jednake performanse kao njegov timski kolega Fernando Alonso.

Vandoorneova debitantska godina nije prošla bajno što bi se očekivalo od vozača njegovog kalibra u nižim serijama, ali se to djelomično može opravdati situacijom u kojoj je McLaren bio prošlih godina.

Međutim, od ove godine imaju Renaultove motore i za Vandoornea ponestaje isprika. Iako nisu uspjeli doći niti do vrha sredine poretka, a kamoli do borbe za sam vrh, Vandoorneove performanse sad su puno bliže Alonsovim.

U svim utrkama se kvalificirao jedno mjesto iza svog timskog kolege, a prosječni zaostatak iznosi 0,25s. Ono što treba istaknuti je nastup u Bahreinu gdje je na startu pao na posljednje mjesto, a do cilja se popeo do osmog.

“Fernando ima sposobnost da anulira određene probleme. On zna kako sagraditi vikend prema odlučujućem trenutku. To je jedna od njegovih jačih strana. Koji god su uvjeti i kakve god su prigode – on uvijek isporuči 99% i to je za mene bilo važno za naučiti.”

“Definitivno osjećam da sam puno jači sad i da mogu izvući više iz nezgodnih i teških uvjeta.”

McLarenov nedostatak tempa u jednom kvalifikacijskom krugu još ih drži izvan treće kvalifikacijske runde. Ipak, Alonso se dosad dobro snalazio u utrkama i šesti je u poretku vozača s 22 boda.

Vandoorne trenutno ima 6 bodova i u posljednjoj utrci u Kini se mučio više nego na prva dva GP vikenda ove godine. Izazov borbe protiv Alonsa još uvijek uzima kao pozitivnu motivaciju.

“Imam sjajnu usporedbu, znam točno kad sam dobar, kad se borim za posljednjih par stotinki sekunde, kad izvlačimo 100% iz paketa.”

“Ako želim biti prvak jednog dana znam da moram pobijediti prvaka. Dobro je imati tu priliku.”

Vandoorne priznaje kako je nakon dolaska iz juniorskih kategorija trebao u potpunosti promijeniti pristup. On je titule osvajao u Formuli Renault 2.0 Eurocup, Formuli Renault 3.5 i GP2 seriji.

“Definitivno sam trebao promijeniti način razmišljanja. Znali smo da će prošle godine biti teško uopće doći do jednog boda, a to je drastično drukčiji pristup nego sam prije imao u karijeri.”

“Na početku je možda bilo malo teže, ali tijekom sezone naučite kako se nositi s tim. Od sredine prema kraju sezone je bilo u redu.”

“Postavite si nove izazove, a na kraju je bilo ispunjavajuće da svladamo poteškoće koje smo imali.”

[donacija]


Odgovor

10 komentara

  1. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Momak obecava i izgleda mi kao i timski igrac i uporan radnik. Zasada nikakvih gluposti nije izjavio niti diza tenzije.



    24
    23

    1
    • Mclaren
      KERS Prikaži

      Slažem se, neka još nešto dobroga pokupi od alonsa i naslov mu neće pobjeći (jednog dana).



      11
      10

      1
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        eh problem je jedino sto njih dosta puca na naslov i svi misle slicno. najvise ce ovisiti to kakav ce bolid u bouducnosti vozit . Najbolji primjer je upravo Alonso sto je vozac bez bolida spremnog za borbu u vrhu.



        6
        6

        0
      • avalon Prikaži

        stoffel 26 godina, ovu sezonu McL će još “kuburit sa prilagodbama” na renault ( i zbog problematičnih predsezonskih testiranja ) … znači , neče imat previše mogućnosti pokazat/dokazat se . dogodine početkom sezone stoffel će navršit 27 , a sad u F 1 ima “pregršt” talentiranih i dosta mlađih od njega …. max , leclerc ( 20 ) , ocon ( 21 ) , gasly ( 22 ) , sainz ( 23 ) tako da je lako moguće da to “jednog dana” nikad ni ne dođe jer osim nabrojanih momčića još će “pri snazi” bit i LH , seb , ricciardo pa i bottas razmišlja o osvajanju titule … znači stoffel bi treba , mora nadmašti nekih 7 – 8 vozača šta talentiranih mladaca željinih dokazivanja , šta provjerenih “staraca” …..



        9
        7

        2
  2. Ferrari
    Kamui2000 Prikaži

    Cekaj, kako sad Alonso daje samo 99% ? Mislio sam da je prosjek bar 120…



    18
    7

    11
  3. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Skuzio sam da covjek zapravo ima 26 godina. To mi je bio šok neviđeni posto mi je u glavi oduvijek nekakva nadolazeća zvijezda



    7
    6

    1
  4. Mclaren
    wilson Prikaži

    Stoff je dobar vozač, ali i ništa više trenutno. Nekako mi je previše miran, tih, izjave nekako sterilne, politički korektne, svaka izjava kao izrecitirana. Fali mi ono nešto. Nadam se da će ipak pokazati da vrijedi ono što o njemu misle u McL.



    2
    -2

    4

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.