Paddy Lowe ne krivi vozače za loš start u sezonu

Vijesti

Momčad Williamsa trenutno prolazi kroz vrlo teško razdoblje. Većina pozornosti usmjerena je prema njihovim vozačima – Lanceu Strollu i rookieju Sergeju Sirotkinu kojima, iznad svega, nedostaje iskustva u Formuli 1.

Kanađanin je osvojio četrnaesta mjesta u Australiji, Bahreinu i Kini, dok Rus utrku u Melbourneu nije završio, a na ostale dvije je završio 15. Loši rezultati britanske momčadi potaknuli su Felipea Massu na komentiranje svoje bivše momčadi, gdje je između ostalog rekao da plaćaju kaznu jer su na prvo mjesto stavili novac. Međutim, Paddy Lowe je zadovoljan vozačima, a za loše rezultate krivi FW41.

“Imamo dvojicu relativno neiskusnih vozača. Zadovoljni smo s njihovim radom, ali ne krijemo da bolid nije ispunio naša očekivanja. Naporno radimo kako bi se poboljšali.”

“Kvaliteta vozača očiti je čimbenik uspješnosti. Svatko je različit, to moramo uzeti u obzir u nastojanju da poboljšamo FW41. Robert Kubica će nam također biti od velike pomoći već u Barceloni tijekom prvog slobodnog treninga,” izjavio je Lowe.

Kubica će uz trening u Španjolskoj voziti još i u Austriji te Abu Dhabiju. Na predsezonskim testovima u Barceloni je pokazao solidnu brzinu i konzistentnost pa bi možda upravo on mogao pomoći Williamsu u ovim teškim trenucima. Britanska momčad se nalazi na začelju u poretku konstruktora bez osvojenog boda.


Odgovor

6 komentara

  1. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Naravano da ne krivimo njih. No vas. Vi ste ih doveli !



    5
    4

    1
  2. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Williams NIKADA nije bio bez bodova….. nakon prve tri utrke. Ispravite me, ako griješim.

    OK, Robert testira na slobodnom treningu u Španjolskoj….. ali što će dobiti testiranjem u Abu Dhabiju na kraju sezone?! WTF :facepalm:



    2
    2

    0
    • F1puls
      Krstas Donator Prikaži

      Vilijams nikad nije vez bodova u prve 3 trke?
      Maldonado-Botas.
      Cini mi se 2013. Te sam godine opet poceo pratit F1 pa pamtim.

      I tek nakon 9,10 trka dosao do kojeg boda. I na kraju zavrisio na par bodova.



      1
      0

      1
    • avalon Prikaži

      pigmalion .. ne treba tebe ispravljat ( dobija si pluseve za točnost ) nego Krstasa koji je ka sezonu bez bodova u prve 3 trke naveja 2013. , a zaboravija 2011.( rubens/maldonado ) kad su posli 3 trke imali 0 bodova … i daleku 1975. ( laffite/merzario ) takođe sa 0 bodova na kontu posli 3 trke . OK , maldonado je 2011. bija rookie ka i sirotkin sada ali rubens je početkom te sezone ima odvožene 304 trke ( 15 X više od strolla ) pa ipak ni boda . laffit do 1975. tek 5 trka iza sebe , merzario 25 = 0 bodova posli 3 trke . znači navedeni “dueti” su ipak bili iskusniji od “dueta” stroll/sirotkin , a rezultata nije bilo ka ni danas . je li i tada williams trča za lovom ili bolid nije bija baš dobar ka ni sada ? npr te 1975. williams je ( laffite ) završija na 12. mistu u vozačkom i 9. ( od 13 timova ) u konstruktorskom prvenstvu . od williamsa su lošiji bili parnelli , hill , penske i ensing … timovi za koje vjerovatno mnogi nikad nisu čuli . 2011. tek 5 bodova u cilom prvenstvu .. iskusni rubens 2 X 2 boda , rookie maldonado 1 bod . ako je pastor bija loš , plaća misto kako to da rubens islusnjara nije osvojia više od 4 boda ? 2013. bottas 4 boda , pastor tek 1 . prve bodove , taj 1 osvojia je pastor u 10. trci . ko je tada bija kriv ? “plaćenik” maldonado , roolie bottas , loš bolid ka i 2011. , ka i sada ili…. ?


      0
      0

      0
  3. avalon Prikaži

    može većina mislit ka i massa koji je reka “da plaćaju kaznu jer su na prvo mjesto stavili novac. ” no zna i felipe da je bolid bija u padu već od one “iznenađujuće” 2014. kad je on osvojia 134 ( bottas 186 ) boda jer već 2015. je osvojeno 63 boda manje u odnosu na 2014. 2016. ( zadnja sezona bottasa i prije dolaska strolla u williams ) massa i bottas su osvojili 119 bodova manje nego 2015. i 2017. 55 bodova manje nego 2016. = kroz 2015./16./17. osvajali su sve manje bodova . možda je massa želija još poneku sezonu vozit williams pa spominje novce koje momčići donose timu ka razlog loših rezultata , ne spominje konkurentnost bolida ali nije vozija FW41 ( koji je ipak donekle različit od “njegovog” lanjskog FW40 ) pa su meni mjerodavnije izjave paddy -a i kubice o tome kako bolid nije dobar ( čak i ako zanemarimo “negativne” izjave o bolidu strolla i sirotkina koji nemaju nekakvo iskustvo) tj ima poprilično problema



    1
    0

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.