Alonso: Još uvijek nam fali brzine

Vijesti

Bez obzira na treću utrku zaredom u bodovima, Fernando Alonso priznaje da se McLaren mučio s brzinom tijekom cijelog vikenda te tvrdi da momčad mora pronaći riješenja kako bi napredovali.

Alonso je startao s 13. pozicije, a nakon dobrog starta bio je 11., preskočivši Force Indijine vozače. U McLarenu su se odlučili za jedno zaustavljanje, a Španjolac je promjenu guma obavio u 29. krugu, netom prije sigurnosnog automobila.

Nakon što se situacija malo primirila, Alonso je držao osmo mjesto i činilo se da je to maksimum. Međutim, McLarenov vozač je u pretposljednjem krugu prošao i Sebastiana Vettela nakon što je Nijemac imao udes s Maxom Verstappenom.

“Iznenadio sam se kada sam vidio da je Ferrari nešto sporiji. Sebastian je imao štetu na bolidu pa ta borba nije bila poštena. Stigao sam ga i vidio da imam prostora i na kraju ga prošao.”

“Očito je da moramo pronaći brzine. Ponovno nismo bili dovoljno brzi u utrci, ali smo stigli do dobrog rezultata. Odličan posao momčadi nakon starta s 13. pozicije.”

“Iskoristili smo svoje prilike, no ne smijemo zaboraviti da brzine nije bilo cijeli vikend, moramo se nastaviti poboljšavati.”

Alonso je šesti u poretku vozača s 22 boda, a isti broj bodova ima i Nico Hulkenberg. McLaren drži četvrto mjestu u poretku konstruktora s 28 bodova, tri više ispred petoplasiranog Renaulta.


Odgovor

12 komentara

  1. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Brzina u kvalama vam je ocajna no pozitivno je da je bolid dobar prema gumama i da je danas od midfieldera jedino Hulkenberg imao brzi racepace.



    28
    28

    0
  2. Mercedes
    QFlash82 Donator Prikaži

    Mislim da bi dobar dio grida tebi dao svojih 10ks, svi te žele vidjeti kako vadiš mast bolidu kako samo ti znaš.Hebena legendo.



    27
    23

    4
  3. OnlyAlonso Prikaži

    Bravooo Fernando,odlicno odvezena utrka,to majstore…



    17
    15

    2
  4. F1 fan Senna Prikaži

    Race pace je jako dobar, usudio bi se rec cak i 4 najbolji i sad je vec ocito da jako dobro cuvaj gume sto je ocito velika prednost ove godine. Problem veliki su kvalifikacije gdje su ocajni i zbog toga cijelo vrijeme u utrci voze u prljavom zraku i u nekim borbama. Ako rjese te kvalifikacije (a uvjeren sam da hoce vec do Španjolske) tada bi mogli vidjeti pravi pace Mclarena u cistom zraku iza vodece trojke.

    P.S. Alonso da je uspio proc ranije i Grosjana (u prvom stintu) i Magnusena ( poslije SC-a) imao bi i bolji rezultat mozda ali se vidjela ta razlika u brzini Ferraria i Renaulta na pravcu sto je dosta otezavalo Alonsu pretjecanja



    14
    12

    2
  5. Nigel Mansell
    pero Prikaži

    Dobar, dobar, dobar si.
    Napokon imam rezona, ne samo ja nego i režija prijenosa,
    pokazivati češće sredinu poretka i lamentirati o taktici borbi slabijih
    a ne 95% vremena kamere usmjeravati na prvu
    trojicu četvoricu.
    Samo mi nemoj pasti u bad i malodušnost kao zadnje dvije sezone.
    Stvarno, njegove su borbe za pozicije koje donose bodove jednako zanimljive kao i
    borba za vrh.
    Čovjek iz utrke u utrku pokazuje da vrijedi unatoč godinama i lošim sezonama.
    Jer ako nakon svake utrke uspjeva značajno popraviti plasman ostvaren na PP
    i kada oduzmemo bolide koji su ispred njega odustali , znači
    da momak još uvijek zlata vrijedi.

    Još nešto
    Zadnje tri sezone Alonsa su naučile poniznosti.
    Nije šala. Većina vozača ne bi to mogla prihvatiti,
    prilagoditi se i veseliti se svakome pretjecanju, bodu i napretku pri KRAJU, veseliti se sedmim mjestima a budimo realni on je vozač za pobjede postolja.



    38
    35

    3
  6. Nando
    rajus Prikaži

    Bice zanimljivo vidjeti Mc LAREN u Bakuu..To je prvi pravi test sezone.Ako osvoje bodove onda su kandidati sa Renoom za br 4



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.