Verstappen: Ferrari je pronašao turbo gumb

Izdvojeno

Max Verstappen na današnjim kvalifikacijama za VN Kine nije uspio napasti Ferrari i Mercedes, ali je zadovoljan petim mjestom te vjeruje da s dobrim tempom kojeg bi trebali imati u utrci i pametnom strategijom sutra može do boljeg rezultata.

“Nije toliko loše u usporedbi s Mercedesom, Ferrari je jednostavno prebrz. Pronašli su turbo gumb na ravnicama, ali i u zavojima su poprilično brzi.”

“U utrci ne mogu koristiti te modove za motor pa prema brzini koju imamo utrci, možemo im se približiti.”

“Također, u utrci će razlike u maksimalnim brzinama biti manje pa će nam i to malo pomoći, moramo ostati pozitivni. Puno toga se može dogoditi sa strategijom. Nismo sigurni hoćemo li imati jedno ili dva zaustavljanja.”

“Balans i osjećaj u bolidu danas su bili dobri, ne mislim da smo mogli izvući više. Rekao bih da je peto mjesto na gridu realno ostvarenje i to je pozicija gdje trebamo biti. Što se tiče motora, nemam osjećaj da smo izvukli maksimum iz njega u Q3.”

“Gubimo vrijeme na obje ravnice, a onda nam je to teško nadoknaditi na ostalim dijelovima. Znali smo da će zavoji biti važni, ali nije bilo dovoljno kako bismo napravili razliku. Imamo drugačiju strategiju, no sve ovisi o temperaturama i degradaciji guma.”

“Nadam se čistom startu, a onda ćemo vidjeti možemo li se boriti na vrhu i osigurati postolje,” rekao je Nizozemac.

Daniel Ricciardo će nakon problema s pogonskom jedinicom na trećem slobodnom treningu startati odmah iza momčadskog kolege.

“Sretan sam što sam uspio izaći na stazu i želim se zahvaliti mehaničarima na velikom poslu kojeg su odradili. Srušili su vremenski rekord u promjeni motora već nekoliko puta, a isto su učinili i danas.”

“Bližile su se kvalifikacije, no nisam mislio da će uspjeti. Ono što se dogodilo jutros nije bila njihova krivica, ali oni su pod velikim pritiskom odradili veliki posao.”

“Uzmemo li u obzir sve poteškoće, nismo imali toliko loše popodne. Mislim da svi ispred nas startaju na softu, znači da će strategija igrati veliku ulogu sutra, a ja se nadam da možemo do postolja,” zaključuje Australac.

[donacija]


Odgovor

8 komentara

  1. Mercedes
    QFlash82 Donator Prikaži

    Probaj stisnit trokut trokut desno desno za onih extra 150ks



    67
    67

    0
  2. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    hebeš ferrarijev turbo gumb, nije ni ravan tvojih 150 konja u izlazima iz zavoja koji iznenade čak i tebe..

    Nikakav turbo gumb, Ferrari je najbrži na US. Mislim da je Merc mrvicu brži na Softu. + Mercov i Ferrarijev motor su jednaki po snazi. = uzbudljiva utrka sutra :D



    49
    48

    1
  3. Ferrari
    Bubivk636 Prikaži

    Mislim da ce botas sutra najebat..iza hamilton i max bit ce sigurno sranja na startu ?



    25
    25

    0
  4. Ferrari
    blejky Donator Prikaži

    Pametnom strategijom??? Pa ovo je MAX . Good luck.



    7
    4

    3

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.