Raikkonen nije siguran zašto je izgubio pole position od Vettela

Izdvojeno

Kimi Raikkonen nema objašnjenja zašto je na današnjim kvalifikacijama za VN Kine izgubio pole position od svog momčadskog kolege Sebastiana Vettela.

Raikkonen je bio brži od Vettela u Q2, a nakon prvih vožnji u Q3 bio je na prvom mjestu. U svom zadnjem krugu je postavio najbrži prvi i drugi sektor, ali u zadnjem je izgubio previše vremena. Vettel je nakon slabija prva dva sektora odlično odradio posljednji dio staze i uzeo novi pole za manje od desetinke ispred Kimija.

“Ne znam što se dogodilo. Izgubio sam nešto vremena, ali ne znam kako. Nisam napravio neku veliku grešku.”

“Bio sam blizu Sebastiana, ali nedovoljno da napravim razliku, ovo nije idealno. Sutrašnji dan je bitan, vidjet ćemo što će se dogoditi.”

Vettel je znao da će se nakon prvog kruga u Q3 uspjeti poboljšati. U posljednjem krugu je napravio sitne greške u 3. i 6. zavoju, ali kaže da je bolid bio nevjerojatan tijekom cijelih kvalifikacija.

“Već od prvog kruga u kvalifikacijama bio sam jako sretan. Nismo pravili velike promjene na bolidu, nisam trebao pronaći pravi set up, a obično to radimo.”

“Znao sam da mogu pronaći vremena u zadnjem krugu i to sam uspio.”

Valtteri Bottas je bio brži od Lewisa Hamiltona, ali je zaostajao više pola sekunde za vodećim. Vettela je iznenadila velika prednost, ali očekuje dugu i tešku utrku između Ferrarija, Mercedesa i Red Bulla.

“Iznenađenje je imati ovakvu prednost. Ovo je staza gdje sve morate odraditi savršeno, a ako si samo malo izvan tog ritma lako gubiš vrijeme.”

“Ne bi me čudilo da ove prednosti sutra neće biti i da imamo blisku borbu. Naravno, volio bih da ostane ovako, ali mislim da ćemo imati blisku borbu između tri najbolje momčadi,” zaključuje Nijemac.


Odgovor

7 komentara

  1. Charles Leclerc
    reso20 Donator Prikaži

    Moj Kimi,
    Drag si mi ali kolega je jednostavno brži i u bolidu koji tebi odgovara. Prošlih sezona je bio brži od tebe od 0.3 do 0.6 jer je više njemu odgovaralo. Sad odgovara bolid tebi ali si mu došao blizu, nokad Vettel se sjedini s bolidom bit će opet brži od tebe.

    Ono što će biti veliku problem za ovu dvojicu su Ferrarijeva strategija koja je jako loša.



    29
    -9

    38
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Eh, loša strategija a Ferrari u obje utrke pobijedio na strategiju sa sporijim bolidom.



      18
      9

      9
    • Ferrari
      ferrari1984 Prikaži

      Nebih se slozio da je strategija losa… Merc je i dalje brzi bolid u utrci od Ferrarija…
      Ferrari je na obje utrke pobjedio tako da strategije su bile pobjednicke iako su izgledale na prvu ruku kao krivi potezi…

      Da nije bilo nesrece u boxu u Bahreinu, Seb bi isao po novi SS i oderao bi ih jako… To bi bila ispravna strategija ali i ova je bila pobjednicka tako da se nema sta tu posebno dodati…



      22
      16

      6
    • Michael Schumacher
      senna66 Donator Prikaži

      ajme koliko ti je kimijevaca puknulo minus.
      Da barem iza svakog tog minusa postoji neki komentar s poštenim argumentom kako opravdati ovih 0.087 zaostatka a da ne baljezgaju o teorijama zavjere. E pa vrlo jednostavno, bio je jako blizu, ali ne dovoljno.

      Msm te vaše teorije zavjere traju od 2014. Za svaku lošu predstavu imate neki izgovor. Dero ga je Alonso, dere ga Vettel. Evo ove godine se napokon dobio (kucam u drvo da ne ureknem) i dobar je u kvalama. Šteka u startu utrke a taj start je bitniji od kvala.



      18
      0

      18
  2. Haas
    V-T-L Prikaži

    Pa pitaj Vetel-a



    5
    1

    4
  3. Marlboro
    McKruno Donator Prikaži

    Možda se pokvarila tipka za “Party mode”. ☺



    4
    2

    2

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.