Vettel: Razumijevanje prednjeg kraja bilo je ključno

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 6 godina 2 min 5 komentara

Sebastian Vettel osvojio je u jučerašnjim kvalifikacijama svoj 51. pole position u karijeri, a treći na stazi Sakhir International Circuit. Nijemac je u zadnjem pokušaju odvozio sjajan krug te s desetinku i pol oteo Raikkonenu prvo mjesto. Bilo je to na iznenađenje svih pratitelja sporta, budući da je Lewis Hamilton prije samo dva tjedna dominantno osvojio najbolju startnu poziciju s više od šest desetinki prednosti nad Vettelom. Jučer je njegov zaostatak iznosio dvije i pol desetinke.

Osvajanjem prvog i drugog mjesta prvi startni red ponovno je cijeli crven nakon 2006., kada su tamo stajali Michael Schumacher i Felipe Massa. Vodeći vozač prvenstva, Sebastian Vettel, kaže da je ključno bilo razumijevanje prednjeg kraja.

“Mislim da je iznenađenje što smo bili ovako konkurentni nakon Australije. Mislim da imamo dobru početnu točku za razvoj, bolid funkcionira. U Australiji smo imali dosta poteškoća, nismo mogli odgonetnuti što treba napraviti. Staza je grbava i teško je napraviti neki veliki pomak. Poslije utrke smo imali mnogo informacija i dovoljno vremena da razumijemo sve što nas je mučilo. Ovaj vikend sam puno zadovoljniji bolidom – razumijemo prednji kraj i sada se mogu pouzdati u bolid.”

Nijemac će danas hvatati svoju četvrtu pobjedu na Sakhir Internationalu, a time bi postao najuspješniji vozač VN Bahreina.


Odgovor

5 komentara

  1. Ferrari
    ferrari1984 Prikaži

    Forza Ferrari…

    Nadamo se da ce sezona bit neizvjesna tj da Hamsta nece tek tako uzet naslov…
    Nadamo se da ce Ferrari bit konkurentan na svakoj stazi i tako pokusati ugroziti Merc…

    U Mercu su svjesni da imaju problema, a to je posljedica pritiskanja Ferrarija i RB nije za otpisati…



    16
    15

    1
  2. Ferrari
    FenixLaFerrari Prikaži

    Drago mi je Vetela ali ja bi da Kimi pobijedi…



    13
    13

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.